به گزارش تابناک آذربایجان شرقی، پژوهش محققان دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران نشان میدهد که با وجود اینکه تا سال ۲۰۳۰ الگوهای داغ تشدیدشونده و نوسانی، در تمامی بخشهای دریاچه ارومیه و در تمامی فصول غالب خواهند بود، دریاچه تا سال ۲۰۳۰ به طور کامل خشک نخواهد شد.
بهروز ساری صراف، اقلیم شناس و استاد دانشگاه تبریز در این گزارش در گفت و گو با تابناک در آذربایجان شرقی گفت: با عنایت به جدول پیوستی سازمان آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی در ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ ،حجم آب دریاچه یک میلیارد و سیصد و یک میلیون مترمکعب می باشد که نسبت به میانگین حجم آب دریاچه در دهه ۱۳۸۰-۱۳۷۰(که بیش از ۳۰ میلیارد مترمکعب آب بوده ) فقط پنج درصد مساحت آن دارای آب بوده است .آیا صرف وجود پنج درصد آب، نشانگر خشکی آب دریاچه نیست؟
وی همچنین گفت: وجود تنها پنج درصد آب در دریاچه نمی تواند موجب شکوفایی اکوسیستم شود و از طرفی این میزان آب، نمی تواند در مقابل خیزش بادها و طوفان های نمکی که قابلیت جابجایی نمک های دریاچه را بطرف شهر ها و روستاها و اراضی کشاورزی مجاور را داشته ،مقاومت نماید و عملا دریاچه «ناپدید »و «خشک » شده محسوب می شود.
وی یادآور شد: بنظر اینجانب، تحقیقاتی که واقعیت را به وضوح بیان ننماید، نمی تواند مورد استناد و مورد استفاده سایر محققان قرار گیرد.
انتهای پیام/س