به گزارش خبرنگار تابناک از استان بوشهر، ظهر امروز در نشست مسئولان استان بوشهر که با موضوع رفع مشکلات آب در نقاط مختلف برگزار شد، موضوع تنش آبی و نحوه توزیع آب مورد مناقشه قرار گرفت و بحث مدیران آب و فرمانداران، اصطلاحا بالا گرفت.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان بوشهر در این نشست با اشاره به مشکلات آب مرکز استان و جیره بندی آب شرب در شهر بوشهر اظهار داشت: بوشهر با مشکلات زیادی در توزیع آب روبهرو است و تامین منابع آب، مهمترین دغدغه است.
ابوالحسن عالی افزود: تکمیل آبشیرینکنهای در دست اجرا از راهکارهای مهم برای تامین منابع آبی بوشهر است که امیدوارم در کمترین زمان ممکن محقق شود.
وی اضافه کرد: ایجاد خط انتقال آب از سد رئیسعلی دلواری و انتقال آب به میزان ۱۰ میلیون متر مکعب سالیانه برای بهبود آب شرب بوشهر و دشتستان مورد تاکید قرار دارد.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان بوشهر خاطر نشان کرد: با این اقدام، روزانه حدود ۳۰ الی ۴۰ هزار متر مکعب به ظرفیت آب شهر اضافه میشود و گامی در بهبود آب شهروندان است.
مدیرعامل آب منطقهای استان بوشهر با بیان اینکه فقط در شرایط اضطراری میتوان از آب سد رئیسعلی دلواری برای آب شرب بهره گرفت اظهار داشت: در حالت عادی، اجازه برداشت آب از این سد برای مصارف شرب و آشامیدنی وجود ندارد.
علی محمدی افزود: حجم ظرفیت سد رئیسعلی دلواری ۶۹۵ میلیون متر مکعب آب است که تاکنون فقط یک دوره، میزان آب پشت سد به ۶۰ درصد رسیده و بقیه سالها کمتر از ۵۰ درصد بوده است.
وی بیان کرد: دشت شبانکاره ۸۷۰۰ هکتار اراضی زیر کشت دارد که تاکنون فقط ۲۵۰۰ هکتار از این اراضی تحت پوشش آبیاری رفته که به معنای کمبود آب است.
مدیرعامل آب منطقهای استان بوشهر خاطر نشان کرد: سالانه حدود ۶۰ میلیون متر مکعب آب برای دشت شبانکاره تخصیص یافته است.
محمدی گفت: سد رئیسعلی دلواری اکنون ظرفیت توسعه حوزه آبریز ندارد و انتقال آب این سد برای مصارف شرب و آشامیدنی، تنها در شرایط اضطراری و خاص انجام میشود.
وی افزود: اگر آب سد رئیسعلی دلواری را به شرب اختصاص دهیم، یا باید از آب کشاورزی بکاهیم و یا از آب بالادست محروم شویم.
فرماندار دشتستان با انتقاد از تخصیص آب در شرایط اضطراری ابراز داشت: وقتی وضعیت آب شرب ۳۰۰ هزار نفر، محدود شده و در شرایط تنش قرار گرفتیم، آنوقت نمیتوانیم کنترل کنیم.
احمد بنافی افزود: باید منابع آب مورد نیاز، پیش از شرایط اضطراری تامین شود و در غیر اینصورت، تنش آبی مشکلاتی ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: در تابستان، چاهها کمآب میشوند و چشمهساسان نیز آبدهی مناسبی ندارد و با مشکلاتی مشابه روبهروست و باید قبل از شرایط بحرانی، چارهاندیشی شود.
فرماندار دشتستان گفت: متاسفانه وضعیت آب شرب در دشتستان بويژه در فصل تابستان، مناسب نیست و باید از اکنون به فکر بود.
فرماندار بوشهر نیز اظهار داشت: بوشهر تنها مرکز استانی است که جیرهبندی آب دارد.
صالح رحیمی گفت: تکمیل آبشیرینکنهای در دست اجرا و افزایش سهمیه آب ورودی، دو راهکار هستند که باید دیده شوند.
به نظر میرسد، مدیران آب و مدیران اجرایی و فرمانداران استان به جای اینکه به فکر حوزه مسئولیت خود باشند، باید جامعنگر بوده و به گونهای برنامهریزی و تصمیمگیری و تصمیمسازی کنند که زندگی مردم به مخاطره نیفتد.
اکنون مدیران آب منطقهای به دنبال مدیریت حقابه سد رئیسعلی دلواری برای نخیلات و سایر حوزههای کشاورزی هستند و مدیران آبفا نیز دنبال روزنهای برای افزایش سهمیه و فرمانداران نیز به تبعات امنیتی موضوع فکر میکنند؛ اما وقتی خانوارها، چکهای آب در منزل ندارند، ناامیدی و اضطراب و تبعات اجتماعی به وجود خواهد آمد.
انتهای پیام/ع