علی چالهچاله در گفتوگو با خبرنگار تابناک در کرمانشاه با اشاره به کشت زعفران در استان، اظهار کرد: توسعه کشت زعفران به دلیل سازگاری مناسب با آب و هوا و خاک استان، نیاز آبی بسیار پایین، اشتغالزایی بالا، داشتن امکان صادرات و ارز آوری، تولید ثروت برای جامعه کشاورزان در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
وی افزود: در این راستا و در طول سه سال گذشته سطح زیر کشت این محصول ۲ برابر شده است، با توجه به درآمد بسیار خوب این محصول و مزایای فراوان کاشت آن انتظار میرود در چند سال آینده توسعه آن با شتاب بسیار زیادتری صورت گیرد که در این راستا سازمان جهاد کشاورزی علاوه بر ارائه کمکهای فنی، آموزشی به بهره برداران با اعطای کمکهای بلاعوض و تخصیص یارانه حمایت خود را از متقاضیان ادامه خواهد داد.
رئیس جهادکشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: در حال حاضر از لحاظ میزان تولید زعفران استان کرمانشاه بسته به سال رتبه هفتم الی دهم کشور را در اختیار دارد و پیشبینی میشود این رتبه در سنوات آتی بهبود یابد.
چالهچاله اضافه کرد: بیشترین سطح زیر کشت زعفران در شهرستان کرمانشاه بوده و به استثنای شهرستان قصرشیرین در تمامی نقاط استان گسترش دارد.
وی عنوان کرد: زعفران استان از کیفیت بالایی برخوردار است و در رتبه زعفرانهای ممتاز درجهبندی میشود، دلیل کیفیت بالای زعفران خاک و آبیاری مناسب است، مراحل زراعی زعفران و فرآوری بعد از برداشت هم به خوبی انجام میشود.
رئیس جهادکشاورزی کرمانشاه در پایان در رابطه با خواص و کاربرد زعفران گفت: زعفران نشاطآور بوده و برای درمان علائم و عوارض روحی، روانی و افسردگی مفید است، همچنین میزان هوشیاری و توانایی ذهنی را افزایش میدهد و در صنایع غذایی به عنوان رنگدهنده و طعمدهنده و همچنین در محصولات آرایشی و دارویی کاربرد فراوان دارد.
انتهای پیام/س