سرپرست حفاظت محیط‌زیست کرمانشاه:

حریق مهم‌ترین چالش محیط‌زیستی در کرمانشاه است

گروه استان‌ها- سرپرست حفاظت محیط‌زیست استان کرمانشاه گفت: مهمترین چالش محیط‌زیستی سال‌جاری حریق‌هایی بود که در مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست اتفاق افتاد.
کد خبر: ۱۱۸۷۴۵۳
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹ 24 October 2024

سعید دزفولی‌نژاد در گفت و گو با خبرنگار تابناک در کرمانشاه در خصوص یکی از مهم‌ترین چالش‌های زیست محیطی که معمولاً در نیمه اول سال با آن درگیر هستیم، اظهار کرد: امسال با توجه به بارندگی‌های خوبی که در بهار داشتیم و همین موضوع باعث شد بیشتر با آن دست به گریبان باشیم بحث حریق‌هایی بود که در مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست اتفاق افتاد .

وی در خصوص بروز آتش‌سوزی‌های اتفاق افتاده در کرمانشاه، افزود: از خرداد ماه گذشته شاهد آتش‌سوزی‌های وسیعی بودیم و  اکثر حریق‌هایی که اتفاق افتاد منشأ انسانی داشت، این آتش‌سوزی‌ها تا تاریخ (۲۷ مهرماه) ادامه  داشت و تا زمانی که بارندگی شروع نشود شاهد وقوع این حریق‌ها خواهیم بود.

سرپرست حفاظت محیط‌زیست استان کرمانشاه تصریح کرد: طی سه یا چهار دهه اخیر بیشترین میزان حریق را در مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست و در اراضی ملی تحت مدیریت منابع‌طبیعی داشتیم که این میزان حریق در سه دهه اخیر بی‌سابقه بوده است.

وی تاکید کرد: از مردم درخواست می کنیم زمانی که برای گذراندن اوقات فراغت و تفریح  به دامان طبیعت می‌روند در صورت روشن کردن آتش تا قبل از ترک محل حتماً از خاموش شدن آتش اطمینان حاصل کنند و از رها کردن اشیایی مانند پلاستیک و شیشه در طبیعت خودداری نمایند زیرا این اشیا با تابش نور خورشید مانند ذره‌بین عمل می کنند و باعث ایجاد آتش‌سوزی های وسیع خواهند شد.

دزفولی‌نژاد با اشاره به چالش دیگر زیست محیطی، بحث سوزاندن زمین‌های کشاورزی است گفت: آتش زدن مین ها تحت عنوان پس چرا یا پس‌چر از آن نام برده می‌شود، کشاورزان بعد از برداشت محصول برای آماده کردن زمین برای کشت بعدی اقدام به سوزاندن آن می‌کنند که این موضوع دارای سه مشکل است، ریز مغذی‌های موجود در خاک را از بین می‌برد، آلودگی هوا ایجاد و از همه مهمتر آتش زدن مزارع و اراضی کشاورزی باعث ایجاد حریق می‌شود، کشاورزان باید از آتش زدن مزارع و اراضی به شدت خودداری کنند.

وی در خصوص مهم‌ترین معضل محیط‌زیستی، اظهار کرد: امسال مهمترین معضل در حوزه محیط‌زیستی بحث حریق‌ها بود که هم انرژی و توان ما را گرفت و هم هزینه‌های هنگفتی بود که به جا گذاشت.

دزفولی‌نژاد با اشاره به اینکه ما در کرمانشاه و 14 شهرستان سیستم تصفیه فاضلاب شهری داریم، اذعان کرد: با توجه به اینکه کرمانشاه جز ۱۰ کلانشهر کشور است و اداره آب و فاضلاب استان کرمانشاه تمام توان خود را به کار برده و در صدد رفع مشکل فاضلاب است و از ۱۴ شهرستان در هشت شهرستان سیستم تصفیه فاضلاب شهری داریم و الباقی شهرستان‌ها یا در حال احداث یا کار مطالعه آنها انجام شده و در فاز اجرا قرار دارد.

وی تشریح کرد: متاسفانه سیستم جمع آوری فاضلاب در سطح شهرستان کرمانشاه به طور کامل اجرا نشده و از طرفی طرح توسعه سیستم تصفیه فاضلاب کرمانشاه به اتمام نرسیده و به تبع آن یک بخشی از فاضلاب شهر به صورت خام وارد رودخانه قرسو که یک رودخانه دائمی است می‌شود و این یکی از معضلاتی است که گریبانگیر شهر کرمانشاه شده، در این خصوص از مسولان کلانشهر کرمانشاه توقع بیشتری می‌رود و باید فعالیت‌ها به نحوی که زیبنده شهر کرمانشاه باشد صورت گیرد.

وی ادامه داد: چالش دیگر مدیریت پسماند شهری کرمانشاه است، کرمانشاه جز شهر‌های پیشرو در حوزه بازیافت پسماند است، مرکز بازیافت پسماند کرمانشاه روزانه در حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن پسماند تولیدی شهر را دریافت و بازیافت می‌کند.

وی با بیان اینکه مرکز بازیافت حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد میزان پسماندی را که قابل بازیافت نیست در مرکز دفن پسماند به صورت بهداشتی دفن می‌کند، گفت:  حدود ۸۰ درصد از پسماند تولیدی شهر کرمانشاه یا به کود تبدیل می‌شود یا به آردی‌اف، ولی معضلی که کرمانشاه از حیث پسماند دارد این است که بخش عدم تفکیک پسماند در مبدا را داریم و همین امر باعث شده که معضلات زیادی را در سطح شهر کرمانشاه شاهد باشیم.

سرپرست حفاظت محیط‌زیست استان کرمانشاه افزود: در کنار سطل‌های جمع‌آوری زباله، زباله‌گرد‌ها تفکیک و جاری کردن زباله را انجام می‌دهند، ظروف جمع‌آوری پسماند شستشو نمی‌شود، شیرآبه‌های پسماند در سطح شهر جاری و بوی بد ظروف جمع آوری پسماند در تمام شهر کرمانشاه به وضوح استشمام می‌شود که این اتفاق خود، یک معضل بزرگ است و زیبنده شهر کرمانشاه نیست.

انتهای پیام/س

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار