استاندار کرمانشاه:

ضرورت اجرای کامل طرح کاداستر برای کاهش اختلافات ملکی و تنش‌های اجتماعی/صلح و سازش می‌تواند بار دستگاه قضایی را کاهش دهد

گروه استان ها- استاندار کرمانشاه گفت:صلح و سازش می‌تواند بار دستگاه قضایی را کاهش دهد،وقتی صلح در جامعه گسترش یابد، راهرو‌های دادگاه خلوت‌تر شده و قضات فرصت بیشتری برای رسیدگی به امور مهم‌تر خواهند داشت و این مهم مقوله‌ای است که دستگاه قضایی نیز در پی آن است.
کد خبر: ۱۱۹۸۸۲۸
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۵ 13 April 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از کرمانشاه، دکتر منوچهر حبیبی امروز یکشنبه در همایش استانی ستاد صبر کرمانشاه که با حضور فعالان اجتماعی و متولیان قضایی در سالن انتظار برگزار شد، اظهار کرد: انگیزه تشکیل این جلسه بحث صلح است و با ورود دقیق‌تر متخصصان و متولیان، گام‌های مؤثرتری در راستای حل اختلافات برداشته خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه صلح در فرهنگ ایرانی افزود: صلح، بخشی از هویت ملی ماست و هر گامی که در این مسیر برداشته می‌شود، تقویت‌کننده وحدت ملی است لذا جامعه‌ای که در آن صبر، بخشایش و صلح حاکم باشد، قطعاً زخم‌های اجتماعی سریع‌تر التیام می‌یابند و محیطی آرام‌تر و دلپذیرتر برای زندگی شهروندان فراهم می‌شود.

استاندار کرمانشاه با تأکید بر نقش بزرگ بخشودگی در ایجاد آرامش اجتماعی گفت: انسان‌های بزرگ دل بزرگ دارند و می‌توانند ببخشند؛ بخشش نه نشانه ضعف، بلکه اوج قدرت انسانی است و باید در جامعه نهادینه شود و کسانی که می‌بخشند باید به عنوان الگو‌های رفتاری در جامعه معرفی و ترویج شوند.

وی با بیان اینکه صلح و سازش می‌تواند بار دستگاه قضایی را کاهش دهد، تصریح کرد: وقتی صلح در جامعه گسترش یابد، راهرو‌های دادگاه خلوت‌تر شده و قضات فرصت بیشتری برای رسیدگی به امور مهم‌تر خواهند داشت و این مهم مقوله‌ای است که دستگاه قضایی نیز در پی آن است.

دکتر حبیبی یکی از اقدامات اساسی در کاهش اختلافات را اجرای کامل طرح کاداستر دانست و گفت: بسیاری از اختلافات ملکی، به دلیل نبود سند رسمی و شفاف‌سازی مالکیت‌ها است و اجرای این طرح به کاهش تنش‌ها در حوزه زمین‌های کشاورزی و شهری کمک شایانی خواهد کرد.

مدیر ارشد استان همچنین خواستار نظارت جدی بر عملکرد مشاوران املاک شد و نمایشگاه‌های فروش خودرو ادامه داد: ساماندهی این حوزه‌ها می‌تواند از بروز بسیاری از اختلافات جلوگیری کند و دستگاه قضایی را از ورودی‌های غیرضروری برهاند و از سوی دیگر به دنبال آموزش عمومی درباره اصول خرید و فروش و معاملات باشیم.

استاندار کرمانشاه بر اهمیت آموزش حقوقی پیش از ازدواج و ارتقای سواد حقوقی عموم مردم تأکید کرد و افزود: از کشاورز تا کارمند، همگی باید در حد پایه‌ای با حقوق خود آشنا باشند تا بتوانند از بروز اختلافات پیشگیری کنند.

وی با اشاره به اهمیت گسترش آموزش مهارت‌های ارتباطی و کنترل خشم در مدارس و دانشگاه‌ها ادامه داد: راه‌اندازی و تقویت مراکز میانجیگری مردمی در محلات و روستاها، اقدامی مؤثر از سوی قوه قضاییه است که باید گسترش یابد و مورد حمایت دولت نیز قرار گیرد.

دکتر حبیبی نقش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی را در ترویج فرهنگ صلح و سازش کلیدی دانست وافزود: باید داستان‌ها و تجربه‌های موفق صلح و سازش که توسط یاران این عرصه به سرانجام می‌رسد، در قالب محتوا‌های مختلف از جمله مستند، رمان و گزارش رسانه‌ای به جامعه معرفی شود تا الگوسازی فرهنگی شکل بگیرد.

استاندار کرمانشاه در پایان پیشنهاد برگزاری جشنواره‌های محلی و ملی با محوریت صلح و سازش را مطرح کرد و گفت: چنین برنامه‌هایی می‌تواند بستر مناسبی برای نمایش تلاش‌های مردمی در حل اختلافات و تعمیق وحدت اجتماعی باشد.

انتهای پیام/

 

منبع: تابناک
برچسب ها: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار