به گزارش تابناک از استان مرکزی، محسن خیرمند امروز در نشست خبری گفت: یکی از اهداف اصلی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی، کاهش وقوع سرقت در شهرستانهای مختلف استان است. این هدف با تعیین تکلیف ضایعاتیها و با نظارت بر صنوف مربوطه به دست آمده است.
وی افزود: در برخی شهرستانها نظارت کافی بر ضایعاتیها وجود ندارد و شهرکهای ضایعاتی نیز کافی نیستند. در شهرستان ساوه نیز تمامی ضایعاتیهای سطح شهر جمعآوری شده و شهرک ضایعاتی شهرستان «دهجان» نیز با حل مسائل مربوط به استفاده از اتباع افغانی که غیرمجاز بودند، راهاندازی شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی بیان کرد: در شهرستان خمین، یک شهرک ضایعاتی وجود دارد، اما هنوز مشکلاتی در ورود و خروج آن وجود دارد که نیازمند نظر شورای ترافیک است.
خیرمند در ادامه عنوان کرد: در شهرستان اراک علیرغم ورود بخش خصوصی به موضوع ساخت شهرک ضایعات، شهرداری کمک قابل توجهی نکرده است. با این حال، تلاشها برای ساخت شهرک ضایعاتی در کلانشهر اراک ادامه دارد تا با ساخت این شهرک مشکلات حل شود.
کاهش ۲۱ درصدی سرقت با اقدامات پلیس آگاهی
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳، وقوع سرقت در استان مرکزی ۲۱ درصد کاهش یافته است. اقدامات پلیس آگاهی و پیشگیری، از جمله عدم اعطای مرخصی به زندانیان و استفاده از پابند الکترونیک برای سارقین سابقهدار، منجر به کاهش سرقتهای خرد و کلان شده است و با تدوین ضوابط ورود و خروج خودرو به پارکینگهای سطح شهر و نظارت بیشتر بر آنها نیز از دیگر اقدامات انجام شده است و مسائل مربوط به برخی از پارکینگها که خودروها برای مدت زمان طولانی در آنها قرار گرفتهاند نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
سرعت بالا، عامل افزایش فوتی در اراک
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی در رابطه با علل وقوع تصادفات در کلانشهر اراک اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که باعث افزایش تعداد فوتیها در تصادفات داخلی شهر اراک میشود، سرعت بالا در شهر است که به منظور کاهش این مشکل، از بهمن سال گذشته هدفگذاریها روی دستگاههای کنترل سرعت شهری متمرکز شده است.
خیرمند در ادامه تأکید کرد: پس از بررسیها، مشخص شد که در شهرستان ساوه بیشترین حجم تصادفات در بلوار مدرس و در کلانشهر اراک در بزرگراه خلیج فارس (کمربند جنوبی) و بزرگراه امام علی (ع) (کمربند شمالی) رخ میدهد که برای رفع این مشکل، دو اقدام مهم نصب و راهاندازی دوربینهای کنترل سرعت شهری انجام شده است.
وی در رابطه با نصب دوربینهای کنترل سرعت گفت: هدفگذاری اولیه این سامانه روی محلهای پرترافیک یا پرسرعت بود و در مناطقی مانند زیر پل فراهان، با نصب دوربینهای کنترل سرعت، تعداد تصادفات منجر به فوت نیز کاهش یافت و همچنین برنامهای برای کاهش سرعت متوسط در کمربندیهای شمالی و جنوبی و بلوار پانزده خرداد وجود دارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی بیان کرد: شهرداری اراک مکلف شده است تا محدودیت تردد در مرکز شهر را بررسی کند و اقدامات لازم برای کاهش ترافیک و بهبود وضعیت تصادفات را انجام دهد که با احداث کنارگذرهای اراک، میتواند به کاهش تصادفات و آلودگی هوا کمک کند.
خیرمند عنوان کرد: با توجه به تردد بالای خودروهای حامل کالای قاچاق که به آنها خودروهای شوتی نیز گفته میشود در این منطقه، تصادفات برونشهری و خسارات ناشی از آنها همچنان یک معضل جدی است و علیرغم تلاشهای پلیس اقتصادی و صدور احکام سنگین، هنوز نیاز به همکاری بیشتر استانهای همجوار برای کاهش قاچاق وجود دارد.
پلاککوبی احشام مانع از سرقت میشود
وی در رابطه با سرقت احشام افزود: در زمینه کنترل سرقت احشام، برنامه پلاککوبی احشام در استان مرکزی با هدف کنترل بازار قاچاق احشام و کاهش سرقتها آغاز شده که تاکنون بیش از ۷۰ درصد احشام استان پلاککوبی شدهاند و انتظار میرود تا سال ۱۴۰۴ تمامی احشام دارای پلاک شناسایی شوند که این اقدام باعث افزایش امنیت غذایی و کنترل بازار قاچاق خواهد شد.
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی در رابطه با سگ گردانی گفت: در این رابطه باید ابتدا با محلهای خرید و فروش غیرمجاز سگ و پت شاپهای غیرمجاز برخورد شود که خیلی از کالاهای آنها قاچاق هستند.
خیرمند در پایان در رابطه با مشکلات اجرای سند کنترل و کاهش خشونت و خودکشی تصریح کرد: در این زمینه دانشگاه علوم پزشکی و برخی دستگاههای اجرایی همکاری خوبی داشتهاند، اما برخی دستگاهها همچنان عملکرد مطلوبی ندارند که همکاری دستگاهها در اجرای سندهای کنترل و کاهش خشونت و خودکشی بسیار ضروری است.
/س