به گزارش خبرنگار تابناک در کرمانشاه منوچهر حبیبی، در جلسه دیدار فعالان اقتصادی و سرمایهگذاری استان کرمانشاه با دکتر قائم پناه معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، اظهار کرد: پخش صنعت استان ۳۱ درصد از ارزش افزوده اقتصادی استان را به خود اختصاص داده در حالی که سهم بخش سند در کشور ۴۴ درصد است در استان سهم بخش کشاورزی ۱۴ درصد و خدمات هم قریب ۵۵ درصد است که بالاتر از سهم بخشهای مذکور در اقتصاد کشور است و بیانگر ساختار خدماتی کشاورزی اقتصاد استان است.
وی افزود: سهم اشتغال استان در بخش کشاورزی ۲۳ درصد، بخش صنعت حدود ۲۴ درصد و بخش خدمات هم ۵۳ درصد است، همچنین تاکنون ۳۳ فرصت سرمایهگذاری توسط دانشگاه رازی ظرفیت سنجی شده و در سامانه وزارت اقتصاد است، که بایستی قبل از سفر رئیسجمهور به یکصد فرصت سرمایهگذاری برسد و آن را اطلاعرسانی کنیم.
استاندار کرمانشاه، تصریح کرد: درخواست ما این است که با توجه به اینکه این فرصتهای سرمایهگذاری به عنوان پیشران در بخشهای اقتصادی خواهد بود، از ظرفیت هلدینگها و مجموعههای اقتصادی وابسته به دولت مانند شستا و سایر مجموعههایی که میتواند سرمایهگذاری کند در این طرحها، ورود پیدا کنند.
حبیبی عنوان کرد: منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین به همت دولت چهاردهم فعالیت خود را آغاز کرده، قریب به هفت هزار هکتار وسعت در نقطه صفر مرزی و عملاً مشترک بین ما و دولت عراق است، توقع و انتظار میرود که در رابطه با جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی، وزارتخانههای اقتصادی عنایت ویژهای را داشته باشند.
وی ادامه داد: در حوزه انرژیهای نو و خورشیدی قریب به پنج هزار هکتار زمین تاکنون شناسایی شده، حدود یکصد ساختگاه را وزارت نیرو متقبل شده، هر ساختگاه سه مگاوات است و چندین سرمایهگذار بزرگ هم اعلام آمادگی کردند که امید است تا سفر رئیسجمهور اتفاقات خوبی در حوزه انرژیهای خورشیدی رقم بخورد.
استاندار کرمانشاه اضافه کرد: همچنین، در بحث واحدهای صنعتی استان که دکتر اتابک عنایت ویژهای خواهند داشت، در مجموع هزار و ۶۰۰ واحد شامل طرحهای نیمهتمام، راکد و طرحهایی که با ظرفیت اسمی پایین کار میکنند، شناسایی شدند، تسهیلاتی معادل ۵۰ الی ۶۰ هزار میلیارد تومان نیاز است تا در ظرف یک دوره ۲ الی سه ساله اشتغالزایی ۳۰ هزار نفری ایجاد کند که نرخ بیکاری استان را ظرف مدت یک الی سه سال تک رقمی کنیم اگر این عنایت نسبت به استان صورت گیرد، اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
حبیبی ادامه داد: طرح توسعه نفت، گاز و پتروشیمی استان تهیه و به تصویب وزارت نفت رسیده، ۵۰۰ طرح در این سند جانمایی شده به جز ۲ طرح از این طرحها مابقی عملیاتی و اجرایی نشده، فقط ۲ طرح پتروشیمی اسلامآبادغرب و پتروشیمی سنقر، بقیه طرحها مانند کنگاور، احداث واحد لاستیکهای مصنوعی روانسر و پالایشگاه گاز سیروان گیلانغرب این طرحها مورد درخواست است، که از طریق وزارت نفت به ویژه هلدینگ خلیجفارس که در این سند هم متعهد شده، وارد چرخه اجرایی شود.
وی در ادامه گفت: طرح سامانه گرمسیری به صورت جدی در حال دنبال کردن و از مطالبات اولویتدار در استان است، چرا که آب پایدار شرب کرمانشاه و قریب به ۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کرمانشاه را تامین و تاثیر بسزایی در رونق استان خواهد داشت.
استاندار کرمانشاه بیان کرد: یکی از پروژههای سفر مقام معظم رهبری شرکت ایران خودرو کرمانشاه بوده که با ظرفیت تولید یکصد هزار دستگاه خودرو در سال فعالیت خود را آغاز کرده، اکنون با ظرفیت تولید ۳۰ هزار دستگاه خودرو در سال فعالیت میکند، پیشنهاد ما این است که به همان ظرفیت تولید یکصد هزار دستگاه خودرو در سال برسد.
حبیبی در ادامه افزود: طرح تولید لاستیک سنگین و سبک صنعتی با سرمایهگذاری مشترک سازمان گسترش و نوسازی صنایع و گروه صنعتی شرکت پترو پاسگال کلهر به نسبت ۳۰ درصد سازمان و ۸۰ درصد سرمایهگذار بخش خصوصی، از جمله مطالباتی است که دکتر اتابک دستور ویژهای در این رابطه صادر کنند، که کار انجام شود.
وی در پایان اضافه کرد: در بحث تجارت مرزی که با تدبیر دولت چهاردهم این موضوع حل و به تصویب دولت رسید، با پیگیریهایی که سازمان توسعه تجارت در وزارت سمت داشت کار انجام و به استانها ابلاغ شد، بحث مورد درخواست، درصد ارزش کل واردات است، در حال حاضر به نسبت هفت و سه درصد بین ملوانی و کولبری بوده، که پیشنهاد ما این است که به نسبت مساوی پنج درصد ملوانی و پنج درصد کولبری برسد، که با نگاه ویژه دکتر قائمپناه و دستورات دکتر اتابک این موضوع به نفع استان حل و فصل شود.
انتهای پیام/