به گزارش تابناک گلستان به نقل از روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان، مجید محمدی اظهار کرد: از تخصیص سهمیه آبان ماه تاکنون ۱۶۹۳تن بصورت فله به انبار های سازمانی این شرکت حمل شده است و روزانه۱۵۰ الی ۲۰۰ تن کود کیسه گیری و به انبار کارگزاری ها حمل می شود.
وی افزود: حمل و نقل همزمانی کود های فسفاته و اوره از بندر امام، و بر طرف کردن خلال دو ماهه، نیازمند زمان است لذا کشاورزان عزیز باید صبوری بخرج دهند تا مدت زمان باقی مانده فصل کشت ،بتدریج این کود به مراکز توزیع حمل و در اختیار آنها قرار گیرد.
محمدی در ادامه افزود :تدابیر لازم اندیشیده شد و برای حفظ امنیت غذایی و تولید پایدار کشاورزی با تخصیص سه مرحله کود دی آمونیوم فسفاتDAP به مقدار۴۵۰۰ تن از بندر امام خمینی (ره)به این استان، تاکنون ۱۰۰ درصد از سهمیه این نهاده استراتژیک توسط این استان جذب و ازاین مقدارتا پایان آبان ماه ۳۶۸۳ تن به کارگزاری های استان جهت مصرف کشاورزان حمل شده است.
وی گفت: باید بر اساس یارانه ای بودن کود، ابتدا آزمون خاک را انجام داده و از مشاوران کشاورزی برای نیاز های کودی خود استفاده کنند با این امر دقیقا کشاورز می تواند در امتداد تولید اقتصادی حرکت خواهد کرد. بنابراین نسبت به مقدار دقیق مورد نیاز خرید کند و بیش از این هزینه صرف نکنند.
محمدی با بیان این که ،کودهای فسفاته عمدتا به سه شکل اصلی وجود دارد: سوپر فسفات منفرد (SSP) حدود۱۶ درصد و سوپر فسفات تریپل (TSP) حدود۳۹درصد محلول در آب و دی آمونیوم فسفاتDAPحدود۴۶ درصد فسفر محلول در آب برحسب(P2o5 )است و از این سه مورداستفاده بیشتر و برای خاکهایی که کمبود شدید فسفر دارند، می تواندگزینه خوبی باشد . مصرف آن در کنار کود های ازته وپتاسه می تواند به تولید اقتصادی کشاورزان کمک نماید.
وی خاطر نشان کرد:امسال باید مطابق برنامه ابلاغی بیش از۱۵۷ هزارتن انواع کودهای تک عنصری ازته، فسفاته وپتاسه تامین شود که سهم کود های فسفاته، بیش از۲۶ هزار تن است.
وی اظهار کرد:از طرفی سطح کشت گندم مطابق الگوی کشت و پیش بینی آن از ابتدای سال جاری از۳۷۰ هزارهکتار به ۴۲۰ هزار هکتار( با شروع سال زراعی جدید کشت محصولات پائیزه) افزایش یافته است از طرفی با شروع کشت پائیزه و پراکنش بارندگی های مناسب شرایط را برای کشت محصولات زراعی مساعد نموده است همین امر موجب استقبال خوب کشاورزان به مصرف این نهاده استراتژیک شده است.
انتهای پیام/ن