به گزارش خبرنگار تابناک از خوزستان، استاندار به عنوان نماینده ویژه دولت نقش مهمی در پیشبرد و مدیریت استان دارد و بویژه در سالهای نخست سرکار آمدن هر دولتی، به دلیل انتظارات بالا استاندار در موفقیت دولت و تثبیت گفتمان دولت نقش حیاتی دارد.
استان خوزستان از جمله استانهای است که از نظر توانمندی و داشتن فرصت های مدیریتی به اندازه چندین استان کشور است و از سوی دیگر چالشها و مسایلی که این استان بدان دچار است که اگر بنا به لیست کردن باشد لیستی از مشکلات امنیتی ، اجتماعی، اقتصادی، زیرساختی و قومیتی و زیست محیطی وجود دارد که مدیریت این چالشها کار هر کسی نیست و مدیریتی با الگوی پیچیده مبتنی بر دلسوزی و دوراندیشی و وفاق همه جانبه را می طلبد.
در دولت سیزدهم با وجود نگاه ویژه شهید رییسی به استان خوزستان و سفر استانی بیش از ۸ باره رییس جمهور فقید به خوزستان برای حل مشکلات اساسی این استان، نبود استاندار شش دانگ و دارای برنامه سبب شده فرصت دولت سیزدهم برای توسعه درست مورد استفاده قرار نگیرد
استانداران غیر بومی و فاقد انگیزه که شناخت درستی از استان و توانمندی های انسانی آن نداشتند و برای توسعه استان نقشه راه روشنی طراحی نکرده بودند، نتوانست رضایت عمومی بالای را طی سه سال گذشته فراهم آورد.
هر چند در بخش های عمرانی و زیرساختی تلاش های قابل تحسین صورت گرفت ولی با وجود اقدامات ویژه دولت سیزدهم در خوزستان که منبعث تلاش و نگاه خاص شهید فقید رییسی بود، استانداران سیزدهم در شبکه سازی و تربیت مدیر و تثبیت گفتمان خدمت دولت شهید رییسی عملکرد خسارت باری از خود برجای گذاشتند.
اکنون که دولت چهاردهم توانست سکانداری برای خوزستان مشخص کند، نیاز است همه کنشگران و دلسوزان استان حول حل مسایل استان و و توسعه استان وفاق کرده و کمک کنند سید محمدرضا موالیزاده که جایگزین محراب در استانداری خوزستان شده، موفق شود که به تعبیر رهبری انقلاب، موفقیت دولت ، موفقیت همه است.
جناب موالی زاده که طی سالیان مختلف در مدیریتهای تقنینی و اجرایی حضور داشته است امروز در شرایطی سکاندار استان خوزستان شده است که قریب به ۲۰ سال از فضای خوزستان فاصله داشته است و قطعاً برای حکمرانی مطلوب ایشان امروز نیاز به بازآفرینی جدید از باید و نبایدهای صحنه خوزستان دارد.
استاندار خوزستان باید قبل از هر چیزی نیک بداند جورچین قدرت در خوزستان تکه های ریز و درشت بیشماری دارد و رمز موفقیت در چیدمان معقول و منطقی و عادلانه این تکه ها کنار هم است. نادیده گرفتن کنشگران سیاسی و نداشتن تعامل سازنده با اصحاب قدرت سیاسی عمر مدیریتی را در خوزستان بسیار کوتاه میسازد.
ترسیم درست ویژگیهای فرهنگی و دینی و اجتماعی در سند راهبردی استانداری از دیگر بایسته های موفقیت هر استانداری است. بافت مذهبی و مسجد محور خوزستان در کنار قومیت های مختلف فرصتی مغتنم در پیش روی استان است. اما جناب موالی زاده باید هوشمندی داشته و مانع دسیسه های دوستان بداندیش شود که که در لوای وفاق، مباحث قومیتی را برجسته سازند و فرصت قومیت را به محملی برای تصفیه حساب های سیاسی قرار دهند.
استاندار خوزستان، امروز استاندار همه اقوام خوزستان است و بایستی مبتنی بر ظرفیتهای انسانی و جغرافیایی و صنعتی و کشاورزی و تاریخی هر بخشی برنامه روشن و عادلانه تدوین نماید.
از سوی دیگر استان دارای ظرفیتهای رسانه ی قوی است که رمز مانایی و پایایی هر استانداری در عصر دیجیتال امروز، تعامل دوسویه روبه جلو است و قهر و طرد و تقابل رسانه ی و کانالیزه کردن اخبار آدرس غلطی است که میتواند وفاق مدنظر دکتر پزشکیان را خدشه پذیر نماید.
در حوزه صنعت از صنایع نفتی تا کشاورزی، بهره مندی از نیروها و مدیران بومی و ایستادگی مقابل پدیده شوم مدیر پروازی از دیگر بایسته های مدیریت در خوزستان است و می بایست با تدوین بسته های تشویقی ماندگاری در خوزستان را افزایش داد و باید سهم مردم از زندگی در خوزستان پرنعمت از آلودگی و فاضلاب و حاشیه نشینی به زندگی مومنانه و بی دغدغه و قابل زیست تغییر یابد.
موتور آموزش عالی استان نیاز به کنکاش و بررسی بیشتری است و می بایست آموزش عالی از این رویکرد منفعلانه و متضررانه به رویکرد فعالانه و دلسوزانه و مردمی تغییر یابد.
در پایان فرصت خدمت در خوزستان بسیار کوتاه و غیرقابل پیشبینی است و هر مدیری اگر دل در گروه پیشرفت استان دارد می بایست همتی بلند و صبری عظیم و تلاشی خستگی ناپذیر پیشه کند و با انتخاب مدیران کارآمد و سالم فارغ از قومیت و جناح بندی سیاسی خوزستانی آباد را رقم زند.
انتهای پیام