وزیر میراث فرهنگی:

همدان جزء 5 مقصد گردشگری اصلی ایران است/دیپلماسی فرهنگی در استان فعال شود

گروه استان‌ها- وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: به طور قطع همدان جزء پنج مقصد گردشگری اصلی در ایران خواهد بود، اما برنامه‌های ما برای جذب گردشگر و معرفی جذابیت‌ها کافی نبوده است.
کد خبر: ۱۱۸۷۵۱۶
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰ 24 October 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از استان همدان، سید رضا صالحی امیری ظهر امروز در شورای اداری استان همدان اظهار کرد: به هر کجای این جغرافیا که ورود میکنی، حرف‌ها برای گفتن دارد و بسیار اسرار نهان در این سرزمین پر رمز و راز وجود دارد.


وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با اشاره به اینکه، هگمتانه در سال ۱۳۱۰ ثبت ملی شده است، گفت: این موضوع که چرا مادها، اشکانیان، ساسانیان و صفویه این جغرافیا را برای حکمرانی انتخاب کردند، نیاز به تحقیقات عمیق دارد.


وی، پیشنهاد کرد: تا در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها درباره تمدن هگمتانه که مایه غرور و سربلندی ایرانیان است، به دانشجویان و دانش آموزان بیشتر گفته شود.


وزیر میراث فرهنگی، با بیان اینکه، تلاش زیادی برای معرفی هگمتانه شده است، گفت: هگمتانه قابلیت این را دارد، که مقصد گردشگران بسیاری از اقصی نقاط جهان باشد، البته اگر بتوانیم این تمدن قدیمی را به نحو احسن به جهان معرفی کنیم.

صالحی امیری با تأکید براینکه، لازم است، این تمدن را از نو بشناسیم، گفت: باید باور کنیم که در جغرافیایی زندگی می‌کنیم که اگر اکتشاف شود از صد‌ها معادن طلا غنی‌تر و ارزشمندتر است.


وی افزود: برای معرفی این تمدن، به مردم جهان، که قطب فرهنگی، علمی و گردشگری و همچنین قطب مشاهیر، است، باید با همت مسئولین استان، مرکز مطالعات تمدن غرب کشور با محوریت همدان در این راه‌اندازی شود، و در مورد ناگفته های این خطه، در قالب محصولات چند رسانه‌ای تولید محتوا صورت گیرد.


صالحی امیری گفت: به طور قطع همدان جزء پنج مقصد گردشگری اصلی در ایران خواهد بود، اما برنامه‌های ما برای جذب گردشگر و معرفی جذابیت‌ها کافی نبوده است، ما مکلف هستیم در برنامه هفتم ۶.۳ میلیون گردشگر را، به مرز ۱۵ میلیون نفر برسانم که این امر، نیازمند یک برنامه قوی پنج ساله است.


وی تأکید کرد: گردشگران این استان باید تا پایان برنامه‌ها هفتم به ۹ میلیون نفر برسد، و در حال حاضر ظرفیت پذیرش سه میلیون نفر است.

صالحی امیری، در مورد برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی گفت: ایجاد ۱۰۰ هزار فرصت شغلی در حوزه صنایع دستی و رساندن آن به یک میلیون نفر، افزایش مراکز هتل‌های اقامتی از یک هزار و ۴۰۰ به یک هزار و ۹۰۰، افزایش میزان صادرات کالا‌ها و صنایع فرهنگی از ۲۲۴ به ۴۹۰ میلیون یورو یعنی ۲ برابر است که باید محقق شود و این امر دست یافتنی است.


صالحی امیری، با بیان اینکه اگر زائران امام رضا(ع) وارد ایران شوند، به تعبیر مقام معظم رهبری، بیش از ۲۰ میلیون زائر خواهیم داشت و چرا تا کنون به این تعداد نرسیده‌ایم، خاطرنشان کرد: برنامه‌ها با خلع تبلیغات و معرفی شایسته برای جذب گردشگر مواجه بوده، اما در برنامه هفتم موظف هستیم ۶.۳ میلیون گردشگر را با برنامه ریزی و جبران خلع های گذشته، به ۱۵ میلیون برسانیم.


وی با بیان اینکه، ۱۰۳۴ اثر در زمینه صنایع دستی در استان همدان شناسایی و ثبت شده است، افزود: با صدور بیش از ۲۰ هزار پروانه در استان همدان، چهار هزار و ۳۰۰ کارگاه فعال و هشت بازارچه صنایع دستی ایجاد شده است.

این مقام مسئول، در اینباره گفت: صنایع دستی ایران باید به جهانیان معرفی شود، زیرا صنایع دستی فراتر از یک حرکت اقتصادی است و این، راه انتقال فرهنگ ایرانی به جهانیان است، بنابراین صادرات صنایع دستی ره یافت فرهنگی نیز به دنبال دارد.


وی با بیان اینکه، دیپلماسی فرهنگی باید در استان همدان فعال شود، گفت: از همسایگان ایران از جمله، عراق، ترکیه و آذربایجان باید به این استان دعوت شوند و وعده داد، منابع مالی جدیدی به استان همدان تزریق شود.


انتهای پیام/س

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار