به گزارش تابناک از هرمزگان، مریم نوری بالانجی با اعلام این خبر بیان داشت: این جلسه در محل دادسرای عمومی و انقلاب و با حضور دادستان، مسئولین شیلات، محیط زیست، صنعت، سازمان و شهرستان، شبکه بهداشت، جهاد کشاورزی، مسئولین شهر سوزا و همچنین صاحبین کارخانههای پودرماهی برگزار شد.
نوری تاکید کرد: حمایت همزمان از حقوق عامه و تولیدکنندگان این محصول ضروری و استراتژیک، یک وظیفه همگانی بوده که بر اساس دستور مدیرعامل سازمان طی دو سال اخیر طرح ساماندهی صنعت پودر ماهی و ماهی خشک سنتی غیربهداشتی توسط این مدیریت تدوین شده است.
وی ادامه داد: به موجب این طرح کلیه تولیدات ماهی خشک از طریق ارائه مشوقهای متنوعی همچون جانمایی سایتهای تخصصی صنایع وابسته شیلاتی، ضابطهمند نمودن تولید پودرماهی متناسب با ذخایر آبزیان و ملاحظات زیست محیطی، اصلاح چرخه معیوب صید تا فرآوری در کنار تأمین بهداشت عمومی اصلاح و ساماندهی میشود.
نوری بالانجی افزود: در گذشته نیز کارخانجات مذکور به مدت هفت روز تعطیل بوده اند که عدم توفیق در مهار بوی نامطبوع در آن بازه، حکایت از انتشار بوی نامطبوع ناشی از خشک نمودن سنتی ماهی به روشهای غیربهداشتی، وجود انبارهای دپو ماهی خشک سنتی و دفع غیراصولی و بدون ضابطه پسآب کارخانجات پودرماهی نیز بوده است.
وی تصریح کرد: از آنجایی که انتشار بوی نامطبوع مختص به کارخانجات پودرماهی نبوده طی درخواست مدیریت شیلات و کشاورزی سازمان و لحاظ نظریههای تخصصی این مدیریت به جهت حل موضوع، با دستور دادستان مقرر شد بررسیهای فنی و همه جانبه با حضور تمامی دستگاههای ذیربط در جهت کشف منشأ آلودگی و انتشار بو که صرفا مختص شهر سوزا نمیباشد، شناسایی و رفع شود.
انتهای پیام/ع
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: آموزش، فرهنگ سازی، حفظ ذخایر آبزیان، تغییر شیوه خشک کردن ماهی به روشهای بهداشتی و باارزش افزوده بالا، مهمترین دغدغه مدیرعامل و مجموعه سازمان منطقه آزاد قشم بوده که همکاری عمومی و نهادهای خارج از سازمان را میطلبد.
به گفته نوری بالانجی تولید پودر ماهی یک صنعت پرتقاضا و استراتژیک در اقتصاد دریامحور بوده که پایه دیگر صنایع شیلاتی همچون تکثیر و پرورش آبزیان محسوب میگردد، از همین جهت در تلاش هستیم تا ضمن رعایت حقوق عامه و مهار بوی نامطبوع، با اجرای الزامات محیط زیستی تولید پودرماهی و ماهی خشک ذیل طرح ساماندهی تدوین شده در جزیره قشم ضابطهمند شود.