در آستانه برگزاری سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان؛

ضعف زیرساخت‌های نمایشی در لرستان مشهود است/هنرمندان به حمایت مسئولان نیاز دارند

گروه استان‌ها_ سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان در حالی دوازدهم آبان ماه در لرستان آغاز به کار می‌کند که انجمن هنر‌های نمایشی این استان با کمبود مشکلات زیرساختی دست و پنجه نرم می‌کند.
کد خبر: ۱۱۸۸۱۱۹
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۵ 30 October 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از استان لرستان، تئاتر با ترکیب عناصر بصری، شنیداری و احساسی، تجربه‌ای را به مخاطب می‌دهد که تنها در آن زمان اتفاق می‌افتد. برخلاف تماشای فیلم یا سریال‌های تلویزیونی به تنهایی و در خانه، که امروزه به طور فزاینده‌ای رایج شده است، تماشای تئاتر زنده روی صحنه فعالیتی است که افراد را دور هم جمع می‌کند و حس اجتماعی را تقویت می‌کند. 
تئاتر هنری با قدمت سه هزار ساله می‌باشد که با وجود گذشت زمان و گسترش عناصری مانند سینما، تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی همچنان جایگاه خود در زندگی ما را حفظ کرده است. 
به جرات می‌توان گفت اهالی تئاتر همواره به دلایل گوناگون نسبت به عملکرد مدیران آن معترض بوده و از طرف دیگر علیرغم برخی شعار‌ها با کم توجهی مسئولین مواجه شده تا جایی که این کم توجهی منجر به انتخاب مدیران ضعیف و نا کارآمد، بودجه اندک، عدم توجه جدی به کمبود امکانات سخت افزاری این رشته هنری و هزاران مشکل دیگر شده است، اما آنچه مسلم است لازم است فاصله میان تئاتر و مخاطب از بین برود و باید تماشاگر را وارد اجرا‌های عمومی کرد و چنان به مردم شناساند تا به عنوان یک ضرورت فرهنگی و اجتماعی مهم برایشان اهمیت پیدا کند. 
برخی از کارشناسان معتقدند تئاتر کشورمان بحران مخاطب ندارد، بلکه با بحران مدیریت دست و پنجه نرم می‌کند. از این رو به کار گیری نیرو‌های متخصص و کارآمد که از تحصیلات دانشگاهی و تجربه طولانی در عرصه تئاتر برخوردار هستند در امر تصمیم گیری و برنامه ریزی جهت جذب مخاطب می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد همچنین وقتی تماشاگران نمایش افزایش یابند، دولت و نهاد‌های مختلف مقیّد می‌شوند برای تامین تقاضای مخاطبان سالن نمایش احداث کنند؛ بنابراین با احداث سالن‌های جدید  شرایط جهت جذب گستره بیشتری از مخاطبان فراهم می‌گردد. 
امسال سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان از دوازدهم تا چهاردهم آبان ماه در سالن نمایش‌های مجتمع فرهنگی، هنری ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد که دو اثر برتر شناخته شده آن به جشنواره فجر راه خواهند یافت. 
 
کاهش آسیب‌های اجتماعی با رونق و جهش تئاتر 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با تاکید بر لزوم توجه مسئولان به تقویت زیرساخت‌های هنری لرستان گفت: بسیاری از مسائل و آسیب‌های روز جامعه را می‌توان از طریق هنر نمایش به جامعه انتقال داد. 
اعظم روانشاد این جشنواره را یکی از رویداد‌های مهم هنری استان برشمرد و افزود: بسیاری از مسائل و آسیب‌های روز جامعه را می‌توان از طریق هنر نمایش به جامعه انتقال داد. 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه جشنواره تئاتر محل تقابل و تلاقی هنر‌های نمایشی استان است، افزود: با توجه به ظرفیت غنی نیروی انسانی در موسسه هنر‌های نمایشی استان، امیدواریم در این دوره شاهد برگزاری مطلوب و شایسته این جشنواره باشیم. 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به اینکه جشنواره تئاتر با اهداف شناسایی استعداد و ظرفیت‌های نمایشی هر استان برگزار می‌شود و مقدمه برگزاری جشنواره فجر است، افزود: پرداختن به دغدغه‌های هنری، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در زیست‌بوم هر استان با قالب هنر از وظایف تئاتر است و به همین دلیل این هنر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
 
