به گزارش خبرنگار تابناک از اراک؛ صمد خدابخشی، معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان مرکزی در امور شوراهای حل اختلاف در نشست خبری با اصحاب رسانه یکی از اهداف اصلی تاسیس شوراهای حل اختلاف را گسترش فرهنگ صلح، سازش و بخشش در بین مراجعان دانست و گفت: با توجه به سیاستهای قوه قضاییه و اسناد بالادستی امور مربوط به میانجیگری و داوری به مرکز حل اختلاف واگذار شده است.
وی افزود: هدف از شکلگیری شوراهای حل اختلاف از زمان تشکیل در قوه قضائیه توسعه صلح و سازش و رسیدگیهای غیرقضایی یا جایگزین رسیدگیهای قضایی بوده است.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان مرکزی در امور شوراهای حل اختلاف تصریح کرد: رویکرد جدید قانون بازگشت شوراهای حل اختلاف به رسالت اصلی خود یعنی ایجاد صلح و سازش است، در قانون جدید صلاحیتهای صدور رای از شورای حل اختلاف سلب شده است و شعب شورای حل اختلاف به عنوان شعب صلحی در کنار دادگاههای صلح به فعالیت خود ادامه میدهند.
خدابخشی ادامه داد: دادگاه صلح، صلاحیت رسیدگی به دعاوی مالی تا ۱۰۰ میلیون تومان و همچنین دادرسی در سایر دعاوی از قبیل مطالبه جهیزیه، مهریه و نفقه، حصر وراثت، اصلاح شناسنامه و دیگر موارد مندرج در ماده ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف را بر عهده دارد.
وی تغییر عمده در قانونی شوراهای حل اختلاف جدید، بازگشت شوراهای حل اختلاف به رسالت اصلی خود یعنی ایجاد صلح و سازش اعلام کرد و افزود: تسریع در رسیدگی، حذف تشریفات و کاهش هزینهها از جمله مزایای شوراهای اختلاف است که میتواند مردم را سریعتر در رفع اختلافات کمک کند.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان مرکزی در امور شوراهای حل اختلاف، با اشاره به فعالیت دفاتر داوری به عنوان یکی از روشهای رسیدگی غیرقضایی گفت: از سال 1400 تا پایان سال که دورههای مختلف آموزشی و مهارتی برای پذیرفتهشدگان در آزمون ورودی این دفاتر برگزار شد در نهایت 30 نفر از متقاضیان پروانه داوری حرفهای دریافت کردند و از روز شنبه کانون داوران حرفهای استان را با حضور مسئولین کشوری افتتاح میکنیم و از این پس پروندههای مرتبط به این کانون ارجاع خواهند شد.
خدابخشی در ادامه به میانجیگری هم اشاره کرد و گفت: موضوعات اختلافی با درجه اهمیت پائین با توافق طرفین به میانجیگر سپرده میشود و بر همین اساس از سال 1400 تاکنون 27 نفر از بین متقاضیان پذیرفته شدهاند که پروانه میانجیگری را دریافت کردهاند و به دفاتر قضایی استان معرفی شدهاند.
وی افزود: به منظور استفاده از ظرفیت مردمی برای عدهای از افراد ابلاغ صلح یاری صادر کردهایم، این افراد کسانی هستند که در واقع عضو رسمی محسوب نمیشوند ولی به لحاظ جایگاه و وجهه اجتماعی در حل اختلافات میتوانند کمک کننده باشند که در استان 236 نفر ابلاغ صلحیاری برایشان صادر کردهایم.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان مرکزی در امور شوراهای حل اختلاف به عملکرد 11 ماهه امسال شوراهای حل اختلاف استان اشاره و تصریح کرد: در 11 ماهه سال جاری 67 شعبه شورای حل اختلاف در سطح استان با 279 نفر فعالیت میکنند.
خدابخشی تعداد پروندههای ورودی به شوراها را 49 هزار و 264 فقره اعلام کرد و گفت: 50 هزار و 474 پرونده مختومه و 10 هزار و 728 پرونده در این بین منتهی به صلح و سازش شده است.
وی با بیان اینکه 33 درصد پروندههایی که قابلیت صلح و سازش را دارند به صلح منتهی میشوند، افزود: که این آمار در استان به 42 درصد میرسد؛ باتوجه به صنعتی بودن استان دو شعبه ویژه در این بخش در شهرستانهای اراک و ساوه داریم که درصد صلح و سازش در این شعب در اراک 36 درصد و در ساوه 77 درصد بوده است.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان مرکزی در امور شوراهای حل اختلاف، 96 درصد ابلاغیات را به صورت الکترونیک اعلام و تصریح کرد: دو فقره پرونده قتل، با رسیدگی در شعب حل اختلاف منتهی به صلح و سازش شده است.
خدابخشی درخصوص اقدامات دادگاههای صلح در استان نیز گفت: از 40 شعبه مصوب دادگاه صلح در استان تاکنون 38 شعبه فعالیت خود را آغاز کردهاند، که از شهریورماه تاکنون از 43 هزار و 475 فقره پرونده ورودی 30 هزار 292 فقره مختومه شده است.
انتهای پیام/