سعید قادری در گفت و گو با خبرنگار تابناک در کرمانشاه اظهار کرد: در اجرای اصل ۱۵۶ قانون اساسی و برنامه پنجم توسعه و سند تحول قضایی به عنوان اسناد بالادستی و قانون جدید شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲/۰۶/۲۲ قانونگذار بسترهای متعددی از جمله شورای حل اختلاف نهاد داوری میانجیگری و صلحگری را به منظور توسعه فرهنگ صلح و سازش بین شهروندان پیشبینی کرده است.
وی افزود: با توجه به اسناد بالادستی و برنامه تحول قضایی، ستاد صبر بهعنوان یک نهاد مردمی نقش محوری در کاهش مراجعات مردمی به دادگستری و مدیریت اختلافات ایفا میکند.
رئیس شورای حل اختلاف کرمانشاه تصریح کرد: صلح یاران می توانند با ورود بهموقع به اختلافات مالی، بانکی و خانوادگی، از تداوم درگیریها و تشکیل پروندههای قضایی جلوگیری کنند که این مهم نیازمند همت و مدیریت دقیق است.
قادری اظهار کرد:پویشهای متعددی در مناسبتهای مختلف از جمله اجرای پویش به عشق امام حسین (ع) یا به عشق حضرت فاطمه (س) میبخشم در سطح استان داریم، مجری این پویشها میتوانند صلح یاران باشند و در این راستا پروندههای متعددی حتی بحث قتل به سازش ختم شده است، باید به نحوی برنامهریزی کنیم که از ظرفیتهای صلح یاران در اجرای پویشهای مختلف در طول سال بهرهگیری لازم صورت گیرد.
وی عنوان کرد: موضوع حائز اهمیت، انتظار از صلح یاران است که با ایفای نقش خودشان هم ظرفیت روحیه گذشت و بخششی که مردم استان کرمانشاه دارند و هم نقش برجستهای که خود صلح یاران در صلح و سازش دارند را در جامعه نهادینه کنند، از طرفی صلحیاران در اختلافات و درگیریهایی که پیش میآید جدا از مسئله درگیری، نزاع و اختلاف که به سازش میرسانند، منشأ اصلی اختلاف و درگیری را مدیریت کنند و ریشه نزاع را به نحوی از بین ببرند که همین امر مانع تشکیل پروندههای قضایی و مانع تداوم درگیری و اختلاف خواهد شد.
رئیس شورای حل اختلاف استان کرمانشاه در پایان گفت: سال گذشته با همکاری و میانجیگری شورای حل و اختلاف و مصلحین، ۳۵ فقره پرونده قتل و امسال تا به امروز ۱۹ پرونده قتل در استان با صلح و سازش ختم به خیر شده است.
انتهای پیان/ن