حسین حیدری در گفتوگو با خبرنگار تابناک در کرمانشاه، اظهار کرد: در راستای تشدید کنترلهای نظارتی، عملیات نظارت از یازدهم اسفند ماه امسال آغاز و تا ۱۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۴، ادامه خواهد داشت.
وی افزود: تیمی که در این عملیات شرکت دارند، شامل ۱۵ اکیپ ثابت و ۲۰ اکیپ سیار، که در مجموع تعداد ۷۰ نفر در اجرای این عملیات دخیل هستند، از یازدهم اسفند ماه تاکنون، از هزار و ۱۴۸ راس گوسفند لاشه، ۲۸۰ رأس گاو و ۲۸۴ تن مرغ بازدید بهداشتی انجام شده و در نتیجه این بازدیدها که از کشتارگاهها، سطح شهر و مراکز عرضه صورت گرفته، که ۶۵۸ مورد بازدید است، با ۳۴ مورد مراکز غیربهداشتی برخورد، که در خلال این موارد غیربهداشتی، حدود ۱۹۰ کیلو فرآوردههای خام خوراکی غیربهداشتی با منشا دامی، ضبط و معلوم شد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: از همشهریان با توجه به زئونوز بودن یا مشترک بودن تعداد زیادی از عوامل بیماریزا بین حیوان و انسان، و عملیاتهای غیربهداشتی به نام کشتار غیرمجاز دام و طیور که در سطح استان و به ویژه شهرستان کرمانشاه اتفاق میافتد، تقاضا دارم تحت هیچ شرایطی دامهایی را که غیر از کشتارگاه، در معابر و به صورت غیرمجاز کنار خیابانها و کوچهها کشتار میشوند، خرید و مصرف نکنند، زیرا منشا دامها مشخص نیست و اغلب بر اساس گزارشاتی که به ما رسیده، دامهای بیماری هستند که بیشتر آنها قابل درمان نبوده، مسموم یا مبتلا به بیماریهای انگلی، ویروسی و باکتریایی هستند.
حیدری ادامه داد: فروشندگان خیابانی این دامها را با قیمت ارزان خریداری و بعد از ذبح کردن با قیمت گران به همشهریان میفروشند، و همشهریان با خرید و مصرف گوشت این دامها سلامت خود را مورد مخاطره قرار میدهند.
وی اضافه کرد: بیماری تب مالت سیسیاچ اف است، در کشور ما شاربن یا بیماری سیاه زخم یکی از بیماریهای مهم و مخرب در گوسفند است، که باعث ایجاد زخمهای عمیق و سیاه در بخشهای مختلف بدن گوسفند میشود، این بیماری به علت عفونت با باکتری هموفیلوس شاربن است که باعث فراگیری بیماری در گلههای گوسفندی میشود و به عنوان بیماریهای مشترک میتوانند سلامت انسانها را تهدید کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه عنوان کرد: لذا تقاضای ما این است که تحت هیچ شرایطی از گوشتهایی که در معابر و خیابانها کشتار میشوند، استفاده نکنید و پروتئین سفید و قرمز مصرفی خود را فقط از فروشگاههای معتبر و مورد تایید دامپزشکی تهیه کنید.
حیدری ادامه داد: همچنین در مورد پروتئین سفید (ماهی) که در سطح شهر شاهد عرضه آن هستیم، نحوه نگهداری ماهیان به گونهای است که از زمانی که، از دریا یا رودخانه صید میشوند تا زمانی که به دست مصرفکننده میرسند، زنجیره سرمایی آنها بایستی رعایت شود، بنابراین نباید از فروشندگانی که کنار خیابان و در خودروها اقدام به فروش ماهی میکنند و هویت معلومی ندارند، خرید کنید.
وی در ادامه گفت: گاهاً دیده میشود که خودروهایی کنار خیابان یا حتی فروشگاهها تخم مرغ را در یخچال قرار نمیدهند، یا تخممرغ تاریخ مصرف ندارد، مردم باید از خرید آنها خودداری کرده و تخممرغهایی را که لیبل دارند، تاریخ تولید و انقضا روی آنها قید شده و در یخچال نگهداری میشود، خریداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه تاکید کرد: مردم بایستی ماهی را از فروشگاههای معتبر و به صورت تازه، خریداری و استفاده و از خرید هرگونه مواد پروتئینی که در اماکن نامعلوم، نامشخص و سیار عرضه میشود، به شدت خودداری کنند.
انتهای پیام/