به گزارش تابناک از فارس دکتر اورنگ ایلامی در گردهمایی سالانه «بیماریهای منتقله از حیوان به انسان» که در شیراز برگزار شد با اشاره به اینکه این بیماری از طریق گزش کنه به حیوانات منتقل میشود، اظهارداشت: دامهای مبتلا به این بیماری، ظاهری کاملا سالم دارند و هیچگونه علائمی از خود نشان نمیدهند که این امر، تشخیص بیماری را دشوار میکند.
وی با تاکید بر اینکه بیشترین موارد ابتلا در انسان، مربوط به افرادی است که در زمینه دامداری، دامپزشکی و کشتارگاهها فعالیت دارند، اظهار داشت: رعایت بهداشت فردی و اصول ایمنی برای این افراد بسیار ضروری است.
این فوق تخصص بیماری های عفونی، تماس با ترشحات فرد مبتلا را از دیگر راههای انتقال این بیماری برشمرد و گفت: درک نحوه تشخیص، درمان و اپیدمیولوژی تب کریمه کنگو، برای مدیریت موثر آن بسیار حائز اهمیت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه این بیماری در برخی مناطق آفریقا، اروپای شرقی، خاورمیانه و آسیا شایع است، افزود: سالانه حدود 10 تا 15 هزار مورد از این بیماری در سراسر جهان گزارش میشود که البته به دلیل کمگزارشی، آمار دقیق آن در دسترس نیست.
وی نرخ مرگومیر این بیماری را بین 10 تا 40 درصد اعلام کرد و گفت: تب کریمه کنگو در مراحل اولیه، علائم خاصی ندارد، اما با پیشرفت بیماری، علائمی مانند تب شدید، ضعف، درد عضلانی، تهوع، استفراغ، خونریزی پوستی، خونریزی از بینی، استفراغ خونی و وجود خون در ادرار و مدفوع مشاهده میشود.