نشست هفته منابع طبیعی و آموزش همگانی محیط زیست در ارومیه برگزار شد

گروه استان‌ها- به مناسبت هفته منابع طبیعی و آموزش همگانی محیط زیست و منابع طبیعی نشستی با حضور جمعی از فعالان محیط زیست، دانش‌آموزان، دانشجویان، اساتید دانشگاه و مسئولان محلی برگزار شد و این برنامه با همکاری و مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد (NGO) محیط زیستی، اداره کل ورزش و جوانان، اداره منابع طبیعی، سازمان سبز، شهرداری و سایر نهاد‌های مرتبط برگزار شد.
کد خبر: ۱۱۹۷۳۱۳
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷ 10 March 2025

نشست هفته منابع طبیعی و آموزش همگانی محیط زیست برگزار شد
به گزارش خبرنگار تابناک از ارومیه، محمد کوهانی دبیر شبکه ملی سازمان‌های مردم نهاد جوانان کشور و دبیر موسسه پیشتازان اندیشه نو صبح امروز در این نشست گفت: اهمیت درختکاری و حفظ منابع طبیعی به عنوان یکی از مهم‌ترین سنت‌های ایرانی می‌باشد و با توجه به ضرب‌المثل کهن “دیگران کاشتند و ما خوردیم، ما نیز بکاریم تا دیگران بخورند” بر لزوم گسترش فرهنگ درختکاری و توسعه فضای سبز در مناطق شهری و روستایی تأکید داریم.

وی افزود: چرا که در کاهش آلودگی هوا، جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش منابع آب‌های زیرزمینی، کاهش دمای محیط و مقابله با تغییرات اقلیمی درختان نقش به سزایی دارند.

کوهانی گفت: یکی از محور‌های اصلی این نشست تأثیر درختکاری در مقابله با تغییرات اقلیمی هست و با توجه به افزایش دمای کره زمین، کاهش سطح جنگل‌ها و بیابان‌زایی در بسیاری از نقاط جهان، کاشت درختان می‌تواند نقش مؤثری در تعدیل شرایط آب‌وهوایی داشته باشد.

دبیر شبکه ملی سازمان‌های مردم نهاد جوانان کشور و دبیر موسسه پیشتازان اندیشه نو خاطر نشان کرد: همچنین، افزایش پوشش گیاهی می‌تواند به افزایش رطوبت هوا، کاهش شدت گرما در شهر‌ها و بهبود زیستگاه‌های طبیعی برای حیات ‌وحش کمک کند.

در ادامه نشست مقصود رزم آرا دبیر انجمن علمی آموزش معلمان ابتدایی آذربایجان غربی و یکی از متخصصان برجسته محیط زیست اظهار داشت: ما با موضوع “فقر طبیعت” مواجه هستیم، که کاهش تعامل کودکان و نوجوانان با طبیعت یکی از چالش‌های مهم دنیای امروزی ماست.

وی افزود: در شهر‌های بزرگ، کودکان و نوجوانان به دلیل گسترش زندگی شهری و کاهش فضا‌های سبز، ارتباط کمتری با طبیعت دارند و این موضوع می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت جسمی و روحی آنان بگذارد.

رزم آرا گفت: دسترسی محدود به طبیعت و کاهش فعالیت‌های طبیعی مانند کوهنوردی، جنگل ‌گردی و بازی در محیط‌های باز باعث افزایش مشکلاتی نظیر افزایش اضطراب، کاهش تمرکز، کمبود ویتامین D، کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش چاقی در میان کودکان و نوجوانان شده است.

دبیر انجمن علمی آموزش معلمان ابتدایی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: به همین دلیل برنامه ریزی برای افزایش تعامل کودکان با طبیعت و فراهم کردن شرایطی برای آشنایی بیشتر آنان با محیط زیست ضروری است.


در ادامه این نشست شرکت ‌کنندگان بر اهمیت آموزش محیط زیستی و ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی در میان نسل‌های آینده تأکید کردند و برخی از پیشنهاد‌های مطرح ‌شده در این نشست شامل ایجاد اردو‌های آموزشی طبیعت ‌گردی برای دانش‌آموزان و دانشجویان با هدف آشنایی با اکوسیستم‌های مختلف و توسعه فضای سبز شهری، افزایش پارک‌های جنگلی برای ایجاد فرصت بیشتر جهت تعامل کودکان با طبیعت، برگزاری کارگاه‌های آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها برای آگاهی ‌بخشی در مورد تغییرات اقلیمی و راهکار‌های مقابله با آن و ترویج کاشت درخت توسط شهروندان و تشویق مردم به مشارکت در طرح‌های درختکاری.

این نشست با برنامه درختکاری نمادین در محوطه بیرونی موزه تاریخ طبیعی ارومیه به پایان رسید، جایی که شرکت کنندگان به صورت جمعی اقدام به کاشت درخت کردند تا نمادی از تعهد و مسئولیت اجتماعی در قبال حفظ منابع طبیعی برای نسل‌های آینده باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار