به گزارش تابناک از استان کرمانشاه، فریبرز ایمانی اظهار کرد: به منظور حفظ دستاوردهای برنامه ریشه کنی فلج اطفال و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش ویروس پولیو، عملیات سالانه ایمنسازی تکمیلی در دو نوبت به صورت فعال و خانه به خانه در کانونهای پرخطر انجام می شود.
وی افزود: از سال ۲۰۰۱ تاکنون با تلاش همکاران مراکز بهداشت، پوشش بالای واکسیناسیون جاری و انجام با کیفیت عملیات ایمنسازی تکمیلی سالیانه، وضعیت عاری از فلج اطفال در کشور تداوم داشته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اهمیت اجرای این طرح تصریح کرد: با توجه به همجواری ایران با دو کشور بومی فلج اطفال در مرز شرقی و تردد اتباع از کشورهای افغانستان و پاکستان به کشور، اجرای طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در کانونهای پرخطر استان شامل مناطق مرزی، عشایر کوچ رو و روستاهای فاقد خانه بهداشت از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ایمانی اظهار کرد: نوبت اول طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از تاریخ ۲۳ لغایت ۲۵ فروردین ماه سال جاری و برای تعداد۴۹۳ نفرکودک زیر ۵ سال در سطح استان آغاز میشود و مرحله دوم از ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.
معاون بهداشتی دانشگاه در خصوص نحوه اجرای طرح نیز گفت: نحوه اجرای به این صورت است که در مناطق ذکر شده دو قطره واکسن فلج اطفال خوراکی به کودکان زیر ۵ سال (متولدین ۱۳۹۹/۰۱/۲۳ به بعد) با مراجعه به درب منازل، توسط تیمهای عملیاتی خورانده میشود.
وی افزود: در این طرح تعداد ۴۹ تیم عملیاتی ۳ نفره بهداشتی متشکل از ناظر، واکسیناتورو راننده شرکت دارند و تعداد خانواری که در مرحله اول طرح، بازدید خواهند شد ۱۶۳۳ خانوار با جمعیتی در حدود ۶۵۴۷ نفر میباشد.
/س