گزارش تابناک از بی‌آبی نخیلات؛

نخیلات تشنه دشتستان خمیده شدند/ کیفیت خرما تحت تاثیر بی‌آبی نخل‌ها

گروه استان‌ها- کاهش آبیاری نخیلات در دشتستان موجبات ضعیف‌تر شدن نخیلات و پایین آمدن کیفیت محصول شده‌اند و تولیدکنندگان خواستار ورود جدی مسئولان شدند.
کد خبر: ۱۱۹۲۷۷۸
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۴ 24 December 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از استان بوشهر، دشتستان به عنوان بزرگترین شهرستان استان بوشهر دارای ظرفیت بالایی در حوزه کشاورزی است و با دارا بودن ۶ میلیون اصله نخل، از قطب‌های بزرگ تولید خرما در کشور است.

کمبود آب برای آبیاری نخیلات از مهم‌ترین مطالبات و خواسته‌های تولیدکنندگان و باغداران دشتستان است و این مساله موجبات ضعیف شدن نخیلات در سنوات اخیر و کاهش برداشت محصول نیز شده است.

تعدادی از نخلداران و‌ تولیدکنندگان خرمای دشتستان در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک ضمن انتقاد از برخی مسئولان خواستار بهبود وضعیت آب نخیلات شدند.

رام‌الله علی‌حسنی از نخلداران چم‌درواهی به خبرنگار تابناک گفت: در ده سال اخیر، نخیلات ضعیف‌تر شده‌اند و هر سال که می‌گذرد، وضعیت بدتر می‌شود. 

وی افزود: کاهش آبیاری، بر کیفیت محصول نیز تاثیر گذاشته و اگر فکری اساسی نشود، فاجعه رخ می‌دهد.

باقر مسعودی از نخلداران آب‌پخش نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اظهار داشت: آب سد رئیسعلی دلواری نباید برای کشت صیفی‌جات صرف شود و این کار بضرر نخلداران است.

وی افزود: نحوه مدیریت آب باید تغییر کند و‌ اولویت بر روی نخیلات باشد و این در حالیست که اکنون برعکس شده است. 

کرامت حاج‌حسینی نیز به خبرنگار تابناک گفت: از مدتی که وضعیت آبیاری نخیلات تضعیف شده، هر نخل به طور متوسط، ۳۰ درصد کاهش برداشت محصول داشته است.

وی یادآور شد: نخل‌ها تشنه هستند و روز به روز تشنه‌تر می‌شوند.

کورش عوض‌زاده از نخلداران سعدآباد نیز ابراز داشت: تنها منبع درآمد مردم این منطقه، نخل و خرماست و کسی به کمک ما نمی‌آید.

وی تصریح کرد: باید سالیانه سه نوبت آبیاری کامل داشته باشیم که بیشتر سال‌ها از یک‌ نوبت تجاوز نکرده است.

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک با بیان اینکه مساله آبیاری باید اولویت مسئولان باشد اظهار داشت: آبیاری نخیلات نباید کم‌رنگ شود و با توجه به کاهش بارندگی چند سال اخیر، نیاز به آبیاری بیشتری دارند.

ابراهیم رضایی افزود: با مدیران اجرایی استان و وزارت نیرو و‌جهاد کشاورزی، مکاتبات و مذاکرات زیادی داشته‌ایم و قول مساعد برای بهبود وضعیت آبیاری در ادامه مسیر داده‌اند.

وی اضافه کرد: راه‌اندازی سد دالکی و سد دهرود و کف‌شکنی چاه‌های کشاورزی موجبات بهبود وضعیت آبیاری نخیلات می‌شود و برای اجرای این پروژه‌ها نهایت توان خود را به کار می‌گیریم. 

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در حوزه نخل و خرمای دشتستان، اشتغال زیادی ایجاد شده و‌معیشت بخش زیادی از مردم به نخیلات مرتبط است که از همه ظرفیت‌ها برای تامین آب مورد نیاز نخیلات بهره می‌بریم. 

رضایی تصریح کرد: بازاریابی داخلی و خارجی برای خرمای دشتستان جزو اولویت‌های ماست و در سال جاري شاهد رونق این محصول بودیم.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اظهار داشت: خشکسالی تاثیر زیادی بر کاهش ذخائر سدهای استان شده که طبیعتا بر روی آبیاری نخیلات نیز موثر است.

علی محمدی گفت: ذخائر آب پشت سد رئیسعلی دلواری به ۴۰ درصد ظرفیت کاهش یافته که علاوه بر نخیلات، برای صیفی‌جات و چغندر قند و ...نیز توزیع آب داریم.

وی یادآور شد: در عین حال، بدلیل اهمیت نخیلات در اشتغال و معیشت مردم دشتستان، نگاه ویژه‌ای به آبیاری نخیلات داریم و امسال تمهیدات لازم اندیشیده شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر بیان کرد: لایروبی کانال‌های آبیاری دشتستان نیز با موفقیت در دست اجراست که تکميل آن، گامی در تسهیل آبیاری نخیلات است.

فرماندار دشتستان نیز ابراز داشت: دشتستان با ۶ میلیون اصله نخل از ظرفیت بالایی در تولید خرما برخوردار است و سالانه بالغ بر ۱۰۰ هزار تن خرما و رطب تولید می‌کند.

احمد بنافی افزود: مهم‌ترین نیاز نخیلات، آبياري بموقع به میزان کافی است و هر وقت آب کافی نداشته باشیم، کیفیت خرما پایین‌تر می‌آید.

وی اضافه کرد: برای تامین آب نخیلات دشتستان، برنامه‌ریزی مناسبی صورت گرفته و سال باغی پیش‌رو، وضعیت بهتر می‌شود. 

فرماندار دشتستان گفت: علاوه بر تامین آب، بازاریابی برای خرما نیز مورد توجه و تاکید قرار دارد و رایزنی مناسبی برای این مهم انجام شده است. 

 

 

با وضعیتی که نخیلات در شرایط کنونی دارند، زمستان امسال و بهار و تابستان آینده، حداقل سه نوبت آبیاری نیاز آنهاست و اگر کم‌کاری صورت گیرد، نخیلات باز هم بی‌کیفیت‌تر خواهند شد.

با وجود وعده مسئولان و متولیان امور، نخلداران کماکان نگران هستند و تردید دارند که نتیجه مطلوبی گرفته شود.

اگر وعده مسئولان محقق شود، شهریور ۱۴۰۴ و در زمان برداشت محصول، کبکاب دشتستان با کیفیت مطلوبی برداشت و روانه بازار داخلی و خارجی خواهد شد.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار