به گزارش تابناک از خراسان جنوبی؛ معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری در جلسه شورای اداری خراسان جنوبی گفت: هزینه کردن در حوزه پژوهش و فناوری سرمایه گذاری است و باید در خراسان جنوبی از این پتانسیل بیشتر استفاده شود . علاوه بر این ظرفیت، بهره مندی از توان اعضای هیئت علمی است که برای جذب شدن باید فرصت مطالعاتی خود را در اختیار بخش دولتی بگذارند و دستگاه های دولتی می توانند از ظرفیت مطالعاتی هیئت علمی دانشگاه ها به ویژه برای جهش در جامعه وصنعت استفاده کنند.
دکتر صالحی با اشاره به نشست با صنعت گران و پژوهشگران استان مهم ترین موضوع در این باره را ماده 12 قانون جهش تولید دانست و توضیح داد: هر شرکت دولتی یا خصوصی که از بودجه جاری هزینه نکند مشمول مشوق های مالیاتی می شود و این قانون هر چند سال قبل مصوب شده است اما در خراسان جنوبی به دلیل ناآگاهی کم ترین استفاده در کشور را دارد به گونه ای که می توان گفت از 14 هزار میلیارد تومان سهم شرکت ها ، خراسان جنوبی 30 میلیارد تومان سهم برده است.
وی گفت: خراسان جنوبی ظرفیت های بالقوه ای برای بالفعل شدن دارد و باید همه دستگاه ها برای تحقق این موضوع اهتمام داشته باشند.
وی به موضوع دیگری اشاره کرد که باز هم در خراسان جنوبی کمتر به آن توجه شده است وادامه داد: 12 نوع بورس در وزارت علوم ایجاد شده که یکی دو مورد کمتر استفاده است برای اولین بار در تاریخ صنایع می توانند از بورسیه دانشجویی استفاده کنند به این گونه که امسال دو هزار نفر به این قضیه وارد شدند و از همان ابتدا مشکل اشتغال آن ها تدبیر شده و در صنایع به کار گرفته می شوند.
صالحی افزود: برای این که افراد بورسیه شده در صنعت به کار گرفته شوند وزارت علوم اجازه داده است که 30 واحد درسی را در آن رشته بگذرانند شرایط پذیرش، رشته ها و ... در دفترچه های کنکور اعلام شده است. در خراسان جنوبی هم صنایع بزرگ می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
معاون وزیر علوم همچنین گفت: در حوزه پژوهش و فناوری (پارک علم و فناوری) رشد خوبی داشته است در دانشگاه ها هم رشته های ارشد و دکترا براساس نیاز استان راه اندازی شده که دستگاه های دولتی می توانند برای حل مشکلات خود از ظرفیت آن ها استفاده کنند.
انتهای پیام/ع