به گزارش تابناک از هرمزگان، به نقل از مرکز بهداشت هرمزگان، اصغر زائری افزود: بیشترین موارد حیوان گزیدگی گزارش شده، مربوط به گازگرفتگی با سگ بوده است.
زائری با بیان اینکه بیماری هاری قابل پیشگیری است گفت:، اما اگر فردی مورد حمله حیوان هار قرار بگیرد و به موقع جهت تزریق واکسن مراجعه نکند در صورت بروز علائم بیماری، مرگ فرد حتمی است.
زائری اولین و اصلیترین اقدام در پیشگیری از وجود این بیماری در جامعه را آموزش عنوان کرد و گفت: بیشترین گروه سنی، افراد ۳۰ تا ۴۰ سال مورد حمله حیوان قرار گرفتهاند که نیاز به آموزش و انجام مداخلات پیشگیرانه در این خصوص وجود دارد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس با اشاره توجه به کشندگی بالای این بیماری و اهمیت درمان سریع و به موقع، تصریح کرد: ضمن آموزش چگونگی برخورد با حیوانات به فرزندان خود، در صورت بروز هرگونه حیوان گزیدگی از پستانداران، به واحدهای پیشگیری و درمان هاری مرکز بهداشت شهرستان مراجعه کنند تا ضمن دریافت آموزشهای لازم، اقدامات درمانی شامل شست و شوی محل گزش، تجویز و تزریق واکسن ضد هاری و تجویز سرم ضدهاری انجام شود.
زائری با بیان اینکه تزریق واکسن هاری در سه مراکز پیشگیری در شهرستان شامل شهر بندرعباس، فین و هرمز انجام میشود افزود: ساعت کار واحد پیشگیری از هاری مرکز بهداشت شهرستان برای تزریق نوبت اول واکسن (ابتدای گازگرفتگی توسط حیوان) ۲۴ ساعته و نوبتهای بعدی واکسن هر روز هفته در شیفت صبح انجام میشود.
/س