منصور عزیزی، در گفتوگو با خبرنگار تابناک در کرمانشاه اظهار داشت: سرشماری یکی از اولین ملزومات برنامهریزیهای کشوری به شمار میرود، اما تا اواخر دوره قاجار تقریباً هیچ سرشماری رسمیای در ایران انجام نشده بود.
وی افزود: پس از انقلاب مشروطیت، در سال ۱۲۹۵ شمسی، در کابینه اول وثوقالدوله ادارهای به نام ثبت احوال تأسیس شد و دو سال بعد، این اداره به صورت رسمی تحت نظر وزارت داخله (وزارت کشور فعلی) فعالیت خود را آغاز کرد.
عزیزی خاطرنشان کرد: روز سوم دی ماه به عنوان روز ثبت احوال در تقویم رسمی کشور نامگذاری شده است. در این تاریخ، اولین شناسنامه ایرانی به شماره یک برای دختری به نام فاطمه ایرانی در سال ۱۲۹۷ هجری شمسی صادر شد.
مدیرکل ثبت احوال کرمانشاه تصریح کرد: سازمان ثبت احوال یکی از ارکان مهم حکومتی کشور است که مسئولیت جمعآوری اطلاعات و آمار جمعیتی ایران را بر عهده دارد. این سازمان با عملکردی مستقل از وزارت کشور، وظایفی چون ثبت ولادت و صدور شناسنامه، ثبت وفات و صدور گواهی، تعویض شناسنامهها، ثبت ازدواج و طلاق، صدور کارت شناسایی ملی، و جمعآوری آمار انسانی کشور را انجام میدهد.
وی همچنین افزود: اولین سند سجلی در استان کرمانشاه در سال ۱۳۰۵ و به نام محمدتقی رهبر ثبت شده است. عزیزی یادآور شد که ثبت احوال کرمانشاه دارای ۱۹ اداره و بیش از ۵۰ دفتر پیشخوان دولت طرف قرارداد است و هماستانیها میتوانند خدمات سجلی خود را از این دفاتر دریافت کنند.