جلوگیری از سقط جنین با همراهی مراکز "نفس" در لرستان

نفسم را نگیر مادر

گروه استان‌ها- راه‌اندازی مراکز نفس در لرستان راهکاری موثر در جلوگیری از سقط جنین‌ها بوده، اما همچنان شناسایی مراکز غیرمجاز سقط جنین ختم کلام این مساله است.
کد خبر: ۱۱۹۱۹۲۵
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳ 14 December 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از استان لرستان، با اعلام هشدار خطر بحران جوانی جمعیت در لرستان از سوی کارشناسان و مسئولان امر، یکی از موضوعاتی که بسیار مورد توجه قرار گرفت جلوگیری از سقط‌های جنین عمدی بود. 
هرچند یکی از عواملی که باعث شده سقط‌های جنین عمدی در جامعه افزایش یابد مشکلات و مسایل اقتصادی است، اما در برخی موارد مشاهده می‌شود که جلوگیری از فرزندآوری و افزایش سقط جنین در میان خانواده‌های با رفاه نسبی نیز افزایش یافته که البته چرایی آن نیاز به بررسی روانشناسان و کارشناسان امر دارد. 
اغلب خانواده‌هایی که به سقط جنین روی می‌آورند موضوع بیکاری و مشکلات اقتصادی را بهانه می‌کنند در حالی که بارها در احادیث و روایات و قرآن کریم به صراحت اشاره شده که روزی دهنده هر جنبنده‌ای خداوند کریم است. 
سقط جنین در دین مبین اسلام همپای قتل نفس است و والدینی که این راه را برای جلوگیری از فرزندآوری انتخاب می‌کنند به نوعی مرتبک قتل عمد می‌شوند و گناهی بس تابخشودنی به درگاه خداوند است چرا که انسانی را که می‌تواند ادامه دهنده یک نسل باشد را از هستی ساقط کرده‌اند. 
یکی از مواردی که در سال‌های اخیر به بحران سقط جنین دامن زده است افزایش، مراکز غیرقانونی سقط جنین است که با وجود هشدار‌های مسئولان هنوز هم در گوشه و کنار شهر به صورت زیرزمینی و غیرقانونی و پنهان به قتل عمد جنین مشغول هستند. 
بسیاری از این مراکز سقط جنین به دست ماما‌هایی اداره می‌شوند که تحت نظر شبکه‌های بهداشت و درمان در حال فعالیت هستند و در کنار انجام فعالیت‌های خود به صورت پنهانی در خفا به سقط جنین نیز می، پردازند چرا که درآمد روزانه حاصل از آن چندین برابر دستمزد یکسال آنان است. 
این ماما‌ها به گواه مراجعان ضمن گرفتن تعهد کتبی از زن و مرد و در ازای دریافت مبلغی هنگفت اقدام به سقط جنین می‌کنند و درآمد حاصل از آن را نیز به حساب اطرافیان خود واریز می‌کنند تا در صورت بروز خطر ردپایی از نقل و انتقال هزینه‌ها برجای نماند. 
سقط جنین در محیط‌های نامناسب و با کمترین امکانات بهداشتی اغلب جان مادران را نیز به خطر انداخته و در صورت رفع خطر، عفونت‌های حاصل از آن مادران را سال‌ها درگیر مسایل و مشکلات بهداشتی و حتی در مواردی مرگ می‌کند. 
هرچند در ماه‌های اخیر دانشگاه علوم پزشکی استان به صورت جدی وارد، این قضیه شده و با راه اندازی مراکزی به نام نفس از سقط جنین جلوگیری می‌کند، اما هنوز هم هستند مراکزی که صورت پنهانی و خاموش در خال فعالیت هستند و باید با اقدامات اساسی و جدی این مراکز شناسایی و از فعالیت آن‌ها جلوگیری کرد. 
 
