به گارش خبرنگار خبرگزاری تابناک از کرمانشاه ، استان کرمانشاه به عنوان یکی از استانهای کلیدی در عرصه کشاورزی کشور، با اقلیمهای متنوع و شرایط آب و هوایی متفاوت، فرصتهای بینظیری برای تولید محصولات کشاورزی دارد لذا این استان با دارا بودن زمینهای حاصلخیز و منابع آبی مناسب، پتانسیل قابل توجهی برای تأمین نیازهای غذایی کشور و صادرات محصولات کشاورزی را داراست.
براساس این گزارش،با این حال، امسال شاهد افزایش کلی عملکرد گندم در استان بودیم که در نوع خود بی سابقه بود و ریاست سازمان جهاد کشاورزی و معاونت تولیدات گیاهی و مسئولان مراکز خدمات و کارشناسان بایستی نورد تقدیر قرار بگیرند، این در حالی است که شهرستان سرپل ذهاب با کاهش عملکرد رو به رو شد این تناقض نشاندهنده ضرورت فوری ایجاد یک مرکز تحقیقات کشاورزی دیگر در کرمانشاه است به دلیل اینکه استان کرمانشاه یک استانی است که طول آن بیشتر از عرض آن است و دارای دو اقلیم متفاوت است و شهرستانهای غربی آن با مرکز تحقیقات مرکز استان فاصله زیاد و اقلیم متفاوتی دارند ضرورت تاسیس یک مرکز تحقیقات مناطق گرمسیری لازم و ضروری است.
همچنین ایجاد این مراکز میتواند به شناسایی و تحلیل دقیقتر دلایل کاهش عملکرد گندم در سرپل ذهاب و دیگر مناطق کمک کند و حتی میتواند باعث ترقی مناطق گرمسیری در بحث کشاورزی شود و دلایل کاهش عملکرد و نقاط قوت افزایش عملکرد را شناسی کند با توجه به این که هر منطقه دارای ویژگیهای اقلیمی و خاکی خاص خود است، وجود مراکز تحقیقاتی تخصصی میتواند به کشاورزان و مسئولان کمک کند تا راهکارهای مؤثر و علمی برای بهبود عملکرد محصولات پیدا کنند.
در این مرکز تحقیقات، تمرکز بر روی شرایط اقلیمی خاص شهرستانهای گرمسیری و محصولات متناسب با این شرایط میتواند به شناسایی نیازهای کشاورزان و مشکلات موجود کمک کند. این مرکز میتواند به بررسی عوامل مؤثر بر کاهش عملکرد، از جمله بیماریها، آفات، و کیفیت خاک بپردازد و راهحلهای مناسبی ارائه دهد و در کنار آن دلایل افزایش عملکرد را شناسایی و بر روی آنها تحقیق کند
این مرکز میتواند به بررسی تکنیکهای نوین کشت، بهبود روشهای آبیاری، و استفاده بهینه از نهادههای کشاورزی به صورت تخصصی در مناطق گرمسیری بپردازد. همچنین، برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای تخصصی برای کشاورزان در این مراکز میتواند به ارتقای دانش و مهارتهای آنان کمک کندو شرکت در این دورهها برای کشاورزان منطقه آسانتر میباشد چرا که مجبور به پیمایش مسیر بیش از صد و چهل کیلومتری نمیباشند
وجود این مرکز نه تنها به افزایش عملکرد محصولات کشاورزی در سطح استان کمک میکند، بلکه میتواند به بهبود کیفیت محصولات و پایداری تولیدات کشاورزی نیز منجر شود. این اقدامات به تأمین امنیت غذایی کشور و بهبود معیشت کشاورزان زحمتکش کرمانشاه کمک شایانی خواهد کرد.
بنابراین، تأسیس دو مرکز تحقیقات کشاورزی در کرمانشاه، یک ضرورت استراتژیک محسوب میشود که میتواند به حل مشکلات موجود و بهرهوری بیشتر کشاورزی در این استان کمک کند. این گام نه تنها به بهبود وضعیت کشاورزی در سرپل ذهاب و قصر شیرین و گیلان غرب و ثلالث باباجانی کمکمی کند بلکه به توسعه پایدار و توانمندسازی کشاورزان در کل استان منجر خواهد شد.
انتهای پیام/ع