علیرضا عسکری چاوردی در گفت و گو با خبرنگار تابناک در فارس اظهارداش داشت: در پی نگرانیهای اخیر درباره فرونشست زمین در دشت مرودشت و تأثیر آن بر آثار تاریخی نقش رستم، اظهارداشت:مطالعات انجام شده نشان میدهد که فرونشست زمین عمدتاً در دشت رخ داده و صخرههای کوهستانی از این پدیده طبیعی تأثیر نمیگیرد نیازمند اقدامات فوری حفاظتی است.
این مقام مسئول به وضعیت نگرانکننده بنای کعبه زرتشت اشاره کرد و گفت: برخلاف آرامگاههای هخامنشی، بنای کعبه زرتشت به دلیل ساختار خاص و کاوشهای گسترده انجام شده، این بنا در معرض آسیبهای جدی ناشی از فرونشست و نفوذ آب قرار دارد.
وی افزود: کاوشهای پیشین باعث ایجاد شکافها و گودالهایی در اطراف این بنا شده که در هنگام بارندگی آب به آنها نفوذ میکند و میتواند موجب تخریب تدریجی بنا شود.
به عقیده این استاد دانشگاه برای اطمینان از ایمنی بستر بنای کعبه زرتشت، مطالعات ژئوتکنیک بیشتری مورد نیاز است که نیازمند تأمین اعتبار هستیم تا بتوانیم مطالعات و مقاومسازی زمین زیر بنای کعبه زرتشت را انجام دهیم.
وی تأکید کرد که با اجرای برنامههای زهکشی و هدایت آبهای سطحی به بیرون، خطر آسیب به بخشهای حساس محوطه به حداقل خواهد رسید.
وی ادامه داد: مشکل اصلی در بخش مرکزی محوطه و اطراف کعبه زرتشت است که خوشبختانه با استحکامبخشی دیوارههای اطراف این بنا، مساله رانش خاک نیز رفع خواهد شد.
مدیر پایگاه میراثجهانی تخت جمشید با اشاره به اجرای طرح ساماندهی، عبور گردشگران در محوطه نقش رستم موقتاً محدود شده که پس از تکمیل شیببندی و بازسازی مسیرها، شرایط بازدید به حالت عادی بازخواهد گشت.
انتهای پیام//