لزوم افزایش نظارت و بازرسی از مطب‌های مامایی و زنان و زایمان 
 
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر لزوم برخورد جدی با افرادی که در مطب‌ها به‌صورت غیرمجاز اقدام به سقط‌جنین می‌کنند افزود: پیشگیری از سقط‌های عمدی جنین یکی از عواملی است که در تحقق اهداف جوانی جمعیت تأثیرگذار است. 
مریم کوشکی با تاکید بر لزوم افزایش نظارت و بازرسی از مطب‌های مامایی و زنان و زایمان به منظور پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین عنوان کرد: شناسایی و برخورد جدی با افرادی که در مطب‌ها به‌صورت غیرمجاز اقدام به سقط‌جنین می‌کنند و همچنین مراکز عرضه و فروش دارو‌های سقط‌جنین باید در دستور کار قرار گیرد و با همکاری نهاد‌های امنیتی اجرا شود. 
به گفته کوشکی تیم‌های بازرسی مشترک متشکل از نماینده معاونت درمان، نماینده معاونت بهداشت و نماینده نظام‌پزشکی با همکاری اداره اماکن از مطب‌ها و مراکز مامایی و زنان بازرسی خواهند کرد و متخلفان به مراجع قضائی معرفی و به‌شدت با آنها برخورد خواهد شد. 
 
افتتاح مراکز نفس راهکاری برای کاهش سقط جنین‌ها 
 
وی تصریح کرد: افتتاح مراکز نفس در سطح استان و ارائه مشاوره مامایی و روان‌شناسی به مراجعین، انجام و پیگیری آزمایش‌ها و سونوگرافی و ارجاع برخی پرونده‌ها به پزشک متخصص و پیگیری برای مسائل و مشکلات مراجعه‌کنندگان به مراکز نفس از جمله اقدامات مؤثر در این حوزه است. 
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزاری میزگرد و کارگاه‌های آموزشی برای گروه‌های هدف مختلف، تهیه محتوا‌های آموزشی، پوسترها، پمفلت، کلیپ و بیلبورد انتشار در مکان‌های عمومی و فضای مجازی از دیگر اقدامات صورت‌گرفته در این زمینه عنوان کرد. 
کوشکی گفت: اهمیت اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به جامعه ضروری است چرا که فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی در جامعه تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت ضمن اینکه باید در کنار اقدامات قهری، این‌گونه موارد نیز در دستور کار قرار بگیرد. 
 
جلوگیری از سقط ۱۰۹ جنین در لرستان
 
بهرام دلفان ربیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این باره گفت: ۱۰۹ نوزاد سالم از بهمن سال گذشته تاکنون با همکاری و مشاوره مراکز نفس در این استان متولد شده‌اند. 
وی با اشاره به برنامه های دانشگاه علوم پزشکی لرستان در زمینه جلوگیری از سقط جنین تصریح کرد: آموزش مادران باردار، استفاده از برنامه های رسانه، افتتاح مراکز نفس، بازدید از مراکز بهداشتی و درمانی، نظارت و جلوگیری از فروش داروهای غیرمجاز سقط  از جمله این برنامه ها می باشد.
ربیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه مرکز نفس در همه شهرستان های لرستان راه اندازی شده است، افزود: تا پایان مهرسال جاری ۲۴۳ نفر به مراکز نفس در لرستان مراجعه کرده و ۲۱۵ نفر آنان معادل ۸۸ درصد از سقط منصرف شده‌اند. 
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: همه باید برای جوانی جمعیت پای کار باشند چرا که سالانه۲۱۳ میلیون بارداری در دنیا اتفاق می‌افتد که از این تعداد ۷۳ میلیون منجر به سقط می‌شود. 
دلفان با بیان اینکه ۷۵ هزار مادر باردار سالانه در جهان جان می‌دهند عنوان کرد: در لرستان هم سالانه چهار نفر بر اثر عوارض ناشی از بارداری جان خود را از دست می‌دهند که شاخص مهمی است. 
هرچند ارائه مشوق‌های مالی به خانواده‌ها برای تشویق به فرزندآوری و راه اندازی و فعالیت مراکز نفس اقدامات فرهنگی مناسبی برای فرزندآوری و جلوگیری از سقط جنین صورت گرفته است، اما تا زمانی که مراکز غیرمجاز و زیرزمینی سقط جنین چراغ خاموش به فعالیت‌های خود ادامه دهند نمی‌توان امیدوار به رفع این مشکل برای همیشه بود.
گزارش: پگاه دالوند
انتهای پیام/س
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار