به گزارش خبرنگار تابناک گلستان، مهدی موحد بکنظر عصر امروز در همایش روز حسابدار اظهار کرد: بسیاری بر این باورند که هزینههای عمومی کشور از محل مالیات پرداخت میشود، اما این در حالی است که تنها ۴۲ درصد از بودجههای عمومی کشور از محل مالیاتها تأمین میشود.
وی افزود: در زمان تصدیگری دولت سیزدهم، ضمن افزایش درآمدهای مالیاتی، روند چانهزنی میان مودی و مأمور مالیات به شدت کاهش یافت که نویدبخش اقداماتی سازنده است.
موحد بکنظر گفت: از حدود ۱۰۰ سال پیش تاکنون، کشور با درآمدهای نفتی اداره میشود و این ضعف ساختاری در تأمین مالی دولت نیازمند اصلاح است، چراکه تورمهای دو رقمی به وابستگی به درآمدهای نفتی بازمیگردد.
وی ادامه داد: وابستگی به فروش نفت باعث شده بود تا ذهنیتها به سمت نداشتن تعریف صحیح از مالیات سوق پیدا کند.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به تأثیرات تحریمها گفت: تحریمها برای کشور مضر بودهاند، اما در برخی سالها، به دلیل کاهش درآمدهای نفتی، به سمت نظام مالیاتی حرکت کردهایم.
موحد بکنظر افزود: برای افزایش درآمدهای مالیاتی نباید به شیوههای سنتی گذشته عمل کنیم. مالیاتستانی باید با تحول مواجه شود. در دو تا سه سال اخیر، علاوه بر افزایش درآمد مالیاتی، تغییراتی در فرآیندهای مالیاتستانی اعمال شده که منجر به کاهش چانهزنی میان مودی و مأمور مالیات شده است؛ فرایندی که باید به حداقل برسد.
وی تأکید کرد: ما باید با تکیه بر مردم مالیات دریافت کنیم و در این مسیر، ملاحظات آنها را نیز در نظر بگیریم. بهترین ابزار برای حرکت کشور به سمت مردمسالاری، مالیات است.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: نیازمند شناسنامه مالیاتی هستیم تا بتوانیم مالیات را بهصورت عادلانه دریافت کنیم.
به گفته موحد بکنظر، کشور ما تنها ۴ درصد از تولیدات داخلی را از طریق مالیات تأمین میکند.
وی درباره مالیات بر عایدی سرمایه اظهار کرد: طرح فعلی مالیات بر عایدی سرمایه مزایای بسیاری دارد که یکی از آنها کاهش فرار مالیاتی است. در کشور ما، به دلیل نبود شفافیت در درآمدهای برخی افراد و فقدان مالیاتستانی هوشمند، فرار مالیاتی حجم بالایی دارد.
موحد بکنظر افزود: دولت و مجلس اتفاق نظر دارند که مالیات بر عایدی سرمایه میتواند تلاطمهای بازار داراییهای اصلی را کاهش دهد؛ چراکه انگیزه سوداگران برای ورود به این بازارها را از بین میبرد.
انتهای پیام/س