امیر یوسفی در گفتوگو با خبرنگار تابناک گلستان اظهار کرد: با تلاش بازرگانان و همکاری نزدیک ادارهکل صمت، ادارهکل گمرکات و دیگر دستگاهها، کار و تجارت در مرز تسهیل شده است؛ بهطوری که صادرات استان گلستان در سال گذشته ۴۷ درصد و در ۷ ماهه امسال ۴۴ درصد رشد داشته است. با این حال، در صورت رفع مشکلات زیرساختی، میتوان چشمانداز چندبرابری برای صادرات استان متصور شد.
وی افزود: امروز مرز اینچهبرون، هم در بخش زمینی و هم در بخش ریلی، از کمترین امکانات برخوردار است و بازرگانان ما در زمینه امکانات تخلیه و بارگیری، انبار، خط ریلی عریض، تغییر بوژی و قرنطینه دچار مشکلات جدی هستند.
یوسفی گفت: توانمندی صادراتی استان گلستان بسیار بالا است اما زیرساختهای موجود بسیار اندک است و پاسخگوی نیازهای تجاری ما نیست.
رییس اتاق بازرگانی گرگان با اشاره به اینکه منطقه آزاد، نقطه عطف توسعه و پیشرفت استان محسوب میشود، خاطرنشان کرد: دستگاههای دولتی در مرز با یکدیگر درگیر هستند و این امر کار استقرار منطقه آزاد را به تأخیر انداخته است. باید نهادهای مربوطه ملزم به اجرای قانون شوند تا این مشکلات برطرف شود.
وی افزود: این مرز به عبارتی منطقه پدافند عامل کشور است. امروز با تحریم کشتیرانی، حمل بار به سمت مسیرهای زمینی و ریلی تغییر کرده و پیشبینی میشود که حمل بار از اینچهبرون افزایش یابد، بهویژه در مورد نهادههای کشاورزی و گندم که کشورهای شمالی ایران انبار این محصولات هستند.
یوسفی گفت: در بحث تجارت خارجی، جاده اینچهبرون به ترکمنباشی در ترکمنستان وضعیت بسیار نامناسبی دارد و با کوچکترین بارندگی، کامیونها دچار مشکل میشوند. بنابراین، از مسئولان تقاضا داریم که اقدامات فوری برای بهبود این مسیر انجام شود.
انتهای پیام/ع