به گزارش خبرنگار تابناک از قزوین ، منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین در جلسه مدیریت پایدار منابع آب استان که با حضور استاندار و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر سالیانه در استان حدود 1 هزار و 800 میلیون متر مکعب برداشت از منابع آبی صورت میگیرد که حدود 86 درصد از این برداشت از منابع زیرزمینی تامین می گردد.
وی گفت: متاسفانه در حال حاضر با شرایط ویژه دشت قزوین برداشت سالانه 1 هزار و 555 میلیون متر مکعب آب از منابع زیرزمینی برای دشت قزوین قابل قبول نیست این در حالی است که سالانه تنها حدود 245 میلیون متر مکعب آب از منابع سطحی استان برداشت می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین عنوان کرد: همین برداشت بی رویه منابع آب از سفره های زیرزمینی موجب شده تا در سالیان گذشته پدیده فرونشست زمین بیش از پیش اتفاق بیفتد تا جائی که نرخ متوسط سالانه فرونشست دشت قزوین امروز به 17 سانتی متر در سال رسیده است.
ستوده افزود: اقلیم خشک و نیمه خشک استان از یک سو، کاهش بارندگی و برداشت های بی رویه از سوی دیگر موجب شده است تا سطح سفره های آب زیرزمینی بیش از گذشته کاهش داشته باشد و اقدامات حمایتی نظیر اجرای طرح های انسداد چاه های غیر مجاز، اصلاح پروانه های بهره برداری و نصب کنتور های هوشمند اگرچه درحال اجراست اما همچنان نتوانسته تاثیر زیادی بر روی سطح آبخوان های دشت داشته باشد.
وی تنها راه حمایتی ویژه از دشت قزوین را کاهش وابستگی به منابع آب زیرزمینی برای تامین آب شرب استان دانست و عنوان کرد: بر همین اساس در تلاشیم تا با اجرای طرح های مهم نظیر انتقال آب از سد طالقان برای تامین آب شرب 14 شهر و 194 روستای استان بخشی از این وابستگی را کاهش دهیم
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین همچنین ادامه داد: احداث سد مخزنی شهید لشگری نهب و سد بالاخانلو برای تامین آب شرب5 شهر و 30 روستا از دیگر اقداماتی است که در این زمینه در حال اجراست.
در این جلسه راهکارهای مدیریت منابع آب و کاهش وابستگی به منابع زیرزمینی مورد بررسی قرار گرفت.