تابناک گزارش می دهد

ورود "دیو هفت سر اعتیاد" به کافی شاپ‌ها و آرایشگاه‌های زنانه در استان لرستان

گروه استان‌ها- در حالی که کشور هنوز نتوانسته است برای مبارزه با اعتیاد برنامه مدونی داشته باشد با شکل جدیدی از ورود اعتیاد به کافی شاپ، باشگاه‌هاو آرایشگاه‌های زنانه مواجه شده‌ایم که اگر مسوولان ذیربط با جدیت در این حوزه وارد نشوند آمار اعتیاد در بین نوجوانان و جوانان و حتی قشر بانوان روند صعودی عجیبی به خود خواهد گرفت.
کد خبر: ۱۱۹۲۷۵۴
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۸ 24 December 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از استان لرستان، تا همین چند سال پیش اعتیاد را همه با نشستن پای منقل و وافور می‌شناختند، اما با ورود مواد مخدر صنعتی به کشور و شیوه‌های استعمال متفاوت آن‌ها دریچه وحشتناک جدیدی به روی استعمال کنندگان گشوده شد و سن استعمال این نوع مواد از بزرگسالان به نوجوانان و جوانان تغییر یافت. 
وفور انواع مواد مخدر صنعتی جدید با روش‌های استعمال مختلف، اما راحت و با مدت زمان کوتاه باعث شده تا جوانان و نوجوانان بسیاری در دام این مواد افیونی گرفتار شوند. 
سن اعتیاد به مواد مخدر صنعتی در جامعه بسیار کاهش یافته و اگر تا دیروز تنها مردان بودند که در دام اعتیاد گرفتار بودند امروز دختران و زنان بسیاری بواسطه در دسترس بودن و شکستن قبح اعتیاد و استعمال مواد مخدر به آن روی آورده‌اند و چنانچه سیر لجام گسیخته اعتیاد در جامعه از سوی متولیان امر پیگیری نشود در آینده‌ای نزدیک با جامعه‌ای مواجه خواهیم بود که بخش اعظم جمعیت آن مبتلا به این پدیده شوم خواهند بود.
 
ورود آرام و بی سر ورصدای غول اعتیاد به باشگاه‌های ورزشی، کافی شاپ‌ها و آرایشگاه‌های زنانه
 
ورود آرام و بی سر ورصدای غول اعتیاد به باشگاه‌های ورزشی، کافی شاپ‌ها و آرایشگاه‌ها جامعه را وارد فاز ترسناکی از حضور بی سر و صدای اعتیاد در این مراکز کرده است. 
بازدید‌های میدانی خبرنگار تابناک حاکی از این است که بسیاری از باشگاه‌ها و آرایشگاه‌های زنانه با آوردن دستگاه‌های قهوه ساز به این مراکز و به بهانه سرو قهوه برای نشاط افزایی، مواد مخدر را درون قهوه مشتری می‌ریزند تا در طول زمان و اندک اندک بدن فرد وابسته به این نوع قهوه حاوی مخدر شده و این مشتری‌ها به صورت ثابت مجبور به مراجعه به باشگاه یا آرایشگاه مربوطه شوند. 
پر واضح است که نوشیدن قهوه‌هایی که حاوی درصدی از مواد مخدر است باعث می‌شود در ذهن فرد این تصور ایجاد شود که قهوه مرکز مربوطه با سایر جا‌ها تفاوت داشته و به اصطلاح گیراتر و موثر‌تر است و وقتی این اتفاق در طول زمان در بدن فرد روی دهد هم وابسته به مرکز مربوطه شده و هم اعتیاد به مواد مخدر پیدا می‌کند.
یک جامعه شناس لرستانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک گفت: واقعیت این است که امروزه بحث مواد مخدر و اعتیاد در کشور ما  گسترده شده و موصوعی است که بشدت در حال گسترش است. 
مجتبی ترکارانی افزود: یکی از علت‌هایی که باعث کسترش اعتیاد در میان جوانان شده نبود هیجان ها، بحران معنا و نداشتن هدف برای آینده است.
 
بیکاری و فشار‌های روانی عامل گرایش به اعتیاد 
 
به گفته وی اعتیاد یک نوع پاسخ  برای  افرادی است که  زندگی را بی معنا میدانند و  برای کاهش فشار‌های زندگی به سمت اعتیاد می‌روند.   
وی عنوان کرد: علاوه بر مشکلات اقتصادی، بیکاری نیز بی هدفی  و بی معنایی را به آدم‌ها القا میکند که سبب می‌شود افراد به سمت اعتیاد بروند. 
این جامعه شناس لرستانی بیان کرد: نکته دیگر این است که  چرا اعتیاد در جامعه و در بین قشر‌های مختلف در محیط‌های مختلف در حال  گستردگی است واقعیت این است که در محیط‌های غیررسمی و بسته‌تر امکان اینکه مصرف مواد مخدر در این مکان‌ها بالا برود بیشتر وجود دارد. 
ترکارانی ادامه داد: امروزه شاهد هستیم  که افرادی  در پوشش آرایشگاه یا یک مغازه سر راهی اقدام به توزیع  مواد مخدر می‌کنند و در  بعضی از آرایشگاه‌ها هم ممکن است در کنار کار اصلی که  انجام می‌دهند از مصرف و  فروش مواد مخدر نیز هیچ ابایی نداشته باشند. 
ترکارانی گفت: موضوع مهمی که جای تامل دارد این است که  توزیع و مصرف مواد مخدر چرا در محیط‌هایی مثل آرایشگاه‌ها، باشگاه‌ها و  کافی شاپ‌ها در حال گسترش است. 
 
