به گزارش تابناک گلستان به نقل از روابط عمومی دادگستری گلستان، حیدر آسیابی امروز در شورای استانی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گلستان، با اشاره به پیشنیه فرهنگی و جایگاه استان در وحدت اظهار کرد: وقوع برخی جرایم زیبنده مردم استان نیست و به همین منظور برای کاهش آسیب های اجتماعی و جرایم خشن، پیش از اقدامات قضایی و انتظامی ، برنامه های فرهنگی و پیشگیرانه را دنبال می کنیم و به این منظور در جلسه امروز تشکیل قرارگاه کاهش آسیب های اجتماعی با مسئولیت معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری استان، مصوب شد .
وی افزود: در قالب این قرارگاه همه فعالیت ها و اقدامات دستگاهای مرتبط در حوزه اقدامات فرهنگی و پیشگیری ، با تمرکز بر مدارس، تجمیع می شود.
آسیابی ادامه داد: نداشتن مهارت کنترل رفتار سبب شده، در برخی موارد مانند جرایم کوچک مثل تصادفات رانندگی یا یک مشاجره لفظی ، منتهی به جرم خشن و حتی قتل شود که قطعا اگر کار فرهنگی در این حوزه صورت بگیرد و افراد آموزش های مهارتی از کودکی به ویژه در مدارس فرابگیرند موارد اینچنینی به ندرت اتفاق خواهد افتاد.
وی ادامه داد: از سال گذشته دادگستری استان با راه اندازی مجتمع شوق زندگی بخشی از اقدامات در حوزه کودکان و نوجوانان را با کمک دستگاه های حمایتی آغاز کرده است و یکسری پایگاه های اجتماعی هم در مساجد استان با کمک تعدادی از روحانیون در محله های آسیب پذیر شکل گرفته که نتایج خوبی داشته و در صدد تقویت این پایگاه های اجتماعی هستیم.
به گفته آسیابی ، سازمان تبلیغات استان هم برای برای اعزام مبلغان دینی در سطح مدارس اعلام آمادگی کرده است.
رئیس کل دادگستری استان با انتقاد از نحوه پوشش رویدادهای استان گفت: متاسفانه اخبار منفی و اخبار مربوط به رویدادهای جرایم خشن از سوی رسانه ها و فضای مجازی ضریب داده می شود و با انعکاس این تصور که گلستان ناامن است ، امنیت روانی جامعه را مخدوش می کند.
آسیابی در ابتدای جلسه امروز با اشاره به حماسه 9 دی گفت: حضور باشکوه مردم و تدابیر داهیانه رهبر معظم انقلاب ، سبب عبور سلامت از این فتنه شد .
وی همچنین با گرامیداشت یاد سردار سلیمانی هم افزود: ایشان همانگونه که خودشان بارها اذعان کرده بودند سرباز وطن بود و برای برقراری امنیت ، فراتر از مرزها رشادت کردند.
محمود اسپانلو دادستان مرکز استان هم در این جلسه گفت: خوشبختانه بررسی ها نشان می دهد ، جهشی که نشان از وجود بحران باشد در زمینه جرایم خشن در استان نداریم اما به این معنی نیست که نباید در حوزه پیشگیری و کاهش اسیب های اجتماعی کار کنیم.
اسپانلو افزود: این که فقط بر برخورد و حوزه فرهنگی و پیشگیری کار کنیم اما بسترهای وقوع جرم را از بین نبریم ، علیرغم اقدامات صورت گرفته ، چندان موفق نخواهیم بود.
وی ادامه داد: تعدادی از روحانیون با حمایت های دادسرا در چند محله استان، اقدامات خوبی انجام دادند و با شناسایی بسترهای وقوع جرم در این مناطق ، روی از بین بردن بسترهای جرایم و آسیب ها کار کردند که در خوشبختانه موفق هم بودند .
دادستان مرکز استان نیز با تاکید بر کنترل فضای مجازی هم گفت: انعکاس و ضرب دادن به برخی حوادث موردی ، سبب شده از گلستان چهره خشن نشان داده شود در حالیکه اینگونه نیست .
محمد حمیدی سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان هم در این جلسه با تاکید بر راه اندازی قرارگاه کاهش آسیب های اجتماعی در استان گفت: اگر این کارگروه پیشتر ، به روز می کنیم و اگر نبوده راه می اندازیم تا برای آسیب های اجتماعی پیش از رسیدن به حوزه انتظامی و قضایی چاره اندایشی کنیم.
حمیدی افزود: فعالیت همه دستگاه ها در حوزه آسیب های اجتماعی در این کارگروه تجمیع و از اساتید دانشگاه استفاده می کنیم و این کارگروه در همه شهرستان ها با مسئولیت فرمانداران فعال و تا رده دهیاران را پای کار خواهیم آورد.