به گزارش خبرنگار تابناک از استان خراسان رضوی، حسن کریمدادی، امروز دوشنبه در نطق پیش از دستور یکصد و سیویکمین جلسه علنی شورا اظهار کرد: در ابتدای دوره ششم مدیریت شهری با رصد انجام شده و کار کارشناسی صورت گرفته، نهایتا اقدام به تنظیم برنامه کاری برای دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شد.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: در بررسی انجام شده که با رویکرد ارتقاء زیست پذیری و سلامت زائران و مجاوران و کاهش خسارات به محیط زیست ناشی از زندگی شهر نشینی در شهر مشهد مقدس انجام شد، پس از صرف ساعتها کار کارشناسی و استفاده از نظریات نخبگان، منجر به تعریف ۲۵ کلان پروژه برای شهر مشهد شد. این پروژهها که با نگاه به دراز مدت و افق و آیندهی شهر مشهد تعریف شده است همگی در طول سه ساله فعالیت و مسئولیت در کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی آغاز و قسمتی از آنها به اتمام رسید.
کریمدادی تصریح کرد: در گام اول به جهت حفظ فضای سبز که بعنوان شاخصی معتبر درسطح کشور و همچنین به جهت توسعه و افزایش سرانه فضای سبز در شهر مشهد مقدس با رویکرد افزایش کیفیت هوا، افزایش نشاط اجتماعی و همچنین ارائه خدمات در بوستانها به تمام اقشار و گروههای اجتماعی از جمله بانوان و کوکان و سالخوردگان و معلولان و توانیابان و نهایتا با نگاه به چالش جدی در محدودیتهای رخ داده در منابع آبی به واسطه کاهش بارندگی و تغییر اقلیم رخ داده و بحران کمبود آب، پروژههایی در خصوص تامین منابع آبی برای شهر مشهد مقدس تعریف شد.
وی گفت: در این راستا به جهت کاهش منابع آبهای سطحی و ذخایر آبی در سدها و به گواه نظر متخصصان امر، راه برون برفت استفاده از پساب و بازچرخانی آب و ساخت تصفیه خانههای لوکال بود که با دقت و سرعت در دستور کار قرار گرفت.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: براساس ماده ۲۲ قانون هوای پاک و آیین نامه اجرایی قانون فوق کلانشهرهای کشور متعد به ایجاد حداقل ۱۵ متر مربع به عنوان سرانه فضای سبز است و یکی از مهمترین محدودیتها در توسعه فضای سبز در شهر مشهد محدودیت منابع آب بود. شهر مشهد در منطقه خشک با بارندگی متوسط ۱۰ ساله ۲۰۰ میلیمتر در سال قرار گرفته و دشت مشهد بعنوان یک دشت ممنوعه فوق بحرانی در سطح کشور به جهت کاهش شدید سطح منابع آبی در آبخوان شناخته میشود.
کریمدادی گفت: این اطلاعات نشان میدهد که اتکا به منابع آب سطحی (آب سد ها) و آبهای زیرسطحی (چاه ها) در آیندهای نزدیک مقدور نخواهد بود و تنها راه مطمئن در تامین آب استفاده از پساب و ساخت تصفیه خانههای لوکال خواهد بود. قانون گذار این اجازه را به شهرداریها در قانون هوای پاک داده است.
وی ادامه داد: شهر مقدس تمیزترین شهر کشور است و به اذعان تمامی زائران و مسئولان ملی، فضای سبز مشهد مقدس هم جزء شادابترین و سرسبزترین و با نشاطترین در سطح کشور است. اینجا لازم میدانم از تمامی باغبانان و پاکبانان، کارشناسان و مدیران ستادی و سازمانهای وابسته خدمات شهری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهری و شهردار پر تلاش شهر امام رضا (ع) تقدیر و تشکر کنم.
انتهای پیام/ع