دور هم نشینی‌های غیررسمی عاملی برای استعمال مواد مخدر 
 
وی افزود: مهمترین دلیل می‌تواند  این باشد که افراد وقتی دور هم  می‌نشینند در رابطه با  مشکلاتشان گفت‌و‌گو می‌کنند و در بین این  بازگو و روایت کردن مشکلاتشان معمولا به راه حل‌هایی نیز اشاره می‌کنند. 
این جامعه شناس لرستانی عنوان کرد: این راه‌حل‌ها مبتنی بر شبه آگاهی‌هایی است، به این معنی که این آدم‌ها برای درمان درد‌های یکدیگر نسخه می‌پیچند و دارو و مواد مخدر تجویز میکردند. 
وی ادامه داد: بنابراین یک شبه آگاهی‌های عامیانه‌ای در جامعه ما شکل گرفته است که توسط بعضی افراد با منافع اقتصادی در جامعه پخش می‌شود برای اینکه بتواند منافع مالی فروشنده‌ها تامین شود.
ترکارانی بیان کرد: افرادی که فروشنده مواد مخدر هستند سعی میکنند یک شبه آگاهی هم در ارتباط با این مواد درست کنند و به جامعه بفروشند.
این افراد  به جامعه هدف خود القا می‌کنند اگر شما می‌خواهید فلان درد کاهش پیدا کند، اگرمی خواهید حس خوبی داشته باشید، اگر می‌خواهید در روابط زناشویی موفق باشید یا لاغر شوید باید فلان قرص یا  فلان مواد مصرف را  کنید، اینجاست که ما مواجه می‌شویم با توزیع مواد مخدر در فضا‌هایی مثل آرایشگاهها، باشگاه‌ها و کافی‌شاپ‌ها که افراد در کنار هم صحبت می‌کنند و روایت هایشان  را بازگو می‌کنند. 
 
این جامعه شناس گفت: علاوه بر وجود مشکلات مشکلات اقتصادی و بیکاری  در جامعه افرادی با برای دست یافتن به اهداف اقتصادی خودشان با القای شبه آگاهی‌ها در بین مردم از مشکلات و ناکامی‌های مردم سوء استفاده میکنند. 
 
لزوم افزایش دورهمی‌ها با حضور افراد فرهیخته 
 
وی افزود: واقعیت این است که ما نیاز داریم به مکان‌ها و فضا‌های عمومی با حضور افراد فرهیخته که افراد در کنار یکدیگر بنشینند و باهم به صورت شفاف صحبت کنند ولی متاسفانه فضا‌ها بسته‌تر و به کافی شاپ‌ها و آرایشگاه‌ها خالی از افراد باسواد ختم میشود و موجب رد و بدل کردن آگاهی‌هایی  در بین جوانان میشود  که این آگاهی‌ها میتواند شروع یک آسیب از جمله اعتیاد باشد. 
ترکارانی عنوان کرد: موضوع دیگری که باید به آن پرداخته شود  این است متاسفانه محیط‌های فراغتی سالم ما جوانان با وضعیت اقتصادی ضعیف را پوشش نمی‌دهند و این جوان‌ها به سراغ کافی شاپ‌هایی می‌روند که قیمت‌های پایین تری دارند و این کافی شاپ‌ها نیز  برای جذب مشتری سعی می‌کنند در قهوه  یا نوشیدنی‌هایشان از مواد با کافئین بالا استفاده کنند. 
 
استفاده از کافئین بالا در نوشیدنی‌های کافی شاپ‌ها 
 
وی افزود: این مواد با کافئین بالا  شاید محرک قوی باشد و یک تاثیر قوی در کوتاه مدت ایجاد کند ولی امکان اعتیاد افراد را هم بالا می‌برد. 
ترکارانی گفت: متاسفانه تعداد کافی شاپ‌ها که در خیابان‌ها و کوچه‌ها زیاد شده‌اند و تا حد زیادی در جذب جوان‌ها با استفاده از نوشیدنی‌های دارای کافئین بالا که باعث ایجاد هیجان می‌شوند بسیار موفق هستند. 
وی افزود: متاسفانه مصرف بلند مدت این نوشیدنی‌ها می‌تواند دچار سوء عوارض و مشکلاتی برای جوانان شود و یک جور سرخوشی به جوانان میدهد که مصرف بلند مدت این نوشیدنی‌ها سبب اعتیاد خاموش جوانان شده است. 
آنگونه که پیداست هیچگونه نظارتی در اینخصوص از سوی متولیان امر صورت نمی، گیرد و اگر این وضعیت در باشگاه‌ها و آرایشگاه‌های زنانه ادامه یابد با بحرانی جدی مواجه خواهیم بود که چاره کار بسیار سخت خواهد بود.
 
گزارش پگاه دالوند
 
 
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار