به گزارش خبرنگار تابناک از لرستان، ما در روزگاری زندگی میکنیم که بیشتر مردم به علت مشغلههای فراوان و مشکلات اقتصادی، زمان زیادی برای حضور در سازمانهای مردمنهاد و انجام امور عامالمنفعه ندارند و ترجیح میدهند وقت خود را به گونهای مدیریت کنند که حداقل برای آنها منجر به درآمدزایی شود.
در چنین زمانهای که هر کس به فکر منافع خویش است و کمتر کسی رغبت میکند زمان خود را به رایگان در اختیار دیگران قرار دهد، باید هر گونه تشکل مردمی که دغدغهاش، خدمت به جامعه باشد را تحسین کرد.
فرهنگسازی برای ترجیح منافع جمعی بر منافع فردی
امروز تعدادی از جوانان هماستانی در زیباکنار خرمآباد مشغول پاکسازی زباله و جمعآوری تهسیگارها از لابلای چمنها و فضای سبز بودند که بعد متوجه شدیم این افراد، اعضای یک سازمان مردم نهاد بنام «طموزی» هستند که به تازگی فعالیت خود را در استان آغاز کرده است.
جوانانی دغدغهمند و مسئولیتپذیری که تصمیم گرفتهاند نسبت به شهر و دیار خود بیتفاوت نباشند و برای داشتن شهری پاکیزه پیشقدم شوند.
سیاوش مؤمنی، مدیر انجمن طموزی در خرمآباد به خبرنگار تابناک، گفت: طموزی یک حرکت خودجوش و مردمی است که به هیچ ارگان یا گروه خاصی وابستگی ندارد و با هزینههای مردمی اداره میشود.
وی افزود: به عنوان یک دانشجوی ۱۹ ساله که عاشق شهر خود هستم، همیشه احساس میکردم در حوزه محیط زیست خلأهایی وجود دارد که فقط با حضور داوطلبانه مردم پُر میشود.
سازمانهای مردمنهاد بستری برای رشد و توسعه فردی
مومنی ادامه داد: بنابراین تصمیم گرفتم با فعالیت در قالب یک سازمان مردم نهاد، حرکتی هر چند کوچک را در حوزه زیست محیطی آغاز کنم و جوانان و دلسوزان استان را با خود همراه کنم.
وی عنوان کرد: ما میخواهیم بهجای انتقاد و شکایت از مسئولین، خودمان آغازگر گامهایی هر چند کوچک باشیم و یقین داریم با حضور باشکوه مردم میتوانیم اقدامات ارزشمندی در حوزه محیط زیست انجام دهیم.
مدیر سمن طموزی در خرمآباد خاطرنشان کرد: گاه تأثیر کارهای دستجمعی مانند پاکسازی محیط زیست از زباله، به مراتب بیشتر و بهتر از ساعتها سخنرانی و نوشتن مقاله است و باید تلاش کنیم که مردم پای کار بیایند و آنها را به عملگرایی تشویق کنیم.
وی بیان کرد: جوانی که در قبال جامعه و محیط زندگی خود احساس مسئولیت میکند و با بیتفاوتی از کنار مشکلات شهر خود عبور نمیکند قطعاً سرمایه انسانی ارزشمندی است که باید قدر دانسته شود و میتواند در قالب چنین تشکلهایی به رشد شخصیتی بیشتری نیز دست پیدا کند.
مومنی گفت: تلاش ما این است بستری سالم برای آموزش و رشد جوانان دغدغهمند استان فراهم کنیم تا در کنار یکدیگر خدمات ارزشمندی در حوزه زیست محیطی به استان ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: زبالههایی مانند «تهسیگار» شاید خیلی ناچیز به نظر برسند و به چشم نیایند، اما مردم باید بدانند این نوع زباله به دلیل مواد شیمیایی و زمان طولانی تجزیه، تأثیر مخربی بر خاک و آب دارد و از رها کردن آن در فضای سبز، خودداری کنند.
خلأهایی که فقط با مشارکت مردم پُر میشود
به گزارش تابناک، سازمانهای مردمنهاد در تمام دنیا ظرفیتی بیبدیل برای رشد و توسعه همه جانبه محسوب میشوند و یقیناً هر مملکتی که بتواند مشارکت و همراهی مردم را داشته باشد، راه خود را به سوی موفقیت و کامیابی هموار کرده است.
در استان لرستان سازمانهای مردم نهاد متعددی وجود دارد که در حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و ... مشغول به کارند و در حد توان خود نیز موثر واقع شدهاند، اما با توجه به جمعیت استان، هنوز ظرفیت بیشتری برای حضور فعال سمنها وجود دارد و خلأهای زیادی هست که فقط با حضور و مشارکت موثر مردم برطرف خواهد شد.
اگر به دنبال جامعهای سالم و مترقی هستیم باید بستر و شرایط لازم برای حضور آگاهانه و دلسوزانه مردم فراهم شود، تشکلهای مردمی مورد حمایت قرار بگیرند و از فعالیتهای آنها قدردانی شود.
رسانهها نیز باید بحث فرهنگسازی و ضرورت شکلگیری سمنها را برای مردم تبیین کنند تا بتوانند در جلب مشارکتها، موثر باشند.
گزارش: نسیم کریمی صابر
انتهای پیام/