اختصاصی تابناک؛

مزایای ناو پهپادبر شهید باقری/جزیره دیه‌گو گارسیا در تیررس سپاه پاسداران

گروه استان‌ها- تحلیلگر مسایل خاورمیانه با بیان برخی مزایای ناو پهپادبر شهید باقری گفت: با این ناو، جزیره دیه‌گو گارسیا در تیررس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد.
کد خبر: ۱۱۹۲۰۳۷
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵ 15 December 2024

علیرضا تقوی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک در استان بوشهر با اشاره به تکمیل ناو پهپادبر شهید باقری سپاه و استقرار آن در خلیج فارس اظهار داشت: بر اساس اطلاعات موجود، این ناو با عرشه وسیع و باند نسبتا طولانی، مناسب برای پرواز و فرود پهپادهای ایرانی است.

وی با بیان اینکه این ابتکار کم نظیر چند مزیت برای ایران دارد افزود: با بهره‌برداری از این ناو، خلاء دسترسی دوردست‌ها، جزایر و در نتیجه فرودگاه برای نشست و برخاست هواپیما برای ماموریت‌های مختلف در دریاهای هدف و اقیانوس‌ها به خصوص اقیانوس هند برطرف می‌شود.

تقوی‌نیا تصریح کرد: نیروی دریایی در این شناور هم از طریق جاتو و نیز از طریق باند پرواز، می‌تواند در هر لحظه پهپادهای خود را به آسمان فرستاده تا ماموریت محوله را به انجام رسانند.

این تحلیلگر مسایل خاورمیانه خاطر نشان کرد: پهپادها هزینه بسیار اندکی دارند و به پرواز درآوردن آنها از روی شناور می‌تواند دست ایران را به جای جای آبهای پیرامونی و به خصوص اقیانوس هند (که مهم‌ترین مسیر انتقال کالا و انرژی در جهان است) برساند و اموری چون شناسایی را با دقت و کمترین هزینه انجام دهند.

وی اضافه کرد: همچنین اهداف متخاصم در فاصله دور مانند جزیره دیه گو گارسیا (۴۵۰۰ کیلومتر ) که پایگاه پشتیبانی راهبردی ناوگان ایالات متحده آمریکا و مرکز استقرار بمب افکن‌های استراتژیک آنهاست می‌تواند هدف پهپادهای مختلف و متنوع ایرانی باشد.

تقوی‌نیا گفت: نقطه قوت برخی پهپادهای ایرانی قابلیت حمل موشک و بمب برای شلیک به اهداف زمینی و شناوری است.

وی افزود: ورود پرنده‌های بدون سرنشین ایرانی به پهنه اقیانوس دریای عمان، دریای سرخ و اقیانوس هند، انحصار حضور، رصد و مراقبت ناوگان قدرت‌های بزرگ دریایی جهان را خواهد شکست. 

این تحلیلگر مسایل خاورمیانه گفت: سال‌ها بود که آنها بی دردسر و بدون رقیب در پهنه آبهای آزاد و اقیانوس‌ها حضور داشتند و سیادت خود را بر دنیا از طریق نیروی دریایی خود تحمیل می‌کردند.

تقوی‌نیا ابراز داشت: با ورود ناوهای پهپادبر که در واقع پایگاه متحرکی برای پرنده‌های جمهوری اسلامی هستند، از طریق پهپادها شناورهای تجاری و نظامی ‌کشورها توسط پرنده‌های ایرانی رصد و مطابق منافع ملی با آنها تعامل می‌شود.

 وی خاطرنشان کرد: پایگاه‌های متحرک پهپادی ایران در اقیانوس هند می‌توانند با تهدیداتی چون دزدهای دریایی نیز مقابله کرده و ماموریت پایش و حفاظت از ناوگان تجاری در نقاط پرخطر اطراف سواحل را با هزینه کمتر و بدون نیاز به شناورهای بزرگ و پرهزینه به انجام برسانند.

وی افزود: رادارگریزی پهپادهای ساخت ایران ارتقای قابل توجهی یافته و بارها توانسته‌اند روی ناوهای هواپیمابر آمریکا رفته و بدون رصد شدن توسط رادارهای پیشرفته آنان ماموریت‌های شناسایی را با موفقیت انجام دهند که فیلم‌های آن بر بستر اینترنت موجود است.

این تحلیلگر مسایل خاورمیانه تصریح کرد: دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر بر گسترش حضور و نفوذ در اقیانوس هند با بهره‌گیری از نیروی دریایی راهبردی ارتش و نیردی دریایی سپاه متمرکز بوده و تهران سعی دارد از لحاظ نظامی جایگاهش را به ورای یک قدرت منطقه‌ای ارتقا دهد و هزینه اعمال گزینه نظامی علیه خود برای کشورهای متخاصم بالاتر ببرد.

انتهای پیام/ن

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار