به گزارش خبرنگار تابناک از استان تهران، مسعود ترابی، در نشست هفته پژوهش که با محوریت میزان نفوذ دانش به مزارع برگزار شد، بر اهمیت تسریع در انتقال دستاوردهای علمی به مزارع و بهرهبرداری از فناوریهای نوین برای افزایش بهرهوری کشاورزی تاکید کرد و گفت: هدف پژوهشهای کشاورزی تنها تولید دانش نیست، بلکه این دانش باید بهطور عملی وارد عرصه کشاورزی شود تا منجر به بهبود کارایی تولید، کاهش مصرف آب و انرژی، و افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی گردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامههای آتی مرکز اشاره کرد و افزود: در سال آینده، مزارع فناور و نوآور راهاندازی خواهند شد که با استفاده از فناوریهای روز، به تسریع در انتقال دانش به مزارع کمک خواهد کرد و میتواند تحول بزرگی در بخش کشاورزی ایجاد کند.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران، در ادامه گزارشی از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران ارائه داد و به برگزاری بیش از ۲۰ دوره آموزشی در حوزههای مختلف کشاورزی اشاره کرد. این دورهها شامل برنامههای ملی و استانی بود که بهطور چشمگیری در ارتقای دانش کشاورزان و بهرهبرداران موثر واقع شد.
ترابی همچنین از برگزاری دورههای آموزشی در زمینه انتقال یافتههای تحقیقاتی و موفقیتهای آن در استان تهران گفت و افزود: این دورهها نه تنها در سطح استانی، بلکه کشورهای مختلف نیز از روند اجرایی آنها استقبال کردهاند که این نشاندهنده تاثیرگذاری این برنامهها است.
وی در راستای مدیریت بهینه مصرف آب، از برگزاری دورههای آموزشی درباره جایگزینی ارزن بهجای ذرت خبر داد و گفت: ارزن به دلیل نیاز کمتر به آب میتواند گزینهای مناسب برای جایگزینی ذرت در استان تهران باشد، که با این تغییر میتوان مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران، در پایان به فعالیتهای موفق مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران در حوزه دام اشاره کرد و افزود: با وجود محدودیت در تعداد محققان، توانستهایم گامهای موثری در جهت افزایش ضریب تبدیل غذا به عضله برداریم که این امر در سطح کشور قابل توجه است.
این برنامهها و دورههای آموزشی نشان از عزم جدی مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران در بهکارگیری نوآوریها و دانشهای علمی برای بهبود وضعیت کشاورزی در کشور دارد.
انتهای پیام/