سرپرست هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کرمانشاه:

نظامی گنجوی یک جهادگر ادبی فاخر است

گروه استان‌ها _ سرپرست کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه باداشاره به این موضوع که نظامی گنجوی یک جهادگر ادبی فاخر برای ایرانیان است گفت: این حکیم فرزانه سبک داستان‌سرایی را در ادبیات فارسی ابداع کرده است.
کد خبر: ۱۱۹۷۳۷۷
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۲ 11 March 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از کرمانشاه، حجت‌الاسلام والمسلمین حجت الله سروری امروز در آیین بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی، اظهار داشت: نظامی گنجوی در حق زبان فارسی یک نقش درخشان و ارزشمند ایفا و یک جهادگر ادبی فاخر برای ایرانیان است.

وی با اشاره به مجاهدت این حکیم فرزانه برای حفظ زبان فارسی، افزود:حکیم نظامی گنجوی سبک داستان‌سرایی را ابداع کردند و خالق داستان سرایی در قالب شعر در زبان فارسی بوده است.

سرپرست کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه، تصریح کرد: نظامی گنجوی از طرف پدری ترک و از طرف مادری کرد هستند که در اشعار خود بیشتر به ریشه مادری خود اشاره کرده است، علت ریشه کرد بودن ایشان برمی‌گردد به مهاجرت کرد‌ها به گنجه برای ترویج اسلام و قلمرو مسلمانان بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سروری تشریح کرد: این شخصیت بزرگ ادبی ۴۰ سال برای آثار خود تلاش شبانه‌روزی داشته و آثار ارزنده‌ای را به جای گذاشته‌اند؛ مخزن‌الاسرار، لیلی و مجنون، هفت‌پیکر، اسکندرنامه خسرو شیرین از آثار شاخص ایشان است که در هر یک از آنها به موضوع خاص و ارزنده‌ای درباره فرهنگ و ادب فارسی پرداخته‌اند.

وی در ادامه اضافه کرد: شخصیت نظامی گنجوی در آثار خود مقدمه‌ای برای درک عشق دارند، در حکمت و اندیشه فلسفه نظامی گنجوی فراتر از دانش‌گویی عمل کرده و مخاطب را به سمت خرد، تفکر و واقع‌بینی سوق می‌دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سروری با اشاره به دیگر خصایص بارز نظامی گنجوی، گفت: نظامی گنجوی فیلسوف، تاریخ‌دان، داستان‌سرا و فقیه صاحب نامی هستند که آفاق را بسیار زیبا به مخاطب انتقال می‌دهد، نگاهش به مسائل نگاهی توحیدی، عرفانی بوده و به سادگی، قناعت و ارزش‌های اخلاقی پرداخته است.

سرپرست کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان کرمانشاه، بیان کرد: از نگاه نظامی گنجوی زن یک انسان خردمند، مستقل، قدرتمند، اثرگذار است که در جامعه نقش محوری دارد، در خسرو و شیرین، شخصیت شیرین را یک زن مستقل، قدرتمند که دارای ثبات فکری است، معرفی کرده که این تفکر و نگاه در قرن ششم قابل ستایش است.

انتهای پیام/

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار