شرکت های دانش بنیان از مشهد مهاجرت می کنند

گروه استانها: نایب رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی مشهد گفت: متاسفانه به رغم ظرفیت و توان موجود در استان، به دلیل عدم حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و فناور محور خراسان رضوی (شرکت‌های کامپیوتری، نوین و…)، برخی از این شرکت‌ها به تهران یا خارج از کشور مهاجرت می‌کنند.
کد خبر: ۱۱۸۸۴۱۵
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰ 03 November 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از استان خراسان رضوی، سید حسن هاشمی امروز شنبه 12 آبان ماه 1403 در نشست «نقش هوش مصنوعی در توسعه صنعتی» که به همت کمیسیون‌های «صنعت» و «کسب‌‍وکارهای دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال» اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، افزود: ضروری است در راستای حمایت از این شرکت‌ها، کنسرسیوم‌هایی در حوزه هوش مصنوعی و صنعت در سطح استان ایجاد شود.
 نایب رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی مشهد با اشاره به اینکه خراسان رضوی، پیشتاز حوزه هوش مصنوعی در کشور است، تصریح کرد: نیاز اصلی برای بهره‌مندی از هوش مصنوعی در بخش صنعت، برخورداری از دیتا و داده‌های صحیح است؛ لذا زمینه‌سازی برای تولید دیتا، امری ضروری است. هم اکنون در برخی از شرکت‌ها، بالغ بر 70 درصد سیستم‌ها با بهره‌گیری از هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند.
رفع چالش‌ها در حوزه صنعت با استفاده از فناوری‌های نوین 
هم‌چنین عبدالله یزدان‌بخش رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی مشهد در این نشست، با اشاره به ارتباط میان هوش مصنوعی و صنعت نسل چهار و پنج گفت: کمبود انرژی و چالش‌ها در حوزه صنعت با استفاده از فناوری‌های نوین رفع می‌شود و برای استفاده و بهره‌وری بیشتر از این دانش ضرورت دارد از نرم‌افزار و ابزارهای فناوری استفاده کرد تا دانش و علم‌ روز در خدمت بشر باشد.
یزدان‌بخش تاکید کرد: ایران در ابتدای راه نسل نوین صنعت است. به همین خاطر، نباید به دنبال اقدامات پیچیده بود. تنها ضرورت دارد که مدیریت و نظارت بر تولید با استفاده از ابزار هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین صورت گیرد.
استفاده نکردن از این ظرفیت، سبب فرصت سوزی خواهد شد 
هم‌چنین علی محمد شریعتی‌مقدم رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی مشهد نیز با تاکید بر اینکه هوش مصنوعی تجربه لمس آینده را برای افراد ایجاد می‌کند، اظهار کرد: گذشته مجدد رخ نخواهد داد و باید آینده را ساخت. اشتیاق بخش خصوصی و تشکل‌ها در استفاده از‌ فناوری‌های نوین در صنعت و تلاش برای آگاهی در این زمینه، حاکی از همراهی آنان با تحولات در دنیاست. امکان استفاده از هوش مصنوعی در تمامی اقدامات و فعالیت‌های زندگی وجود دارد و استفاده نکردن از این ظرفیت، سبب فرصت سوزی خواهد شد، دسته‌بندی دیتا و اطلاعات سبب ایجاد نظم در مجموعه‌ها می‌شود و از سوی دیگر، نظم در ثبت دقیق اطلاعات و داده، بسیار مهم و ضروری است.
شریعتی‌مقدم افزود: شبیه سازی کارخانه در کنار نمونه اصلی آن، یکی از خدمات هوش مصنوعی و تحولی دیگر در این حوزه است که به مدیران بنگاه‌های اقتصادی، امکان بررسی دقیق‌تر جوانب امر را می‌دهد. این امر خدمات و بهره‌وری زیادی برای واحدها ایجاد می‌کند. در مجموع، تکنولوژی‌های نوین سبب افزایش بهره‌وری می‌شود.
هوشمندسازی صنعت با تکیه بر فناوری‌های روز و نیروی انسانی متخصص
هم‌چنین علی ملائی رئیس کمیته آینده پژوهی در صنعت کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی مشهد در این نشست گفت: آینده‌پژوهی در صنعت یک ضرورت و الزام محسوب می‌شود؛ نشست‌های متعددی با فعالان اقتصادی و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات، فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی و… برگزار شده و برنامه و اهداف اولیه در حوزه ورود به نسل چهار و پنج صنعت ترسیم شده که بر اساس آن، نقش هوش مصنوعی و علم اطلاعات در آینده‌‌پژوهی و تحقق نسل چهار و پنج صنعت بسیار پررنگ است.
