امیر حسن زاده در گفت و گو با خبرنگار تابناک در کرمان، در رابطه با اینکه به عنوان مدیر اقتصادی تا چه اندازه خود را در حوزه وضعیت فعلی اقتصاد استان دخیل می دانید؟ بیان کرد: الحمدالله نقش معاونت هماهنگی اقتصادی بسیار مهم است اما نسبت به سایر معاونت ها مظلوم واقع شده چراکه نسبت به وسعت استان و پتانسیل های آن دارای نیروی کمی است.
وی افزود: کرمان دارای پنج بهشت است، بهشت معادن، بهشت کشاورزی، بهشت گردشگری، بهشت انرژی خورشیدی و بهشت حوزه IT و هنر ما این است که کمک کنیم تا این پتانسیل ها از بالعقوه به بالفعل برسند که در این راستا معاونت هماهنگی و امور اقتصادی استانداری نقش مهمی برعهده دارد و اقدامات خوبی نیز انجام داده است.
حسن زاده با اشاره به تعامل این معاونت با اتاق بازرگانی، خانه صنعت و معدن و فعالین بخش خصوصی، تصریح کرد: امروز درب این معاونت به روی تمامی فعالین اقتصادی باز است و نقش معاونت هماهنگی امور اقتصادی در بحث کاهش نرخ بیکاری و افزایش رتبه کسب و کار استان بسیار کمک کننده بوده است، هرچند که ما هنوز به نقطه ایده آل نرسیده و راضی نیستیم چراکه مردم کرمان لایق بیشتر از اینها هستند.
با سیاست دولت وفاق ملی مشکلات حل می شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: یکسری کاستی ها مانند قوانین دست و پا گیر، کمبود نیرو، کمبود برق و ... موجب شده تا خدمت شایسته تری انجام نشود که البته یکسری از این کاستی ها در سطح ملی است و باید حل شود و یکسری از مشکلات نیز در سطح استان وجود دارد که با نگاه وفاق ملی که سیاست دولت است می توان مشکلات را حل کرد.
حسن زاده یادآور شد: همواره تاکید ما بر این است که نباید منتظر بمانیم تا از تهران مشکلات مان را حل کنند و یا در شهرستان ها کسی منتظر نباشد که از کرمان حلال مشکلات پیدا شود بلکه باید خودمان آستین همت را بالا بزنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در ادامه ضمن تقدیر از کمک های سیستم اداری استان کرمان، گفت: یک اصطلاح به نام تیم اقتصادی استان کرمان نهادینه شده که محدود به معاونت هماهنگی و امور اقتصادی استانداری نشده است و کشاورزان، کارگران فصلی، مدیرعاملان صنایع بزرگ استان و ... همگی در این تیم دخیل هستند و کار اصلی ما همدل کردن این چرخ دنده ها جهت افزایش نرخ کسب و کار در استان کرمان خواهد بود.
افزایش رتبه کسب و کار استان موجب کاهش بزه اجتماعی می شود
حسن زاده همچنین اظهار داشت: بدون شک وقتی رتبه کسب و کار استان کرمان افزایش یابد، توسعه نامتوازن، بیکاری و بزه اجتماعی کاهش و نیروی ماهر نیز ارتقاء خواهد یافت و این زنجیره به هم متصل است.
وی ادامه داد: ما سعی کرده ایم در استان وسیع کرمان این زنجیره ها را به یکدیگر متصل کنیم، البته کار دشواری است اما نشدنی نیست و یقین داریم در آینده کرمان از بسیاری از استان های کشور سرآمد خواهد شد.
حسن زاده سپس درخصوص دلیل رضایت نسبی مدیران اقتصادی استان از عملکرد دوساله وی در معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان، بیان کرد: ما دو مقوله مهم گفتگو و کار تیمی را در حوزه اقتصادی استان نهادینه کرده ایم، چراکه وقتی گفتگو صورت بگیرد حرف های فعالان اقتصادی نیز شنیده و مشکلات و چالش ها نیز بررسی می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان یادآور شد: در نهایت این اقدام تنها توسط شخص بنده انجام نشده است بلکه نتیجه یک کار تیمی است که هم در زمان استاندار سابق و هم استاندار فعلی حمایت شده است، ضمن اینکه از ارتباط با دانشگاه، شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری و... عواید و داشته های علمی خوبی برایمان به همراه داشته است.
جنوب استان کرمان به سمت صنعتی شدن پیش رفته است
حسن زاده سپس گفت: یکی از اتفاقات شاخص اقتصادی در استان کرمان این بود که جنوب را به سمت صنعتی شدن پیش بردیم و به لطف خدا اولین کارخانه کنسانتره آهن افتتاح شد و تا پایان سال نیز کارخانه کنسانتره مس در جنوب(رمشک) افتتاح می شود.
وی در ادامه افزود: همچنین کارخانه ای در اسفندقه قبلا معدن مس بوده و کنسانتره مس داشته اما دارای روی هم بوده و روی آن به نوعی باطله محسوب می شد، اما با کمک شرکت های دانش بنیان روی از مس جدا شد و برای اولین بار در کشور کارخانه ای دارای خروجی کنسانتره مس و کنسانتره روی به صورت مجزا خواهیم داشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان تاکید کرد: به علاوه باتوجه به اینکه در استان کرمان کارخانه نوآوری نداشتیم، با عنایت خداوند و همکاری دستگاه های کرمان این مهم نیز محقق شد.
حسن زاده در تشریح نحوه عملکرد کارخانه نوآوری گفت: این کارخانه بدین صورت فعالیت می کند که ابتدا ایده ها پذیرش و سپس تبدیل به فکر می شوند و به مراحل پیش رشد، رشد، فناورانه و دانش بنیان خواهند رسید و این کارخانه محدودیتی برای افراد با سواد یا بی سواد ندارد و همه افراد صاحب ایده و فکر می توانند وارد این فضای اشتراکی بشوند.
مرکز خدمات سرمایه گذاری در استان کرمان ایجاد شد
وی گفت: از مشکلات بعدی ما نبود مرکز خدمات سرمایه گذاری در استان کرمان بود، زیرا همه استان های همجوار کرمان دارای چنین مرکزی بودند و استان کرمان نیز با وسعت مثال زدنی و ظرفیت عظیم سرمایه گذاری باید صاحب چنین موقعیتی می شد که خوبشختانه مرکز آن در ساختمان فرمانداری سابق راه اندازی شده است و هفته ای یک روز نیز استاندار محترم و بنده در این مرکز حضور خواهیم یافت.
حسن زاده خاطرنشان کرد: مرکز خدمات سرمایه گذاری به ریاست استاندار تشکیل شده است که جانشین ایشان معاون هماهنگی و امور اقتصادی است، اکنون نیز این مرکز دارای ساختمان و نیرو هست اما بزودی دارای ساختمانی مجزا و تخصصی خواهد شد و این خلاء نیز در استان کرمان پر می شود.
انتهای پیام/س