فریده بابایی در گفتوگو با خبرنگار تابناک در ارومیه، اظهار داشت: اصول تغذیه ناسالم از عوامل مهم و خطرناک ابتلای افراد به بیماری فشار خون میباشد و با رعایت اصول تغذیه سالم میتوان از بروز این بیماری در افراد پیشگیری کرد.
وی با اشاره به اینکه مصرف الکل و دخانیات، سابقه خانوادگی، چربی خون بالا، دیابت و چاقی از دیگر عوامل ابتلا به بیماری فشار خون بالا میباشد افزود: عدم تحرک و استرس و شرایط روحی نامناسب میتواند بر این بیماری دامن بزند.
رئیس گروه تغذیه معاونت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: بیماری فشار خون بالا، باعث نارسایی کلیوی، آسیبهای چشمی و بروز سکتههای قلبی و مغزی میگردد و طی بررسیهای انجام گرفته ۳۹ درصد از مرگ و میر استان در سال گذشته بر اثر سکته مغزی و قلبی بوده است.
بابایی گفت: لازم است جامعه و خانوادهها جهت آگاهی بیشتر در خصوص بیماری فشار خون بالا و عوارض آن تحت آموزش قرار بگیرند.
وی افزود: بهبود عادات زندگی، کاهش وزن، عدم مصرف الکل و دخانیات و استفاده از نمک، قند و روغن توصیه شده میتواند از بروز این بیماری پیشگیری کند.
بابایی با اشاره به اینکه در دهههای اخیر مصرف روغن جامد هیدروژنه بیشتر بود افزود: خوشبختانه امرزه ۶۰ درصد از روغنهای مورد مصرف و تولید شده گیاهی بوده که دارای امگا ۶ و۹ میباشند که تاثیر مهمی کاهش فشار خون و گرفتگی عروق و التهاب دارد.
/س