به گزارش خبرنگار تابناک از خراسان شمالی، معضل سگهای ولگرد در کشور و به تبع آن در خراسان شمالی به یکی از چالشهای جدی در حوزه مدیریت شهری، امنیت اجتماعی و بهداشت عمومی تبدیل شده و در مرکز استان و بسیاری از شهرها نگرانیهایی از جمله تهدیدهای جانی، بهداشتی و حتی بروز بیماری مرگبار هاری را به دنبال داشته است.
وجود و جولان سگهای ولگرد این روزها و با رسیدن فصل سرما نه تنها در حاشیه شهرهای خراسان شمالی که در مرکز شهر و ساعات پایانی روز به فراوانی به چشم میخورد و امنیت مردم وبخصوص زنان و کودکان را مورد تهدید قرار میدهد.
شهرک گلستان و شهرک ولیعصر(عج) بجنورد از جمله مناطق مسکونی مرکز استان هستند که با وجود اینکه جمعیت کثیری از ساکنین مرکز استان را در خود جای داده اما متاسفانه جولان این سگهای ولگرد زندگی ساکنین را با مشکل مواجه کرده است و تبدیل به یک معظل برای خانواده ها شده است.
در سالهای اخیر و به گفته بسیاری از شهروندان این معظل از یک ترس فراتر رفته است و شاهد اتفاقات تلخی همچون حمله سگ های ولگرد به کودکان و زنان و گاهاً مرگ شهروندان هستیم.
سگهای ولگرد جان ما و فرزندان ما را تهدید می کنند
یکی از شهروندان ساکن در محله جوادیه بجنورد در گفتوگو با خبرنگار تابناک با اشاره به جولان سگهای ولگرد در محله اظهار داشت: شبها از ترس حمله سگهای ولگرد در کوچه و خیابان ها جرات قدم زدن و رفت و آمد نداریم.
وی افزود: چند وقت پیش خودم شاهد حمله سگی در کوچه به یک پیرزن بودم که اگر حضور مردم و کمک آنها نبود قطعا اتفاق تلخی برای آن زن می افتاد.
این ساکن محله جوادیه بجنورد در پایان گفت: امیدواریم با برنامه ریزی مسئولین هر چه زودتر از شر این حیوانات خلاص شویم و دیگر نگران فرزندان خود از ترس حمله سگهای ولگرد به آنها نباشیم.
ماهیانه ۲۰۰ سگ ولگرد در سطح شهر بجنورد جمع آوری میشود
رئیس امور اجرایی سازمان پسماند شهرداری بجنورد با اشاره به جمعآوری ماهیانه ۲۰۰ سگ ولگرد در سطح شهر بجنورد، اظهار داشت: شهرداری بجنورد جمعآوری سگهای ولگرد و بلاصاحب را به بخش خصوص واگذار کرده و این اقدام به صورت شبانهروزی انجام میشود.
وی افزود: این اقدام در تمام سطح شهر انجام میشود اما با توجه به دغدغه مردم، طرحهای ضربتی در برخی از نقاط شهر با حضور تمام واحدهای پیمانکار بخش خصوصی و تعدادی از همکاران شهرداری برگزار میشود تا بتوانیم جمعآوری این سگها را سرعت ببخشیم.
کمالی در ادامه گفت: اخیرا این طرحها در شهرک فرهنگیان، حصار شیرعلی، شهرک حکمت و شهرک امام خمینی (ره) اجرا و سگهای بلاصاحب آن جمعآوری شد.
وی با اشاره به اینکه از سگها جمعآوری شده در محل پناهگاهی واقع در جاده مطرانلو نگهداری میشود، اظهارکرد: ماهیانه حدود ۲۰۰ سگ ولگرد از سطح شهر بجنورد جمعآوری میشود که از آنها در این محل نگهداری میکنیم.
هماکنون در پناهگاه نگهداری از سگهای ولگرد بجنورد از ۵۰۰ تا ۷۰۰ قلاده سگ نگهداری میشود
شهردار بجنورد با اشاره به اینکه باهدف تأمین امنیت و رفاه شهروندان، روزانه به طور متوسط ۱۵ قلاده سگ ولگرد جمعآوری شده میشود، اظهار داشت: هماکنون در پناهگاه نگهداری از سگهای ولگرد بجنورد از ۵۰۰ تا ۷۰۰ قلاده سگ نگهداری میشود.
وی گفت: در این پناهگاه، سگها خدمات اولیه بهداشتی از جمله واکسیناسیون، عقیمسازی برای کنترل جمعیت و خدمات درمانی دریافت میکنند.
شهردار بجنورد افزود: کشمیری تصریح کرد: این پناهگاه که تحت حمایت شهرداری بجنورد و انجمن دوستدار حیوانات است، در جاده اسفراین، جاده روستای خوشمنظر بعد از کارخانه پنبه و در مجاورت سنگشکن شهید جباری واقع شده است.
وی در ادامه گفت: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده سگهای ولگرد، با سامانه ۱۳۷ شهرداری تماس بگیرند تا نسبت به جمعآوری و انتقال به کمپ اقدام شود.
عزم جدی مدعی العموم برای پیشگیری از شکل گیری مصادیق تهدید علیه بهداشت عمومی
سید جواد ایلالی از عزم جدی مدعی العموم برای پیشگیری از شکل گیری مصادیق تهدید علیه بهداشت عمومی و صیانت از سلامت شهروندان خبر داد و اظهار داشت: مدعی العموم برای پیشگیری از شکل گیری مصادیق تهدید علیه بهداشت عمومی و صیانت از سلامت شهروندان با محوریت جمع آوری، ساماندهی و نظام مندسازی وضعیت نگهداری سگهای ولگرد و بلاصاحب عزم جدی دارد.
وی با اشاره به بروز مواردی از حمله حیوانات از جمله سگهای ولگرد به افراد در نقاط مختلف کشور منجر به مرگ و یا ایراد صدمات بدنی بسیار جدی و متعاقبا گسترش موجی از نگرانی در بین مردم در این خصوص و بیم تداوم این وضعیت مخاطره آمیز تصریح کرد: موضوع بهداشت عمومی جامعه و حفاظت از سلامت شهروندان نزد دستگاه قضایی از اهمیت مضاعف برخوردار است و به همین اعتبار مصادیق و مواردی که به نحوی از انحاء بعنوان عوامل زمینه ساز تهدید علیه بهداشت عمومی جامعه به شمار میروند.
ایلالی گفت: موارد بدقت بررسی و تلاش میشود تا از توسعه دامنه مخاطرات احتمالی پیشگیری گردد و طبعا اگر سازوکارهای بازدارنده راهگشا و سازنده نباشد رسیدگیهای قضایی به اتهامات مسئولان مربوطه به ویژه از حیث ترک فعلهای احتمالی و سپس صدور و اجرای احکام قطعی لازم الإجرا در اولویت اقدام و عمل قرار میگیرد.
رفع معضل سگهای ولگرد نیازمند اقدامی اساسی و بنیادی است. حال باید دید مسئولین امر برای رفع این معضل و بازگشت امنیت روانی و اجتماعی مردم چه اقدامی از خواهند نمود.
انتهای پیام/س