گزارش تابناک از چالش‌های فعالان خرما؛

سرمایه در گردش و تامین نقدینگی مهم‌ترین نیاز صادرکنندگان و فعالان فرآوری خرما+ فیلم

گروه استان‌ها- فعالان صنایع جانبی خرما و صادرکنندگان این محصول از کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش به عنوان مهم‌ترین مطالبه این عرصه نام بردند.
کد خبر: ۱۱۸۹۴۵۴
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۸ 16 November 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از استان بوشهر، برپایی ششمین نمایشگاه ملی خرما در بوشهر، فرصتی برای شناخت مشکلات و بررسی نقاط ضعف و قوت نخلداران و فعالان حوزه خرما و صنایع جانبی وابسته بود.


در حاشیه برپایی نمایشگاه، تعدادی از غرفه‌داران و فعالان عرصه خرما، در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک، دغدغه‌های خود‌ را مطرح کردند که کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، مهم‌ترین مطالبه آنها بود.

 

یکی از فعالان صادرات خرما به خبرنگار تابناک گفت: در بحث صادرات نیاز به حمایت مالی داریم و باید منابع مالی تامین شود تا بموقع مواد لازم را خریداری و به بازار مصرف برسانیم.


وی افزود: با توجه به تورم سالیانه، سرمایه ما هر سال کمتر می‌شود و باید سرمایه در گردش ما تامین شود.


یکی از فعالان بسته بندی خرما نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اظهار داشت: باید سرمایه در گردش ما تامین شود تا‌ پاسخگوی بازار باشیم. 


وی ابراز داشت: تسهیلات و سرمایه در گردش باید با نرخ ارزان در اختیار فعالان خرما قرار گیرد.


یکی از غرفه‌داران و فعالان فرآوری خرما به خبرنگار تابناک گفت: از مشکلات عمده تولید در صنایع بسته بندی و فرآوری، سرمایه در گردش است که چالش‌آفرین بوده، مثلا شرکت ما حداقل ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش لازم دارد تا دستگاه ها بروزرسانی و تولید نیز ارتقا یابد.


وی تاکید کرد: وقتی سرمایه در گردش نباشد و تولید پایین بیاید، هزینه تمام شده بالاتر می‌رود و این به فروشنده و خریدار ضرر می‌رساند.

 

فعال صادرات خرما نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک بیان کرد: در حال حاضر در نمایشگاه خرما، واحدهای صادرکننده، نیازهایی برای توسعه دارند که تامین سرمایه در گردش و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز، اصلی‌ترین مطالبه است.

 

وی اضافه کرد: به واحدهای تولیدی خرما در بخش بسته بندی و تبدیلی و سردخانه و ...، تسهیلات سرمایه در گردش بدهند تا روی پای خودمان بایستیم.


علی باستین معاون اقتصادی استاندار بوشهر نیز با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان و فعالان صنعت خرما به خبرنگار تابناک گفت: مشکل اصلی تولیدکنندگان این حوزه، سرمایه در گردش است که ما با بانک‌ها هماهنگي کرده‌ایم که از طریق تسهیلات تکلیفی و تبصره ۱۸ و منابع داخلی پرداخت کنند.

 

وی ابراز داشت: با وجود پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، باز هم این واحدها، مشکل دارند و سهمیه تسهیلات، کفاف متقاضیان نیست.


معاون اقتصادی استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: میزان سهمیه تخصیص یافته به فعالان اقتصادی بوشهر، با نیازمندی آنها تناسب ندارد و کمتر از ۱۰ درصد نیازها را تامین می‌کند.


باستین ادامه داد: با این کسری اعتبارات و با توجه به نیازهای این قشر، باید از ظرفیت‌های منابع داخلی بانک‌ها کمک بگیریم که برخی بانک‌ها، همکاری نسبتا خوبی دارند.


وی تصریح کرد: واحدهایی که ایجاد اشتغال بیشتری دارند، حمایت بهتری می‌شوند و به فضل الهی برای بهبود وضعيت معیشتی نخلداران و فعالان عرصه خرما، از تمام توان و ظرفیت موجود بهره می‌بریم. 

 

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار