به گزارش خبرنگار تابناک از ارومیه، عبدالامیر ربیهاوی ظهر امروز در همایش توسعه صادرات به بازار عراق در سالن همایشهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی ارومیه اظهار داشت: در برنامه توسعه هفتم قوانین و وظایف تجارت خارجی مشخص و تسهیل شرایط صادرات پیش بینی شده است.
وی افزود: تمامی شرح وظایف و سیاستهای ارزی در برنامه توسعه هفتم کشور مشخص است و سازمان صمت به عنوان سیاست گذار صنعت، معدن و تجارت طبق برنامه هفتم توسعه کشور افزایش حجم توسعه تجارت خارجی را در اولویت کاری قرار دادیم.
ربیهاوی با اشاره به حجم تجارت مرزهای ایران با ۱۵کشور همسایه گفت:۱۵ کشور همسایه جمهوری اسلامی ایران،۳هزار میلیارد دلار تجارت خارجی دارند که متاسفانه سهم کشور جمهوری اسلامی ایران از بازار کمتر از دو درصد است که نیازمند تلاش و رایزنیهای رایزنان در کشورهای غرب آسیا را طلب میکند.
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ حجم تجارت ایران به ۱۱۶میلیارد دلار رسیده بود که در ۸ ماهه سال ۱۴۰۳ میزان تجارت خارجی غیرنفتی کشور اعم از واردات و صادرات از مرز ۱۲۸هزار و ۸۳ هزارتن عبور کرد که ارزشی برابر با ۸۳میلیارد و ۲۷۹میلیون دلار دارد که تا پایان سال قطعا افزایش چشمگیری خواهیم داشت.
وی افزود: سیاستهای تحریمی ظالمانه خیلی از فرصتهایی که میتوانستیم در حوزه تجارت خارجی داشته باشیم را کشورمان گرفته است و تلاش میکنیم بخش تجارت خارجی کشور در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد تا وارد بازار دنیا بشوند.
ربیهاوی به آمار سازمان گمرگ ایران در خصوص تجارت خارجی اشاره کرد و گفت: بیشترین میزان صادرات کشور به مقصد کشورهای چین، با رقمی بالغ بر ۹.۸ میلیارد دلار و سهم ۲۵.۹ درصدی از کل ارزش صادرات، عراق با ۸.۳ میلیارد دلار و سهم ۲۱.۷ درصدی، امارات متحده عربی با ۴.۷ میلیارد دلار و سهم ۱۲.۴ درصدی، ترکیه با ۴.۴ میلیارد دلار و سهم ۱۱.۵ درصدی و افغانستان با ۱.۵ میلیارد دلار و سهم چهاردرصدی از کل ارزش صادرات صورت گرفته است.
مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به ظرفیت مرزهای کشور خاطرنشان کرد: ۴۵ درصد مجموع حجم تجارت کشور جمهوری اسلامی ایران متعلق به غرب آسیا است و طولانیترین مرز زمینی با کشور عراق متعلق به استان آذربایجانغربی است و باید از این ظرفیت در تمامی حوزههای به نحو احسن استفاده کرد.
/س