به گزارش خبرنگار تابناک از ارومیه، هادی عباسیان، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی، با تأکید بر اهمیت مقابله با مقاومت دارویی، اظهار داشت: بر اساس گزارشات سازمان جهانی بهداشت، مقاومت آنتیبیوتیکی یکی از تهدیدات عمده برای سلامت عمومی و نظام سلامت جهانی است که هزینههای بسیاری را به دنبال دارد.
وی با اشاره به هزینههای سنگین مقاومت آنتیبیوتیکی در کشورهای پیشرفته گفت: مطالعات در آمریکا نشان داده است که سالانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار صرف هزینههای مرتبط با مقاومت دارویی در این کشور میشود.
عباسیان در ادامه به وضعیت مصرف آنتیبیوتیکها در ایران پرداخت و خاطرنشان کرد: مطالعات نشان میدهد که مصرف آنتیبیوتیکها در ایران طی ۱۵ سال گذشته تقریباً دو برابر شده است. این مصرف بالا باعث شده تا ایران از نظر مصرف داروهای آنتیبیوتیکی حدود دو برابر متوسط جهانی و یکونیم برابر کشور ترکیه باشد؛ این در حالی است که ما از نظر فرهنگی و ویژگیهای دموگرافیک شباهت زیادی به ترکیه داریم.
وی افزود: سال گذشته حدود ۱۵ درصد از کل داروهای مصرفی در ایران به آنتیبیوتیکها اختصاص داشت که نشاندهنده سطح بالای مصرف این داروها در کشور است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به وضعیت استانی مصرف آنتیبیوتیکها تصریح کرد: بر اساس مطالعات، مصرف برخی آنتیبیوتیکها در استان بسیار بالاست. به عنوان مثال، قرص "سکسیم" در آذربایجان غربی رتبه چهارم کشوری را دارد، که این موضوع زنگ خطری جدی برای سلامت عمومی محسوب میشود.
عباسیان با تأکید بر لزوم اتخاذ اقدامات مؤثر برای کنترل مصرف آنتیبیوتیکها اظهار داشت: یکی از بهترین راهکارها برای مقابله با این چالش، افزایش آگاهی و آموزش عمومی است. همه ما باید نسبت به این تهدید جدی هوشیار باشیم و موضوع را به خانوادهها و اطرافیان خود گوشزد کنیم.
وی در پایان تأکید کرد: مقاومت دارویی یک تهدید جدی برای سلامت آینده جامعه است و لازم است با تجویز و مصرف منطقی داروها، از خطرات آن پیشگیری کنیم.
انتهای پیام/ن