رونق تئاتر لرستان طی چند ماه اخیر 
روانشاد با بیان اینکه این جشنواره در سه سطح با حضور هنرمندان عرصه نمایش، عامه مردم، مسئولان و مدیریت هنری استان و شهرستان‌ها قابل رصد و ارزیابی است، افزود: طی چند ماه اخیر شاهد رونق و جهش در هنر تئاتر استان بودیم. 
وی افزود: طی ماه‌های اخیر چند تئاتر صحنه‌ای و خیابانی در لرستان تولید و اجرا شد و هنرمندان این حوزه پای کار بودند. 
روانشاد با تاکید بر اینکه فرهنگ و هنر متعلق به همه دستگاه‌ها و اقشار مختلف جامعه است، افزود: هنرمندان به حمایت مسئولان نیاز دارند و انتظار می‌رود مسئولان در کنار این قشر و یاریگر آنها باشند. 
وی گفت: در این جشنواره تنها نهادی که با وجود اعتبارات کم و بدهی‌های سنگین، جشنواره تئاتر استان را حمایت کرد شهرداری، سازمان فرهنگی و مجموعه شورای اسلامی شهر خرم‌آباد بود.
 
ضعف زیرساخت‌های نمایشی در لرستان 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان بیان داشت: متاسفانه علی‌رغم ظرفیت نیروی انسانی و درخشش هنرمندان در عرصه‌های ملی و بین‌المللی؛ اما در حوزه زیرساخت تئاتر مشکل داریم و هنر نمایش در شهر‌های استان کار خود را به سختی پیش می‌برند.
روانشاد با بیان اینکه هنرمندان لرستانی همواره نسبت به شرایط جامعه پای کار هستند، گفت: هنرمندان همچون دیگر اقشار مردم لرستان همواره واکنش‌های خوب و موثری را از خود نشان داده‌اند، از این‌رو انتظار می‌رود مدیران فرهنگی و هنری بیش از گذشته به این ظرفیت توجه کنند. 
وی با اشاره به حضور داوران برجسته کشوری در سی و ششمین جشنواره تئاتر، افزود: به اذعان مسئولان ملی پوستر این دوره از جشنواره یکی از حرفه‌ای‌ترین پوستر‌ها بوده است.
اجرای ۳۵ تئاتر در قالب طرح شهید آوینی در لرستان 
مدیرعامل موسسه هنر‌های نمایشی لرستان از اجرای ۳۵ تئاتر طی دو ماه در قالب طرح شهید آوینی در تمام شهرستان‌های این استان خبر داد. 
امین ابراهیمی با اشاره به برگزاری انتخابات هیئت مدیره موسسه هنر‌های نمایشی لرستان در مردادماه گفت: از همان تاریخ هیئت مدیره جدید جلسات خود را برای برگزاری هرچه بهتر و با شکوه‌تر جشنواره تئاتر آغاز کرد. 
مدیرعامل موسسه هنر‌های نمایشی لرستان با اشاره به پیگیری‌های مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان برای تولید آثار حمایتی در طرح شهید آوینی گفت: ۳۵ اثر متقاضی حمایت طرح شهید آوینی در استان بودند که این آثار در بازه زمانی اول شهریور تا امروز در دو بحش صحنه‌ای و خیابانی در استان اجرا شد که نسبت به مدت مشابه سال‌های گذشته رشد چند برابری تولید اثر را شاهد هستیم. 
 
تئاتر حلقه اتصال بین دولت و ملت است
وی با اشاره به اینکه سعی شده در اجرای طرح شهید آوینی تئاتر در تمام شهر اجرا شود، افزود: تئاتر یک هنر جمعی است که حلقه اتصال بین دولت و ملت است و بازتاب‌دهنده مشکلات جامعه پیرامون با فرم زیبایی‌شناسی هنر است. 
ابراهیمی با بیان اینکه این رویداد در سطح ملی و متفاوت با تمام سال‌های گذشته خواهد بود افزود: با توجه به تعداد آثار و محتوا انتظار می‌رود جشنواره با کیفیتی را پیش رو داشته باشیم. 
 
رقابت ۹ اثر در سی وششمین جشنواره تئاتر لرستان 
وی افزود: مهرماه امسال ۲۳ اثر به منظور شرکت در سی‌ششمین جشنواره تئاتر لرستان مورد بازبینی قرار گرفتند و در نهایت ۹ اثر در جشنواره به رقابت خواهند پرداخت. 
ابراهیمی گفت: در جشنواره استانی ۶ نمایش در بخش خیابانی با موضوعات ارزشی، ملی و میهنی داریم که  در صورت مساعد بودن شرایط مالی در تمام شهرستان‌های استان با هدف ورود تئاتر به زیر پوست شهر و آشتی مردم با تئاتر اجرا خواهند شد. 
مدیرعامل موسسه هنر‌های نمایشی امسال سه نفر از داوران مطرح و به نام کشور در جشنواره تئاتر خیابانی حضور خواهند داشت و بخش خیابانی جشنواره به صورت  رقابتی نخواهد بود و در نهایت دو اثر به دبیرخانه جشنواره فجر معرفی خواهد شد.
انتهای پیام/س
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار