به گزارش خبرنگار تابناک از خراسان جنوبی، مرتضی امیرآبادیزاده عصر امروز در نشست خبری از کاهش وقایع حیاتی استان در ۱۰ سال اخیر و همچنین از ابتدای امسال خبر داد و گفت: در ۹ ماه گذشته، ۱۱ هزار و ۳۰ ولادت در استان ثبت شده که در مقایسه با ۱۱ هزار و ۴۲۶ تولد سال قبل ۳.۵ درصد و به تعداد ۳۱۵ واقعه کاهش دارد. از آمار ولادتهای امسال، ۵ هزار و ۷۷۲ تولد پسر و بقیه (۵۲۵۸ نفر) دختر هستند و بیشترین سهم ولادت مربوط به فرزند دوم است، اما در مقایسه با امار جوانی جمعیت وحمایت از خانواده، ۴۰ درصد تولدها متعلق به مادرانی است که تولد فرزند سوم را تجربه میکنند.
وی تعداد وفات ثبت شده از ابتدای امسال را سه هزار و ۷۰ نفر بیان کرد که در مقایسه با سه هزار و ۱۷۳ فوتی سال قبل، ۳.۲ واقعه کمتر شده است و متوفیان نیز میانگین ۶۶ سال سن دارند. بیشترین گروه سنی فوت شدگان ۸۵ تا ۸۹ سال داشتند و در شهرستانهای خوسف، درمیان، زیرکوه و عشق آباد میزان وفات در روستاها بیشتر از شهرها است.
امیرآبادی همچنین گریزی به بخش ازدواج زد و توضیح داد: با گذشت ۹ ماه از امسال، سه هزار و ۹۷۲ واقعه در استان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۸ درصد کاهش دارد. البته روند ازدواج هم در ۱۰ سال اخیر در استان کاهشی است و از ۱۰ درصد در سال ۹۲ به ۶.۶ درصد در سال ۴۰۲ رسیده است. با این وجود ازدواج در روستاهای درمیان، زیرکوه، نهبندان افزایش داشته است.
مدیر کل ثبت احوال استان همچین به موضوع طلاق اشاره و اضافه کرد: در ۹ ماه گذشته، هزار و ۴۳ واقعه ثبت شده که (۸۱۸ طلاق در شهرها و ۲۲۵ مورد در روستاها) ثبت شدهاست در حالی که سال قبل قبل هزار و ۱۰۹ واقعه جدایی زن وشوهر در استان اتفاق افتاده است. با این وجود خراسان جنوبی رتبه ۲۹ در کشور را دارد به گونهای که این شاخص در استان ۱.۸ و در کشور ۴.۲ است، اما باز هم در ۱۰ سال اخیر روند طلاق در استان افزایش دارد.
امیرآبادی در ادامه به وضعیت کارت ملی پرداخت و توضیح داد: صدور این کارت شناسایی به دلیل مشکلات در تهیه کارت و تراشه در دو سال اخیر با تاخیر مواجه شده است با این وجود از ابتدای صدور کارت ملی تاکنون، در استان ۵۰۰ هزار و ۵۰۱ درخواست ثبت شده که برای ۵۹۸ هزار و ۶۶۷ نفر کارت صادر شده است علاوه براین سه هزار و ۳۱۹ کارت در دفاتر پیشخوان و ادارات ثبت احوال باقی مانده و باید مالکان آنها تحویل بگیرند.
وی همچنین از بهره برداری از گواهی ولادت الکترونیک به عنوان یکی از دستاوردهای جدید ثبت احوال کشور و استان خبر داد و گفت: با این کار صدور گواهی ولادت به صورت تمام الکترونیک در بیمارستانها انجام و به ادارات ثبت احوال ارجاع میشود در حالی که در گذشته این گواهیها به صورت کاغذی صادر میشد و والدین برای درخواست شناسنامه نوزاد، به ادارههای ثبت احوال مراجعه میکردند. اما در آینده نزدیک نیازی به مراجعه والدین برای دریافت شناسنامه نوزاد نیست و شناسنامه توسط پست به منازل آنها ارسال میشود.
وی در بخش دیگر سخنانش به ایجاد مرکز میانی صدور گواهی الکترونیکی یا امضای دیجیتال اشاره کرد و افزود: هر فردی که دارای شماره ملی است میتواند دارای امضای دیجیتال شود و در فضای مجازی و الکترونیک از امضای دیجیتال استفاده کند.
امیرآبادی زاده همچنین از سامانه هدی به عنوان یکی از راههای ارتقای احراز هویت نام برد و ادامه داد: دو اقدام راه اندازی پایگاه هویت اشخاص با امکان شناسایی روابط سببی و نسبی افراد و شناسایی خانوار و صدور گواهی انحصار وراثت در برنامه هفتم توسعه به سازمان ثبت احوال کشور و استان تکلیف شده است و تاکنون در استان، یک میلیون و ۴۰۰ هزار سند هویتی و کد ملی بهم مرتبط شده وشجره نامه خانوادگی شکل گرفته و فقط مرحله نظارت باقی مانده است که در ثبت احوال انجام میشود و پس از آن هم استانهای میتوانند شجره نامه نسبی خود را در بستر سهیم با ارایه کد ملی مشاهده کنند.
امیرآبادی زاده فراوانی نامهای دختران در سال جاری را اسامی فاطمه، فاطمه زهرا، زینب، ریحانه و حلما» و در بین پسران امیرحسین، امیرعلی، علی، حسین و محمد بیان کرد.
انتهای پیام/س