به گزارش تابناک از فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر اورنگ ایلامی، با اشاره به ثبت ۷۳۳ مورد ابتلا در استان، نرخ بروز استاندارد سنی این بیماری را ۱۴.۳۹ در هر ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد. وی بر لزوم برنامهریزی گسترده برای کنترل این بیماری تأکید کرد واظهارداشت:همکاری میان دستگاههای اجرایی برای کنترل این بیماری از جمله عواملی هستند که میتوانند در کاهش میزان ابتلا و مرگومیر ناشی از سرطان روده بزرگ مؤثر باشند.
وی با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه پیشگیری و کنترل این بیماری، اظهار داشت: «در ۹ ماه نخست امسال، ۲۲۰ هزار و ۳۴۲ نفر از جمعیت هدف که شامل افراد ۵۰ تا ۶۹ ساله میشود، تحت غربالگری قرار گرفتهاند. این برنامه شامل بررسی سوابق پزشکی و انجام آزمایش FIT برای تشخیص خون مخفی در مدفوع بوده است.»
سه سطح پیشگیری از سرطان روده بزرگ
ایلامی با اشاره به راهبردهای پیشگیری، تصریح کرد: پیشگیری از این بیماری در سه سطح انجام میشود. در سطح نخست، تمرکز بر کاهش عوامل خطر از طریق اصلاح رژیم غذایی، افزایش فعالیت بدنی و کاهش مصرف دخانیات است.
وی ادامه داد:در سطح دوم، توسعه برنامههای غربالگری و گسترش پوشش آن از طریق تستهای FIT و کولونوسکوپی برای افراد در معرض خطر در دستور کار قرار دارد. در سطح سوم نیز ارائه خدمات درمانی مؤثر، حمایتهای روانی و اجتماعی از بیماران و گسترش مراقبتهای تسکینی دنبال میشود.
اهمیت مشارکت اجتماعی در کنترل سرطان روده بزرگ
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر نقش کلیدی مشارکت جامعه و همکاری میان دستگاههای اجرایی برای کنترل این بیماری تأکید کرد و گفت: افزایش سطح آگاهی عمومی، توسعه برنامههای غربالگری و بهبود دسترسی به خدمات درمانی از جمله عواملی هستند که میتوانند در کاهش میزان ابتلا و مرگومیر ناشی از سرطان روده بزرگ مؤثر باشند.