به گزارش خبرنگار تابناک از استان فارس ، اورنگ ایلامی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت آغاز پویش ملی تغذیه سالم بر اهمیت کنترل میزان مصرف روغن در برنامه غذایی تاکید کرد و گفت: حداکثر ۳۰ درصد از کالری روزانه باید از روغنها تامین شود همچنین، میزان اسیدهای چرب اشباع در روغنهای مصرفی نباید از ۱۰ درصد و میزان اسیدهای چرب ترانس نباید از ۱ درصد تجاوز کند.
وی با اشاره به خطرات جدی چربیهای ترانس برای سلامتی، اظهارداشت: چربیهای ترانس شریانها را مسدود کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مرگ را افزایش میدهند به همین دلیل، سازمان جهانی بهداشت حذف کامل این چربیها را از رژیم غذایی به عنوان یک راهکار مقرون به صرفه برای کاهش خطر بیماریهای قلبی توصیه میکند.
ایلامی با اشاره به کاهش شیوع بیماریهای غیر واگیر که به عنوان یکی از اصلیترین عوامل مرگ و میر در جهان شناخته میشوند گفت: پویش ملی آموزش همگانی تغذیه سالم با تمرکز بر اصلاح باورهای نادرست درباره روغنها و چربیها آغاز شده واین مهم از از ١٧ تا ٣٠ آذر برگزار خواهد شد.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به اهمیت توجه به نشانگرهای مواد غذایی اشاره کرد و گفت: نشانگرهای مواد غذایی به مصرفکنندگان کمک میکنند تا به راحتی میزان انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس موجود در محصولات غذایی را تشخیص دهند و با توجه به این اطلاعات، انتخاب سالمتری داشته باشند.
انتهای پیام/س