به گزارش خبرنگار تابناک از اراک؛ احمد عظیمزاده ظهر امروز در نشست مشترک کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اراک با کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران در اراک، با اشاره به بازدید از غارنخجیر گفت: این غار یک سرمایه ملی است در حالیکه برای بسیاری از مردم ایران این ظرفیت استان ناشناخته است؛ لذا در حوزه گردشگری بایستی اعتبارات لازم دیده شود.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با تاکید بر اینکه گردشگری نیازمند امکانات و زیرساختهای مناسب است، گفت: در وهله اول مسئولین و مردم استان باید نسبت به این مهم اهتمام داشته و به معرفی ظرفیتهای گردشگری استان خود بپردازند.
عظیمیزاده با تاکید بر ظرفیتهای گردشگری استان گفت: استان مرکزی از لحاظ گردشگری، یک استان غنی است و باید از این ظرفیتها به نحو مطلوب بهرهبرداری و استفاده شود. توسعه گردشگری منجر به توسعه اشتغال و کارآفرینی خواهد شد لذا برای رشد اقتصاد کشور بایستی به این حوزه بیش از پیش پرداخته شود.
وی با ابراز تاسف از ناشناخته ماندن ظرفیتهای گردشگری استان تصریح کرد: هنوز موفق نشدید که پای گردشگر را به این استان آنگونه که بایسته و شایسته است باز کنیم؛ بایستی جاذبههای توریستی در استان و کشور فراهم شود چنانچه به صنعت گردشگری پرداخته شود باعث رونق و توسعه خواهد شد.
استان مرکزی با ظرفیتهای فراوان در حوزه گردشگری مغفول مانده است
استاندار مرکزی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه توسعه پایدار و متوازن در تمام عرصههای اقتصادی مدنظر قرار دارد، گفت: توسعه ظرفیتهای اقتصادی استان بویژه توسعه بخش گردشگری مدنظر ماست و نگاه ما به بخش گردشگری نگاه ویژهای است. ما در این بخش هیچ کاری نکردهایم و یکسری فرصتهای بکر وجود دارد که استفاده نشده است.
زندیهوکیلی با تاکید بر ضرورت انجام کار نرمافزاری در حوزه گردشگری اشاره کرد: یکی از دغدغههای اصلی مردم اراک این است که هیچ مرکز گردشگری و تفریحی در استان وجود ندارد. بزرگترین پروژه گردشگری ایران در استان مرکزی به مساحت ۱۴۰۰ هکتار در حال احداث است و سرمایهگذاری کلانی در این پروژه شده است.
وی با بیان اینکه در گذشته بیش از ۱۰۰ شرکت خارجی در حوزه فرش در اراک فعالیت میکردند، گفت: بازار اراک جزو زیباترین بازارهای سنتی ایران است و مسجد جامع ساوه یکی از اولین مسجدهای ساخته شده در ایران است. ما در مسیر گردشگران عراقی نیز هستیم و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.
معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری در بخش گردشگری امری ضروری است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک هم در این نشست معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری در بخش گردشگری را امری ضروری دانست و گفت: در حوزه گردشگری بینالملیل و خارجی شرایط مطلوب نیست ولی در کنار آن سالهاست که در بحث گردشگری داخلی کشور و استان مرکزی غفلت شده است.
ناصر بیکی با ابراز تاسف از اینکه داشتههای خود را مورد غفلت قرار دادهایم، گفت: بسیاری از افراد هزینههای زیادی را برای سفرهای خارجی میکنند در حالیکه شاید هیچ بازدیدی از زیباییهای کشور خود نمیکنند، در حالیکه باید از داشتههای خود در بخشهای مختلف به نحو مطلوب استفاده کرد و آنها را قدر بدانیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک به ظرفیتهای متعدد گردشگری استان اشاره و تصریح کرد: یک چهارم مشاهیر کشور متعلق به استان است، این استان یک استان غنی است ولی در حوزه سرمایهگذاری این منطقه مغفول مانده است.
وی از اعلام آمادگی اتاق برای توسعه صنعت گردشگری خبر داد و خاطرنشان کرد: ۳۴ اقامتگاه بومگردی، ۳۶ سفرهخانه سنتی و ۳۰ روستای هدف گردشگری در استان مرکزی وجود دارد که ظرفیتهای خوبی برای توسعه بخش گردشگری است.
/س