
به گزارش تابناک از لرستان، به نقل از رسانه قوه قضاییه حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در دیدار با قضات و کارکنان قضایی استان لرستان اظهار کرد: گاهی علت تاخیر در رسیدگی به برخی از پروندههای قضایی ناشی از مشکلاتی است که از ناحیه کارشناسیها ایجاد میشود.
وی افزود: قضات ما دقت داشته باشند که کارشناسی در پروندههای قضایی طریقیت دارد نه موضوعیت؛ فلذا وقتی در پروندهای ضرورت ارجاع به کارشناسی وجود ندارد، از این کار خودداری شود.
رئیس قوه قضاییه عنوان کرد: همکاران قضایی ما در زمان ارجاع پروندهای به کارشناسی، به صورت واضح و شفاف، موضوع کارشناسی را از مرجع کارشناسی طلب کنند و به گونهای نباشد که مرجع کارشناسی پاسخهای مبهم و دو پهلو ارائه بدهد.
وی بیان کرد: مقام قضایی وقتی پروندهای را به مرجع کارشناسی ارجاع میدهد توجه داشته باشد که آن مرجع، در آن حوزه مجرب و متخصص باشد؛ همچنین به این مهم عنایت داشته باشد که آن مرجع کارشناسی همزمان مسئولیت کارشناسی چندین پرونده را بر عهده نداشته باشد، چرا که در این صورت در ارائه نظر با تاخیر و تعلل مواجه میشویم.
حجت الاسلام والمسلمین اژهای گفت: نکته مهم دیگر آن است که مقام قضایی هنگام ارجاع پروندهای به مرجع کارشناسی، برای این مرجع، زمان مشخصی را جهت استرداد پرونده و ارائه نظر، تعیین کند.
وی تصریح کرد: گاهی علت تاخیر در رسیدگی به برخی از پروندههای قضایی، ناشی از اعتراضات بلاوجهی است که طرفین پرونده نسبت به نظریات کارشناسی دارند؛ بر همین اساس قضات ما دقت کنند که وقتی اعتراضات طرفین پرونده به نظریات کارشناسی، بلاوجه است، از ارجاع مجدد پرونده به مرجع ثانی کارشناسی، اجتناب کنند؛ همچنین وقتی نظریات دو مرجع کارشناسی با یکدیگر اختلافات فاحش دارند، قضات ما از آن مراجع توضیحات مبسوط بخواهند، اینها مواردی است که در اتقان رسیدگیها، رضایتمندی مردم و سرعت عمل و دقت در رسیدگیها مؤثر است و قضات ما باید نسبت به این موارد اهتمام تام داشته باشند.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: قضات ما در صدور قرارهای تأمین کیفری، نهایت دقت را داشته باشند، بارها تاکید کردهایم در مواردی که ضروری نیست برای یک متهم، قرار بازداشت صادر نکنید و قرار وثیقه را به گونهای تعیین نکنید که فرد ولو یک شب به زندان برود؛ اگر شخصی به خاطر هواهای نفسانی این کار را کند واویلاست؛ گاهی یک شب زندان رفتن نیز زندگی یک فرد را زیر و رو میکند.
حجت الاسلام اژهای اظهار کرد: مردم بهحق توقعاتی را از قوه قضاییه دارند؛ باید نهایت تلاش خود را کنیم تا از جایگاه حقوقی و قانونی که داریم در جهت گرهگشایی از کار مردم استفاده کنیم؛ مردم توقعات زیادی از ما ندارند؛ مردم انتظار دارند وقتی به ما تظلمخواهی میکنند با روی باز و گشاده به تظلمخواهی آنها رسیدگی کنیم. مردم انتظار دارند در رسیدگی به پروندههای قضایی آنها سرعت عمل به خرج دهیم.
وی افزود: ما در قوه قضاییه تمام تلاش خود را مصروف میداریم که امور و پروندههای قضایی مردم را با سرعت و دقت رسیدگی کنیم، البته گاهی یک فرد تظلمخواه که به مرجع قضایی مراجعه میکند، ادله و امارهای دال بر اثبات نظر خود ندارد و طبیعتاً رأی منطبق با خواست او صادر نمیشود و موجبات نارضایتی او فراهم میآید از سویی دیگر، گاهی افراد با هدف کسب سود، بدون اخذ تضامین و وثایق لازم، پول و سرمایه خود را به دیگری میسپارند و او نیز مبادرت به سوءاستفاده و کلاهبرداری میکند و از این طریق پروندههایی شکل میگیرد که رسیدگی به آنها به سبب حجم وسیع و شاکیان کثیر، زمانبر میشود.
/س