به گزارش تابناک از خراسان جنوبی؛ به نقل از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، سیدمصطفی فاطمی صنایعدستی فعال و پویا را از شاخص های مهم در جهانی شدن روستای اصفهک طبس خواند و گفت: این روستا علاوه بر برخورداری از ظرفیت تولید صنایعدستی در زمینه های مختلف، به دلیل وجود سایر زنجیره های این بخش مانند محل فروش، عرضه صنایعدستی و سوغات از امتیازهای جهانی شدن برخوردار شد.
دکتر سید مصطفی فاطمی با اشاره به وجود نخلستانهای انبوه در روستای اصفهک افزود: با توجه به فراهم بودن این زیرساخت، بیشتر صنایعدستی بر پایه درخت نخل تولید شده و رشتههایی مانند سبدبافی و حصیربافی فعال است.
وی پایداری اجتماعی و مشارکت مردم را از دیگر شاخصه های مورد توجه سازمان جهانی گردشگری بیان و اضافه کرد: مردم این روستا در زمینه های مختلف مشارکت بالایی دارند و در همه آیینها ، مراسمها و به ویژه راهاندازی کارگاههای صنایعدستی حضور می یابند.
این مسول در وزارتخانه شاخص پایداری محیط زیست و گونه های گیاهی و جانواری در این منطقه را هم بیان کرد و ادامه داد: صنایعدستی در قالب تولیدات پارچه و سبدهای حصیری در اصفهک به محیط حفظ زیست کمک می کند که این موضوع نیز مورد توجه قرار گرفت.
دکتر فاطمی پایداری فرهنگی را از دیگر شاخصه جهانی شدن این روستا برشمرد و گفت : میزان حفظ اصالتهای فرهنگی در قالب آیین، خوراک، پوشاک و صنایعدستی نیز اهمیت دارد.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزات میراث فرهنگی، پایداری اقتصادی را نیز شاخص مورد توجه سازمان جهانی گردشگری اهمیت دانست و گفت: در مرحله اول پایداری اقتصادی اهمیت دارد که زنجیره ارزش گردشگری شامل تولیدکنندگان صنایعدستی و مراکز فروش صنایعدستی، مراکز اقامتی و پذیرایی است و این مؤلفه ها روستای اصفهک فراهم است.
انتهای پیام/س