وی ادامه داد: ضرورت دارد بر هوشمندسازی صنعت تمرکز شده و افق روشنی در این زمینه در نظر گرفته شود، ضمن اینکه با توسعه فناوری‌های نوین در صنایع، نیاز به سرمایه‌ انسانی باز هم وجود دارد. وجود نیروی انسانی متخصص در صنایع یک ضرورت است.
ارتباط بیشتر دانشگاه و صنعت از الزامات توسعه صنعتی است
هم‌چنین فیروز ابراهیمی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز با تاکید بر اهمیت خروج از اقتصاد نفتی، اظهار کرد: لازمه تحقق صنعت نسل چهار و پنج در کشور ما، فاصله گرفتن اقتصاد از نفت است. باید توجه داشت که با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، تکنولوژی و هوش مصنوعی، هزینه‌های تولید کاهش پیدا کرده و سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی اصلاح خواهد شد، در این راستا، ضرورت دارد که فعالیت‌هایی از قبیل توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه در این حوزه مدنظر قرار گیرد، چراکه دستیابی به فضای علمی، تکنولوژی و فناوری‌ نوین، یک الزام است و برای رشد و شکوفایی صنعت، دستیابی به این الزامات ضروری است.
استفاده از هوش مصنوعی یک ضرورت و الزام غیرقابل‌انکار
هم‌چنین سهیل پروازی دبیر کمیسیون کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق بازرگانی مشهد، استفاده از هوش مصنوعی در دنیای امروز یک ضرورت و الزام غیرقابل‌انکار دانست و گفت: بسیاری از شرکت‌ها و صنایع بزرگ جهان، با بهره‌گیری از این فناوری به فعالیت‌های خود رونق داده‌اند و پیشرفت ایران نیز در تمامی حوزه‌ها با استفاده از علوم نوین و دانش‌های روز از جمله هوش مصنوعی امکان‌پذیر است.
او ادامه داد: هوش مصنوعی از سال 1956 میلادی به‌طور رسمی با رویکرد قاعده‌محور (Rule-based)  آغاز شد؛ رویکردی که مبتنی بر قوانین ثابت و دستورات از پیش تعیین‌شده بود و به دلیل این محدودیت‌ها، قابلیت پردازش داده‌ها و یادگیری این فناوری بسیار محدود بود. در ادامه و طی دهه‌های اخیر، هوش مصنوعی به سمت سیستم‌های یادگیرنده (Learning-based) تحول یافت و امروزه به فناوری‌ای تبدیل شده که می‌تواند داده‌های پیچیده و عظیم را تحلیل کند و به‌صورت مستقل تصمیم‌گیری کند.
پروازی تأکید کرد: در حال حاضر سوخت اصلی هوش مصنوعی یادگیرنده، داده و اطلاعات است که به‌عنوان موتور پیشران برای پیشرفت و توسعه این فناوری عمل می‌کند و برای استفاده موفقیت‌آمیز از این فناوری در فعالیت‌های مختلف، دسترسی به حجم عظیمی از داده‌ها ضروری است. این داده‌ها که از منابع مختلفی همچون شبکه‌های اجتماعی، تعاملات آنلاین و اطلاعات صنعتی جمع‌آوری می‌شوند که به هوش مصنوعی این امکان را می‌دهند که با تحلیل دقیق‌تر، به درک و یادگیری بهتری از محیط پیرامون دست یابد.
وی به کاربردهای گسترده هوش مصنوعی در صنعت نیز اشاره کرد و گفت: امروزه این فناوری نقش کلیدی در اتوماسیون صنعتی دارد و با کاهش نیاز به نیروی کار انسانی، دقت و بازده تولید را افزایش می‌دهد. از جمله این کاربردها می‌توان به سیستم‌های نگهداری پیش‌بینی‌شده در خطوط تولید، بهینه‌سازی زنجیره تأمین، تشخیص عیوب دستگاه‌ها، و تحلیل داده‌های بزرگ در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی اشاره کرد. به‌علاوه، هوش مصنوعی در حوزه سلامت نیز تحولات چشمگیری ایجاد کرده و می‌تواند در تشخیص بیماری‌ها، تحلیل تصاویر پزشکی و مدیریت بحران‌های درمانی مانند همه‌گیری‌ها نقشی اساسی ایفا کند.
انتهای پیام/

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار