مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی:

ذخایر خونی خراسان جنوبی کاهش یافته است/ نیاز مبرم به اهدای خون

گروه استان ها- مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با تاکید بر کاهش ذخایر خونی استان، خواستار اهدای خون هم استانی ها شد.
کد خبر: ۱۱۹۲۸۶۸
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۸ 26 December 2024

ذخایر خونی استان کاهش  ونیاز به تامین دارد

کامبیز مهدی زاده در گفت و گو با خبرنگار تابناک در خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۰ هزار و ۶۸۹ برای اهدا خون به مراکز و پایگاه‌ها مراجعه کردند که از این تعداد ۱۶ هزار و ۵۷۸ نفر موفق به اهدا خون شدند. حدود چهار هزار نفر به دلایل مختلف از جمله ابتلا به بیماری‌های ویروسی، عمل قلب و... از اهدا معاف شدند. البته این افراد بعد از چند ماه قادر به اهدا خون هستند مگر این که به بیماری و مشکل خاصی مبتلا باشند.

وی با اشاره به کاهش مراجعات مردمی برای اهدا خون تاکید کرد: با توجه به این که ذخایر خون و فراورده‌های خونی از ۸ به ۵ روز کاهش یافته است بنابراین به ذخیره سازی همه گروه‌های خونی نیاز است و زنگ خطر به صدا درآمده است.

مهدی زاده بیشترین نیاز و کمبود گروه‌های خونی را مربوط به گروه‌های منفی عنوان و اضافه کرد: با توجه به این که فراوانی گروه‌های منفی کمتر است و نیاز به پلاکت‌ها به صورت همیشگی است باید به طور مداوم خون و فراورده‌های خونی ذخیره سازی شود متاسفانه در سرما و هوای گرم مراجعه برای اهدا خون کمتر می‌شود.

وی مشکل عمده انتقال خون استان را دسترسی نداشتن مردم به مراکز خون گیری بیان کرد و افزود: شهرستان‌های فردوس، طبس، قاین و بیرجند مرکز اهدا خون دارد و در بقیه شهرستان‌ها به صورت سیار این کار انجام می‌شود.

به گفته مهدی زاده برای راه اندازی پایگاه انتقال خون در شهرستان‌هایی که مرکز اهدا ندارند نیاز به یکسری شاخص‌ها از جمله جمعیت، مراکز درمانی و ... است که برخی شهرستان‌ها این شاخص‌ها را ندارند بنابراین هر چند ماه یک بار برای انتقال سیار اقدام می‌شود.

مدیر انتقال خون استان گفت: باهمت و کمک مردم، خراسان جنوبی در تامین خون و فراورده‌ها مشکلی ندارد، اما موضوع مهم در این باره، شبکه ملی خون رسانی است که خراسان جنوبی، استان معین سیستان وبلوچستان و گاهی تهران است. استاندارد ذخایر خونی بین ۷ تا ۸ روز است که در حال حاضر به ۵ روز در استان کاهش یافته است، اما باید برای شرایط پیش بینی نشده و غیر مترقبه دخیره سازی شود.

دکتر مهدی زاده بیشترین اهدا کنندگان خون را آقایان اعلام کرد و ادامه داد: ۷.۸ درصد اهدا کنندگان زن هستند و مشارکت آن‌ها کم است در حالی که پزشک در محل مراکز انتقال خون حضور داشته و مشکلات احتمالی بانوان برای اهدا را بررسی و کنترل می‌کند. به طور متوسط مردان چهار بار در سال و بانوان دو بار می‌توانند خون اهدا کنند.

وی به اتمام ساختمان خون گیری در شمال شهر اشاره کرد و گفت: با توجه به استقبال بالای ساکنان این منطقه به زودی این مرکز به بهره برداری می‌رسد. البته ساختمان مرکز جامع اهدا خون نیز در بیرجند ساخته شده، اما نیاز به تجهیزات و کمک خیران دارد.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار