به گزارش خبرنگار تابناک از هرمزگان، با تغییر دولت ها و مدیران ارشد و حتی میانی در کشور، یکی از کلید واژه ها «پروژه های نیمه تمام» است. چاه ویلی که بودجه های عمرانی را می بلعد ولی تمام نمی شود. عمر برخی از این پروژه ها حتی به یک دهه و یا شاید بیشتر هم می رسد.
علیرغم اینکه مدیران وعده اتمام پروژه ها و جلوگیری از آغاز پروژه های جدید را می دهند ولی هر ساله در مناسبت های مختلف شاهد کلنگ زنی و اعلام آغاز عملیات اجرایی پروزه های جدید هستیم. خبر تخصیص اعتبار به پروژه های نیمه تمام هم هر ساله نقل محافل مدیریتی و نشست های خبری است. تخصیصی که سرانجام روشن و شفافی از آن نیست.
محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان هرمزگان با تأکید بر لزوم تلاش همه جانبه برای تحقق توسعه در کشور، گفت: یقین بدانید تا نگاه توسعهای خود را اصلاح نکنیم تمام حرکتهایی که انجام میدهیم به جای افزایش بهرهوری موجب تولید هزینه خواهد شد.
وی با اشاره به برنامههای توسعهای کشور، گفت: کشور حدود ۷۰ سال است که تدوین برنامههای مختلف را تجربه کرده است و ایران اولین کشور در حال توسعهای بوده که مدل برنامهریزی را آغاز کرد، اما وقتی آسیب شناسی میکنیم شاهدیم که دستیابی به اهداف برنامهها دچار مشکل است و یکی از عوامل این مهم نیز عدم رعایت اصول و قواعد برنامه نویسی است.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه ۱۳۳۶ پروژه نیمه تمام در استان وجود دارد، گفت: شیوه تأمین مالی برای تحقق برنامههای توسعه باید تغییر کند.
آشوری ادامه داد: شورای برنامهریزی باید راهبری توسعه و پیشرفت را به صورت منطقی و کارشناسی با ارزیابیهای دقیق انجام دهد و راهکارها احصاء شود چراکه تجمیع برنامههای موجود میتواند ما را از آشفتگی اجرای برنامهها نجات دهد.
با نگاهی اجمالی می تواند دریافت پروژه های راه سازی، پروژه های صنعتی، بهداشت و درمان، مدرسه سازی و اماکن ورزشی در صدر پروژه های نیمه تمام قرار دارند. اما چه زمانی این پروژه ها به اتمام می رسد سئوال بی جوابی است که دولت چهاردهم باید برای آن چاره اندیشی کند. طبیعتا پروژه های نیمه تمام بر اساس نیازهای جامعه در زمان خود مطالعه، تصویب و عملیات اجرایی آن آغاز شده است و طبیعتا عدم اتمام آن نشان از تحقق اهداف و حل مشکل جامعه پیرامونی است.
حل مشکل پروژههای نیمه تمام نیازمند ترکیبی از برنامهریزی استراتژیک، منابع مالی، و مدیریت موثر است.
تامین مالی: جذب سرمایهگذارهای جدید و ارائه مشوقهای مالی برای تکمیل پروژهها میتواند کمک کند. ایجاد تسهیلات مالی مثل وامهای کمبهره نیز میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
اولویتبندی و برنامهریزی مجدد: بررسی و بازنگری در اولویتهای پروژهها و ایجاد برنامه زمانی واقعبینانه برای تکمیل آنها. پروژههایی که بیشترین تاثیر را دارند باید در اولویت قرار گیرند.
تقویت مدیریت پروژه: ارتقاء مهارتهای مدیریتی و افزایش نظارت بر پیشرفت پروژهها. استفاده از نرمافزارهای مدیریت پروژه برای پیگیری منابع، زمان و هزینهها.
همکاری با بخش خصوصی: شراکت با شرکتهای خصوصی برای بهرهبرداری و تکمیل پروژهها میتواند باعث سرعت بخشیدن به پیشرفت آنها شود.
بررسی و رفع موانع قانونی و بوروکراتیک: حذف یا کاهش موانع اداری و قانونی که باعث تاخیر در پروژهها شدهاند.
تضمین کیفیت و استانداردها: اطمینان از اینکه تمام پروژهها با کیفیت بالا و مطابق با استانداردها تکمیل شوند تا از مشکلات آتی جلوگیری شود.
انتهای پیام/ن